17:00 uur
Chelsea FC
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker André Schürrle 71. / Schot met links  (Eden Hazard)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Frank Lampard 85. / Schot met rechts  (James Milner)

90'
Na de rode kaart kantelde de wedstrijd en stond Chelsea al snel op voorsprong. Dat leek ook lange tijd de eindstand te worden, maar uitgerekend Frank Lampard zorgde voor de puntendeling. Chelsea behoudt desondanks een voorsprong van drie punten op nummer twee Southampton.
90'
90'
Manchester City neemt geen enkel risico meer in de slotfase. Het is uitspelen geblazen.
90'
Drogba legt aan voor een vrije trap van ruim dertig meter. De poging van de routinier gaat hopeloos hoog over.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten. Dat worden er vier om van te smullen.
89'
Een schitterende slotfase in Manchester. Chelsea laat zich het kaas van het brood eten door tien speler van City.
86'
Wissel in bij Chelsea FC -> Didier Drogba
86'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
85'
Doelpunt voor Manchester City, 1:1 door Frank Lampard
Uitgerekend de voormalig speler van Chelsea slaat toe. Een lage voorzet van Milner wordt door Lampard bij de eerste paal in het net gegleden.
81'
Paal! Diego Costa had bijna zijn naam op het scorebord gezet. Een hard schot van de spits verdwijnt op de paal naast Hart. Daarmee had Costa zijn inzet een passend gevolg gegeven.
80'
Lampard was jarenlang het gezicht van Chelsea. Voor de supporters van de bezoekende club zal het extra moeilijk zijn om de middenvelder nu te zien spelen in het shirt van de concurrent.
78'
Wissel in bij Manchester City -> Frank Lampard
78'
Wissel uit bij Manchester City -> Aleksandar Kolarov
77'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
De rechtsback vangt Toure op en wordt daarvoor bestraft. De middenvelder heeft al veel moeten incasseren vandaag.
75'
Na het doelpunt gaat Chelsea veel ruimte krijgen om de wedstrijd op slot te gooien. Manchester City neemt met tien man veel risico om de gelijkmaker te produceren.
73'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
73'
Wissel uit bij Manchester City -> Fernandinho
71'
Doelpunt voor Chelsea FC, 0:1 door André Schürrle
De arbiter geeft goed voordeel na een overtreding op Fabregas. Vervolgens levert Hazard een perfecte voorzet af op Schürrle. Die tikt vervolgens bij de tweede paal eenvoudig binnen.
70'
Wissel in bij Manchester City -> Bacary Sagna
70'
Wissel uit bij Manchester City -> Edin Džeko
70'
Diego Costa is nu uiteraard de gebeten hond bij de supporters van Manchester City. Echt sportief was zijn gedrag ook niet.
66'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
De aanvaller krijgt een gele kaart omdat hij zich liet gaan na de tackle van Zabaleta. Een overdreven reactie van de international van Spanje.
66'
Geel-rode kaart voor Pablo Zabaleta (Manchester City)
Wat een opmerkelijke beslissing van Dean. Zabaleta krijgt zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Costa, terwijl er niet heel veel aan de hand is. Diego Costa reageert echter overdreven en de arbiter gaat daar in mee.
66'
Mangala beleeft echt een topdebuut in het shirt van Manchester City. De centrale verdediger is Diego Costa de baas en is met zijn fysieke kracht ook te sterk voor de andere spelers van Chelsea.
65'
De druk van Manchester City neemt iets af. Het lijkt veel energie te hebben gestoken in het eerste uur van de wedstrijd. Wellicht dat Chelsea daar nog van gaat profiteren.
62'
Wissel in bij Chelsea FC -> John Mikel
62'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
62'
Wissel in bij Chelsea FC -> André Schürrle
62'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ramires
59'
Bij Chelsea maken twee spelers zich klaar om in te vallen. Zowel Mikel als Schürrle gaan minuten maken. Wellicht gaat dit een zet worden van Mourinho dat Chelsea nodig heeft.
