Southampton FC
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 69. / Schot met links

90'
Southampton heeft een knappe zege geboekt op Manchester United in Manchester. De ploeg van Ronald Koeman neemt daardoor revanche op de verloren wedstrijd van vorige maand, toen United met 1-2 won. Southampton scoorde in de 69e minuut via invaller Dusan Tadic. United probeerde het hierna nog wel, maar alleen Juan Mata werd nog gevaarlijk.
90'
90'
Southampton gaat revanche nemen op de verloren wedstrijd van vorige maand. Daarnaast stijgen The Saints naar plek drie. Heel knap van het team van Ronald Koeman.
90'
Het lijkt United niet te gaan lukken. Southampton komt tot nog toe goed onder de druk uit.
90'
Er komen nog vijf minuten blessuretijd bij.
88'
Pelle verzuimt de wedstrijd te beslissen! De spits ziet Harrison Reed over het hoofd en schiet zelf. Dat schot gaat ver naast.
87'
United komt dichterbij en lijkt vooral gevaarlijk te worden via voorzetten vanaf de zijkant.
84'
Ook de volley niet! Pech nu voor Mata. Hij probeert het met een volley, en die gaat maar net naast.
83'
Nog zeven minuten hebben The Red Devils om de gelijkmaker te noteren. Is dat voldoende?
80'
Steven Davis gaat naar de kant. Voor hem komt Harrison Reed.
80'
Wissel in bij Southampton FC -> Harrison Reed
80'
Wissel uit bij Southampton FC -> Steven Davis
79'
En nog een keer Mata! Wederom Blind met de voorzet. Deze pass is perfect voor Mata, die van dichtbij hoog over schiet. Dit had een treffer moeten zijn!
78'
Grote kans voor Mata! Daley Blind gooit de bal voor, en daar heeft Forster alle moeite mee. In de rebound schiet Mata net voorlangs.
76'
Gele kaart voor Michael Carrick (Manchester United)
Ook Michael Carrick krijgt geel, omdat hij de counter van Southampton tegenhield.
75'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Southampton FC)
De Italiaan krijgt geel omdat hij op de tenen stond van Juan Mata.
74'
United moet nu echt de aanval gaan zoeken. Wisselen kan het echter niet meer. Opmerkelijk ook dat Radamel Falcao niet eens bij de selectie zit.
73'
Van Gaal wisselt voor de derde keer. Marouane Fellaini vervangt Angel Di Maria.
72'
Het eerste schot op doel is dus meteen raak. Hopelijk krijgen we nu nog meer schoten op doel.
72'
Wissel in bij Manchester United -> Marouane Fellaini
72'
Wissel uit bij Manchester United -> Ángel Di María
71'
Gele kaart voor Dušan Tadić (Southampton FC)
Tadic doet zijn shirt uit na zijn doelpunt. Hij deed hier Mario Balotelli na.
69'
Doelpunt voor Southampton FC, 0:1 door Dušan Tadić
Eindelijk gebeurt er wat! Southampton komt op voorsprong via invaller Dušan Tadić! De middenvelder bedient eerst Pelle na een goede actie. De spits schiet op de paal, maar in de rebound kan Tadic simpel binnenschuiven.
69'
Voor het eerst moet Forster weer wat doen. De sluitpost pakt een bal van Jones.
67'
Er gebeurt nog altijd vrij weinig op Old Trafford. United nog altijd wat meer balbezit, maar de ploeg creëert erg weinig.
65'
Een kopkansje voor Daley Blind op aangeven van Di Maria, maar de Nederlander kopt de bal naast.
64'
Nog een wissel bij United! Tyler Blackett vervangt linksback Shaw.
64'
Wissel in bij Manchester United -> Tyler Blackett
64'
Wissel uit bij Manchester United -> Luke Shaw
63'
Ook Ronald Koeman haalt een Nederlander naar de kant. Elia heeft zijn debuut niet opgeluisterd met een treffer, maar mag desalniettemin tevreden zijn over zijn optreden. Dusan Tadic komt in het veld.
63'
Wissel in bij Southampton FC -> Dušan Tadić
63'
Wissel uit bij Southampton FC -> Eljero Elia
61'
Van Gaal heeft genoeg gezien van Van Persie. Hij wordt vervangen door Ander Herrera.
61'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
61'
Wissel uit bij Manchester United -> Robin van Persie
60'
Slordig! Doordat Chris Smalling uitglijdt, staat Elia helemaal vrij voor de goal. Pelle zag het, maar krijgt de bal niet bij de Nederlander.
58'
Gele kaart voor Robin van Persie (Manchester United)
Van Persie krijgt geel nadat hij een overtreding maakte op een speler van Southampton.
58'
De laatste keer dat Southampton won van United was in 2003. De ploeg won tevens slechts twee keer van de zestien tegen een club uit de Big Five (Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal en Manchester City).
56'
United heeft het initiatief weer overgenomen. De ploeg van Van Gaal heeft de bal lang in de ploeg. Maar niemand die het gaatje vindt.
53'
Een strakke vrije trap van Rooney komt op het hoofd van Phil Jones terecht, maar de centrumverdediger krijgt de bal niet naar beneden.
52'
Pelle komt nu steeds meer aan de bal. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij zijn eerste echte kans gaat krijgen.
49'
De bezoekers zijn iets feller uit de kleedkamer gekomen dan United. Dat levert nu een hoekschop op, maar Pelle kopt naast.
47'
Shaw verdedigt uitstekend! De linksback voorkomt met een goede tackle dat de nog altijd onzichtbare Graziano Pelle met een volley uit kan halen.
46'
De bal rolt weer in Manchester! Hopelijk zien we meer kansen en meer schoten op doel!
46'
45'
