11.01.2015 18:52

Koeman neemt revanche op Van Gaal

Southampton heeft zondag de derde plaats overgenomen van Manchester United. De ploeg van Ronald Koeman was met 0-1 te sterk voor de ploeg van Louis van Gaal.

Daarmee nam Southampton revanche op de verloren wedstrijd van een maand geleden. Toen werd het 1-2 voor United. In een weinig aantrekkelijke eerste helft waren de kansen schaars. De thuisploeg had weliswaar meer balbezit, maar wist zelden een kans te creëren. Alleen Ángel Di María en Robin van Persie waren een keer dichtbij, maar zij hadden het vizier niet op scherp. De bezoekers waren één keer dreigend via Nathaniel Clyne. De verdediger mocht zomaar het strafschopgebied inlopen, maar schoot een metertje naast het doel van David de Gea.

Ook na de pauze hadden beide ploegen om kansen te creëren. United probeerde het wel, maar voorin ontbrak creativiteit. De bezoekers wachten op hun kansje, en die kwam er in de 69e minuut. Dušan Tadić bereikte na een goede actie Graziano Pellè, en die schoot op zijn beurt op de paal. In de rebound kon Tadić de bal alsnog in het net schieten, waardoor 'The Saints' verrassend op voorsprong kwamen.

United zette hierna aan en kreeg twee dotten van kansen via Juan Mata. Eerst schoot de Spanjaard voorlangs en daarna schoot hij op aangeven van Daley Blind hoog over. Het waren tevens de laatste kansen voor de ploeg van Van Gaal, dat voor het eerst sinds 1992 weer een thuiswedstrijd van Southampton verloor. United zakt naar plek vier, terwijl Southampton nu op een knappe derde plaats staat.

Door: Rijcko Treep