Manchester United Zondag, 15. Maart 2015
17:00 uur
Tottenham Hotspur
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marouane Fellaini 9. / Schot met links  (Michael Carrick)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Carrick 19. / Kopbal
3 : 0 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 34. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft De tweede helft was niet te vergelijken met de eerste helft. United nam gas terug en Tottenham kon niet beter. Daardoor bleef de stand 3-0.
90'
90'
Er komen twee minuten bij!
90'
Harry Kane voor het eerst gevaarlijk! Hij ontdoet zich van zijn tegenstanders, maar stuit op De Gea.
87'
Wissel in bij Manchester United -> Rafael
87'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
87'
De tweede helft is niet wat we ervan gehoopt hadden, na een spectaculaire eerste helft. Daar zullen ze bij United niet wakker van liggen. De ploeg gaat drie belangrijke punten pakken.
83'
Wissel in bij Manchester United -> Radamel Falcao
83'
Wissel uit bij Manchester United -> Marouane Fellaini
82'
Radamel Falcao gaat nog zijn opwachting maken. Hij gaat invallen.
79'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Emmanuel Adebayor
79'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Nacer Chadli
78'
Andreas Pereira debuteert in de Champions League. Het is een jonge talentvolle Belg, die speelde in de jeugdopleiding van PSV.
77'
Wissel in bij Manchester United -> Andreas Pereira
77'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
76'
Herrera probeert het nog maar eens met een schot vanuit de tweede lijn. Het schot gaat een meter naast.
74'
Je ziet het vaak dat als er een ruime ruststand is, dat ploegen niet in staat zijn om deze stand na rust flink uit te bouwen. Dat gaat nu ook op voor Manchester United. De ploeg speelt na rust minder goed dan in de eerste helft en creëert weinig kansen.
72'
Gele kaart voor Danny Rose (Tottenham Hotspur)
69'
United zoekt weer wat meer de aanval. Blind is daarbij actief op de linkerflank!
65'
Ander Herrera in het zijnet! Een voorzet van Blind belandt achterin het strafschopgebied. Daar neemt Herrera de bal aan op de borst en haalt vervolgens uit. Zijn poging eindigt in het zijnet.
64'
Eens kijken of Erik Lamela nog iets kan laten zien vanmiddag.
64'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
64'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Ryan Mason
63'
Manchester kan krachten sparen, want de wedstrijd is allang gespeeld. Volgende week wacht Liverpool. Dé klassieker van Engeland: Liverpool - Manchester United.
59'
United heeft na rust gas terug genomen. De Spurs mogen meer balbezit hebben en de ploeg van Van Gaal zet weinig druk meer.
55'
Ryan Mason creëert ruimte om te schieten, maar zijn schot mist kracht en is uit de richting. Maar zowaar een aanvallende actie van de bezoekers.
54'
Rooney legt de bal klaar voor Daley Blind! Onze landgenoot schiet, maar zijn schot wordt geblokt.
53'
Het is de vraag in hoeverre de Spurs nog geloven in een ommekeer. Het lijkt erop dat de ploeg van Pochettino zich neer heeft gelegd bij een nederlaag.
49'
Rooney krijgt een hoge bal en probeert de bal met het hoofd klaar te leggen voor Fellaini, maar dat mislukt. Daarna schiet hij vanuit de draai, maar ook dit schot gaat hoog over.
48'
Dembélé mag uithalen vanaf twintig meter, maar zijn schot belandt ergens in de tweede ring. Zeer matige poging van de Belg!
46'
We zijn weer begonnen op Old Trafford!
46'
45'
United speelde een fantastische eerste helft. Het overrompelde Tottenham Hotspur op alle fronten. Fellaini, Carrick en Rooney maakten de doelpunten, waardoor Van Gaal met een gerust hart de kleedkamer op kan zoeken.
45'
45'
Er komt een minuut bij in de eerste helft!
41'
Tottenham mag wat meer de bal hebben van United. De thuisploeg zet niet meer gelijk druk op de verdedigers van de bezoekers. Logisch, gezien de tussenstand.
37'
Weer een kans voor Rooney! Een voorzet van links komt voor, maar Rooney raakt de bal niet lekker. Daardoor gaat de bal net naast.
34'
Doelpunt voor Manchester United, 3:0 door Wayne Rooney
Nabil Bentaleb levert de bal zomaar in bij de spits van United. Rooney gaat met de bal op avontuur en loopt op vier verdedigers van de Spurs af. Die zijn niet bij machte om Rooney van de bal te zetten, waardoor hij opduikt voor Lloris. Dan legt hij de bal beheerst in het hoekje en is de Franse doelman kansloos. Goede actie van Rooney, maar ook zeer zwak verdedigd van Tottenham.
32'
Mauricio Pochettino heeft ingegrepen. Hij brengt Moussa Dembélé voor Andros Townsend. Snelle wissel, maar het kan zo niet verder wat Tottenham laat zien op Old Trafford.
32'
Gele kaart voor Mata (Manchester United)
De aanvallende middenvelder is de eerste speler die op de bon gaat!