Na 45 minuten spelen is de stand nog altijd 0-0. United had iets meer balbezit en een paar kansen, maar Southampton staat achterin goed te verdedigen. Een enkele keer kwamen The Saints er gevaarlijk uit, maar nooit hoefde David de Gea in actie te komen. De beste kans was voor Robin van Persie. De spits schoot hard op doelman Fraser Forster.
45'
44'
Het lijkt er niet op dat er nog gescoord gaat worden voor rust.
42'
Daar zagen we heel de kwaliteit van Elia! De vleugelspits passeert met een goede actie zijn direct tegenstander, maar de voorzet is niet goed.
41'
Van Persie met de grootste kans tot dusver! Rooney bedient de Nederlander nu wel na een goede actie, maar Van Persie schiet hard op doelman Forster, die de bal in tweede instantie oppakt.
41'
Manchester hield in de laatste twaalf Premier League-wedstrijden slechts vier keer de nul, maar incasseerde in die reeks nooit meer dan één doelpunt per duel.
39'
Het is nog geen hoogstaande wedstrijd in Manchester. United probeert wel te voetballen, maar Southampton staat goed achterin.
37'
Oh Di Maria toch! Van Persie onderschept de bal en lijkt Di Maria alleen naar Forster te sturen. De middenvelder annex aanvaller neemt de bal echter niet goed aan en probeert het daarna nog op te lossen met een voorzet. Ook die is niet zuiver en belandt in de handen van Forster.
35'
Gele kaart voor Ryan Bertrand (Southampton FC)
Wederom een goede actie van Valencia, die voorbij Ryan Bertrand is, maar die aan de noodrem trekt. Hij krijgt daarvoor geel.
33'
Wat een rush van Valencia! De tijdelijke rechtsback loopt vanaf eigen helft helemaal naar de achterlijn toe. Hij krijgt er een hoekschop uit.
32'
Beide goalies hebben nog niet in actie hoeven te komen. United en Southampton zijn nog niet in staat geweest om een schot op doel te plegen.
30'
Rooney probeert Van Persie te bedienen met een steekpassje, maar dat is doorzien door de verdediging van Southampton.
29'
Di Maria komt een paar haren tekort om een pass van Daley Blind in het doel te koppen. Dat was een fraaie goal geweest van de Argentijnse smaakmaker, als die erin ging.
28'
Fonte komt goed voor zijn man, maar de verdediger kopt ruim naast.
26'
Forster toch! De doelman schiet de bal zomaar over de zijlijnen geeft United een ingooi! De goalie is boos op zijn verdediging, die de bal niet naar hem had moeten schieten.
25'
Beide ploegen zijn nog iets te slordig. Vooral op momenten dat er een kans aan lijkt te komen, wordt de bal ingeleverd.
24'
United won de heenwedstrijd met 1-2. Toen had de ploeg uit Manchester slechts drie schoten, waarvan maar twee op doel.
22'
Di Maria net naast! Van Persie legt de bal panklaar voor de Argentijn en die schiet met zijn linker maar net naast het doel van doelman Fraser Forster.
21'
Wissel in bij Southampton FC -> Florin Gardoş
21'
Wissel uit bij Southampton FC -> Toby Alderweireld
19'
Nee, Alderweireld kan niet verder! Een enorme domper voor de ploeg van Ronald Koeman! Florin Gardoş komt hem vervangen.
18'
Dit ziet er niet goed uit voor Alderweireld! De verdediger lijkt zich te verstappen en wordt momenteel verzorgd.
18'
The Saints wonnen op januari 1988 voor het laatst een wedstrijd op Old Trafford. Dat is toch wel heel erg lang geleden.
16'
Phil Jones komt mee naar voren. Hij krijgt de bal gelijk aangespeeld van Antonio Valencia, maar de verdediger neemt de bal niet goed aan.
14'
Southampton laat zich wat inzakken en geeft United de kans om op te bouwen. Kansen levert het nog amper op.
12'
José Fonte en Michael Carrick knallen met hun hoofden tegen elkaar aan. Carrick raakte hem als laatste, waardoor Southampton een hoekschop krijgt.
11'
Elia lokt hier slim een vrije trap uit. De aanvaller krijgt direct het vertrouwen van zijn trainer, mede ook doordat Sadio Mané geblesseerd raakte vorig weekend.
10'
Southampton zal niet veel verwachtingen hebben. Manchester United won namelijk zestien van de laatste negentien thuisduels.
7'
Di Maria! De Argentijn dribbelt vanaf rechts naar binnen en haalt vervolgens hard uit. Het schot gaat echter meters naast.
7'
Goed optreden van Toby Alderweireld! De verdediger voorkomt dat Wayne Rooney gevaarlijk kan worden na het verlengen van Robin van Persie.
5'
Manchester heeft de vroege aanval van Southampton overleefd. Zo langzamerhand neemt de thuisploeg het initiatief over.
3'
Na het verlies in de eerste wedstrijd tegen Swansea City, pakten The Red Devils maar liefst 25 van de 27 punten in eigen huis.
1'
De eerste kans is direct voor de bezoekers! Nathaniel Clyne krijgt alle ruimte om de zestien meter in te lopen. Hij schiet een metertje voorlangs het doel van David de Gea.
1'
Southampton heeft afgetrapt! Kan de ploeg van Ronald Koeman over de ploeg van Louis van Gaal gaan?
1'
De 22 spelers die het vandaag moeten gaan doen betreden het veld van Old Trafford. Bij Southampton maakt Eljero Elia zijn debuut, terwijl bij United Daley Blind zijn rentree maakt.
Nog geen veertig dagen na de eerste wedstrijd tussen Louis van Gaal en Ronald Koeman staan de twee coaches vanmiddag opnieuw tegenover elkaar. Kan het Southampton van de gebroeders Koeman revanche nemen op de nederlaag van vorige maand tegen Manchester United? Ik ben Rijcko Treep en ik doe live verslag van dit duel die om 17.00 uur zal beginnen.