57'
Agüero! Daar is de eerste echte mogelijkheid. De aanvaller draait zich goed vrij in de zestien en vuurt dan krachtig op doel. Courtois reageert attent en voorkomt een tegendoelpunt.
56'
Aanvallend heeft Chelsea echt niets in te brengen. Diego Costa staat tegen een fysiek enorm sterk duo: Mangala en Kompany. Beide heren laten nog geen muis ontsnappen.
53'
Mourinho kan tevreden zijn over de verdediging. De achterste linie laat niets door en bovendien beschikt het met Courtois over een prima keeper die attent is bij lange ballen.
50'
Fernandinho is niet nauwkeurig genoeg. Na een goede overname van City probeert de thuisploeg te counteren. De Braziliaan kan Agüero vrij voor de keeper zetten, maar speelt de bal te hard en te ver voor de aanvaller.
47'
Manchester City gaat verder waar het gebleven is en zoekt direct naar ruimte in de achterhoede van Chelsea. De Londenaren zullen ook na rust gokken op een snelle tegenaanval.
46'
45'
De controle lag vrijwel de hele tijd bij Manchester City. De thuisploeg probeerde Chelsea onder druk te zetten en daar slaagde het aardig in. Het was in de eerste helft niet voldoende om door verdediging van de Londenaren te komen. Chelsea lijkt al genoegen te hebben genomen met een gelijkspel.
45'
45'
De laatste minuut tikt weg en nog steeds valt er geen uitgespeelde kans te noteren.
44'
Gele kaart voor Yaya Touré (Manchester City)
Arbiter Dean geeft wel erg veel kaarten. Toure komt in botsing met Willian en de scheidsrechter vindt het nodig daarvoor de zesde kaart van de wedstrijd te trekken.
42'
Het balbezit spreekt met 63% ruim in het voordeel van Manchester City. Chelsea wist nog geen enkele keer een pass in de zestien van City te vesturen.
40'
Gele kaart voor David Silva (Manchester City)
En Silva staat ook in het boekje van Dean. De Spanjaard tikt Willian op de hok, waarmee hij een snelle counter van Chelsea voorkomt.
39'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
Het is onduidelijk wat Matic precies heeft gedaan, maar het is de arbiter in ieder geval niet ontgaan.
38'
Het blijft wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd. Manchester City maakt daar het meeste aanspraak op, maar komt niet door de verdediging van Chelsea. De Londenaren tonen aanvallend weinig initiatief.
35'
Gele kaart voor Ramires (Chelsea FC)
De middenvelder is de eerste speler van Chelsea dit een prent ontvangt. Ramires deelt een onhandig tikt uit op de benen van Agüero. De bal was even daarvoor al weg gespeeld.
34'
De Chelsea-spelers constateren een handsbal in de zestien van Manchester City. De scheidsrechter gaat niet mee de aanname van de Londenaren.
32'
Gele kaart voor Pablo Zabaleta (Manchester City)
De vleugelverdediger verdwijnt in het boekje van de arbiter. Hij vangt aan de linkerkant van het strafschopgebied Hazard op.
31'
Manchester City begint weer de overhand te krijgen en heeft de regie in de handen. Chelsea kan niets anders doen dan het spel volgen en hopen op een fout bij de opponent.
28'
Dzeko gaat naar de grond in het strafschopgebied. Diego Costa hield de spits aan zijn shirt vast, waarna de spits slim naar de grond gaat. De scheidsrechter vindt het niet genoeg om de bal op de stip te leggen.
27'
Echt iedereen van Chelsea staat in een straal van twintig meter van het eigen doel te verdedigen. Voor Manchester City is het enorm lastig om daar doorheen te voetballen. De bus staat geparkeerd.
25'
Nadat in de eerste twintig minuten City de boventoon voerde, begint Chelsea meer controle over de wedstrijd te krijgen. De Londenaren zijn langduriger in balbezit en daardoor verandert het spelbeeld.
21'
Het tempo is lekker hoog in het eerste gedeelte van deze topper. Dat komt vooral door het vroege storen van Manchester City, waardoor Chelsea genoodzaakt is om de bal vrijwel ineens door te spelen.