31'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Moussa Dembélé
31'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Andros Townsend
30'
United speelt erg goed, Tottenham weet niet hoe het met het spel van de thuisploeg om moet gaan. Met name Fellaini speelt goed als offensieve middenvelder!
28'
United gevaarlijk vanuit de omschakeling! De thuisploeg komt er gevaarlijk uit met de diepgaande Fellaini. De Belg gaat het strafschopgebied in en geeft de bal bij de tweede paal. Daar kan net voorkomen worden dat Mata de 3-0 binnen tikt.
24'
Van Gaal zal er niet vaak zo relaxt bij hebben gezeten als nu op Old Trafford. Zijn ploeg leidt met een comfortabele voorsprong van 2-0.
21'
Bij de kopbal van Carrick net ging de bal vlak langs de paal. Een mannetje bij de paal had de goal kunnen voorkomen, maar daar had Hugo Lloris niet voor gekozen.
19'
Doelpunt voor Manchester United, 2:0 door Michael Carrick
Een hoekschop komt bij de tweede paal en daar staat Fellaini om te koppen. Zijn kopbal wordt door Nacer Chadli verwerkt, maar niet goed. De bal komt perfect voor het hoofd van Michael Carrick. De Engelse middenvelder plaatst de bal prachtig in de verre hoek. Nu al een 2-0 voorsprong voor Van Gaal en co!
15'
United begint goed aan de wedstrijd. De ploeg van Van Gaal is de bovenliggende partij en staat op voorsprong. Een luxe voor de Engelse grootmacht.
12'
Manchester United heeft het traditioneel lastig met Tottenham Hotspur. De laatste vijf ontmoetingen (uit- en thuiswedstrijden) wist de recordkampioen van Engeland niet te winnen.
9'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Marouane Fellaini
Michael Carrick geeft de bal mee aan Marouane Fellaini, die de zestienmeter in loopt. Hij aarzelt niet en schiet de bal hard en laag in de uiterste hoek. Goeie goal van de thuisploeg!
8'
United voor het eerst gevaarlijk! Wayne Rooney wordt diep gestuurd en probeert de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op de inlopende Juan Mata, maar er zit net een been van een Tottenham speler tussen. Kans verkeken.
6'
Het is een beetje aftasten in de beginfase. United begint wat slordig.
3'
Oei, daar gaat het bijna mis achterin bij United! Phil Jones speelt te hard terug op David De Gea. De doelman kan er een hoekschop van maken.
1'
Er is afgetrapt op Old Trafford!
1'
Opstellingen!
Louis van Gaal kiest ervoor om Daley Blind een linie naar achteren te halen. Naar alle waarschijnlijkheid start de Nederlander als linksback bij The Red Devils. Michael Carrick neemt zijn plek op het middenveld in. Bij de Spurs starten Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Nacer Chadli in de basis.
Welkom! Het Manchester United van Louis van Gaal neemt het op tegen Tottenham Hotspur. Beide ploegen zijn in de race om plek drie en vier. Plekken die recht geven op het spelen van Champions League. Een leuk affiche dus! Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

United moet bekerdomper zien te verwerken
Manchester United verloor deze week in de kwartfinale van de FA Cup. Arsenal was op Old Trafford te sterk, onder meer door een goal van oud-Mancunian Danny Welbeck. Om het seizoen te redden, zal United zich moeten plaatsen voor de Champions League. Het kampioenenbal is het niveau waar The Red Devils normaal gesproken acteren. Dit seizoen speelt de ploeg van Van Gaal helemaal geen Europees voetbal. De recordkampioen van Engeland staat momenteel op de vierde plek van de Premier League. Van Gaal denkt dat United nog op de tweede of derde plaats kan eindigen. Dat kan ook, omdat het kort op elkaar staat bovenin. Alleen Chelsea ontdoet zich van de concurrentie. Maar Van Gaal en co moeten ook onder zich kijken, want onder andere de tegenstander van vandaag, hijgt United in de nek. De laatste weken is er veel kritiek op United en afgelopen week ook in het bijzonder op Daley Blind. Oud-speler Roy Keane was niet te spreken over het optreden van de Nederlander in het bekerduel met Arsenal.

Spurs bij een overwinning op gelijke hoogte met Man. Utd
Tottenham Hotspur behaalde zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en heeft de jacht op ploegen als Manchester United geopend. Ook de Spurs willen graag de Champions League in en doen goede zaken bij een overwinning in Manchester. Beide ploegen komen dan op 53 punten uit 29 wedstrijden. Op dit moment staat Tottenham op de zesde plek op de ranglijst. De Spurs hebben geen last van Robin van Persie, aangezien hij uitgeschakeld is met een blessure. De ploeg beschikt zelf wel over Harry Kane. De spits is bezig aan een weergaloos seizoen en werd afgelopen week weer bekroond tot beste speler van de maand. Dat deed hij voor de tweede keer achter elkaar. Een bijzondere prestatie. De supporters van de Spurs zullen de hoop ook in deze wedstrijd gevestigd hebben op de Engelse topschutter, die al zestien keer doel trof in de Premier League dit seizoen.