Op 8 december van het vorige jaar versloegen de manschappen van Van Gaal de elf van Southampton met 1-2. Hoewel Southampton het meeste balbezit had en de meeste kansen kreeg, ging United er met de winst vandoor dankzij twee doelpunten van Robin van Persie. Graziano Pelle scoorde de enige treffer namens The Saints.

Manchester United
United begon het seizoen ondermaats, maar wist zich de laatste maanden behoorlijk omhoog te werken. De laatste weken gaat het echter weer wat minder voor de ploeg van Van Gaal. Van de laatste vier wedstrijden won United slechts één keer. Alleen tegen Newcastle United werd er gewonnen. De andere drie wedstrijden werden gelijkgespeeld. The Red Devils nemen nog altijd de derde plek in bezit, maar de achterstand op de koplopers Chelsea en Manchester City bedraagt negen punten.

Southampton
Tegenstander Southampton staat daar slechts één puntje onder. De ploeg van Koeman kent tot dusver een uitzonderlijk goed seizoen door na twintig wedstrijden op een vierde plaats te staan met 36 punten. The Saints wonnen drie van de vier laatste wedstrijden. Alleen tegen koploper Chelsea werd er gelijkgespeeld. Op nieuwjaarsdag won Southampton zelfs knap met 2-0 van Arsenal. Bij een overwinning vandaag gaat de ploeg van Koeman over de ploeg man Van Gaal heen.

Benieuwd voor welke elf spelers Van Gaal en Koeman hebben gekozen? Bekijk hier welke spelers het moeten gaan doen voor beide teams. Ik wens u een prettige wedstrijd toe.