18'
Het publiek staat te genieten van Kompany. De centrale verdediger vecht een prachtig duel uit met Diego Costa. De Belgische mandekker komt als winnaar uit de strijd. Daarna is te zien dat beide heren onderling respect voor elkaar hebben.
16'
De thuisploeg blijft aandringen. Manchester City is vooralsnog veel sterker dan Chelsea, maar tot grote kansen leidde het nog niet voor de regerend kampioen.
13'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
De middenvelder voorkwam met een pittige sliding op Willian dat Chelsea kon profiteren van het blessuremoment bij Agüero. Dat bekoopt de Braziliaan met een gele kaart.
13'
Agüero ligt met veel pijn aan zijn been op de grond. John Terry liep door op het been van de aanvaller en lijkt daar een vervelende blessure aan over te houden, maar kan het spel toch hervatten.
11'
Diego Costa krijgt geen poot aan de trapper in de eerste tien minuten. Zodra hij in balbezit komt, duiken twee spelers van City hem in de nek. De aanvaller verliest daardoor telkens de bal.
8'
Manchester City haalt een behoorlijk niveau in de openingsfase van deze wedstrijd. Chelsea is alleen op de helft van City te vinden om achter de bal aan te jagen. Mourinho staat dan ook ontevreden langs de zijlijn toe te kijken.
5'
Chelsea heeft moeite met de beweeglijkheid van Silva en Agüero. Beide dribbelaars weten ogenschijnlijk eenvoudig hun directe tegenstanders uit te spelen.
3'
City begint aan de hand van Agüero ontzettend scherp aan de wedstrijd. Chelsea wordt gedwongen om zich alleen met verdedigen bezig te houden.
2'
Het stadion in Manchester is goed gevuld voor deze wedstrijd. Wat opvalt, zijn de tenues van beide ploegen. City draagt het gebruikelijke lichtblauwe shirt, maar Chelsea draagt gewoon donkerblauw. Niet ideaal om de wedstrijd te volgen.
1'
Welkom bij deze heerlijke kraker in de Premier League. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze topper in de Engelse competitie. Voor Chelsea een kans om de concurrentie verder op achterstand te zetten. City kan juist weer de aansluiting vinden bij een overwinning op de Londenaren. De opstellingen zijn te vinden onder wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Manchester City
Het elftal van trainer Manuel Pellegrini begon met een 2-0 overwinning op Newcastle United uitstekend aan het nieuwe seizoen. Daarna volgde een 3-1 zege op Liverpool. Vreemd genoeg was Stoke City in het stadion van Manchester City met 1-0 te sterk, waarna het topduel met Arsenal (2-2) in een puntendeling eindigde.

Chelsea
De voetbalmachine van José Mourinho kent vooralsnog een perfecte score in de competitie. Het begon met een zege op bezoek bij promovendus Burnley (3-1). Leicester City, afgelopen seizoen eveneens gepromoveerd naar het hoogste niveau, moest er vervolgens aan geloven en ging met 2-0 onderuit tegen Chelsea. Everton werd in een spektakelstuk met 6-3 verslagen en afgelopen weekeinde spande het Swansea City achter de zegekar: 4-2.

Lampard
Opvallend is de aanwezigheid van Frank Lampard. De middenvelder was jarenlang niet weg te denken uit het elftal van Chelsea, maar besloot afgelopen zomer over te stappen naar het Amerikaanse New York City FC, dat dezelfde eigenaar heeft als City. Omdat de Amerikaanse competitie pas in februari begint, speelt Lampard tot die tijd op huurbasis voor Manchester City.

Champions League
Beide ploegen hebben afgelopen week een wedstrijd in de Champions League gespeeld. Chelsea speelde in eigen huis tegen Schalke 04. De Londense formatie verslikte zich in het countervoetbal van de Duitsers: 1-1. Man City dacht lange tijd aanspraak te maken op een punt tegen Bayern München. In de slotfase ging het echter op de knieën door een treffer van Jerome Boateng.