Chelsea FC Zondag, 7. Februari 2016
17:00 uur
Manchester United
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jesse Lingard 61. / Schot met rechts  (Wayne Rooney)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Diego Costa 90. / Schot met links

90'
In de tweede helft begon Manchester United zeer sterk. De ploeg van Louis van Gaal kwam al vroeg op voorsprong door een prachtige goal van Jesse Lingard. Lang zag het er naar uit dat Manchester United stand hield, maar in de blessuretijd van de wedstrijd kwam Chelsea dankzij een goal van Diego Costa langszij. Hiddink blijft door dit resultaat ongeslagen in zijn tweede termijn bij Chelsea.
90'
90'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
90'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
90'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door Diego Costa
In de blessuretijd van de wedstrijd komt Chelsea alsnog op gelijke hoogte. Op gelukkige wijze omspeelt Diego Costa doelman De Gea en scoort de 1-1.
90'
Er komen zes minuten aan extra speeltijd bij
90'
Het eerste balcontact van Memphis is waardeloos. De aanvaller wil Schneiderlin inspelen, maar doet dat helemaal verkeerd, waardoor de bal over de achterlijn gaat.
89'
Diego Costa kopt over
Een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Willian wordt bij de tweede paal bijna ingekopt door Diego Costa. Zijn inzet gaat net over het doel.
88'
Opperste feeststemming in het uitvak. De meegereisde United-supporters zingen de longen uit hun lijf.
86'
Tweede wissel van Manchester United: doelpuntenmaker Jesse Lingard gaat naar de kant en wordt vervangen door Memphis Depay.
86'
Wissel in bij Manchester United -> Memphis Depay
86'
Wissel uit bij Manchester United -> Jesse Lingard
86'
Manchester United is er nog lang niet. De druk wordt groter en groter en er zal straks nog wel een handjevol extra minuten aan blessuretijd bijkomen.
84'
Chelsea neemt nu risico's en zal er alles aan willen doen om de gelijkmaker te forceren. Alle Manchester United-spelers zakken terug op de eigen helft.
83'
Gele kaart voor Chris Smalling (Manchester United)
Chris Smalling krijgt geel omdat hij hands maakt. De verdediger ligt op de grond en krijgt dan een bal tegen zijn arm aangeschoten. Lijkt geen opzet in het spel van Oliver vindt het genoeg voor geel.
79'
Gele kaart voor Jesse Lingard (Manchester United)
Jesse Lingard krijgt geel van Oliver. De Engelsman gaat in de achtervolging op Azpilicueta, maar is te laat wanneer hij zijn tackle inzet.
79'
Louis van Gaal heeft voor het eerst in deze wedstrijd gewisseld. Marouane Fellaini is naar de kant gegaan en hij is vervangen door Morgan Schneiderlin.
79'
Wissel in bij Manchester United -> Morgan Schneiderlin
79'
Wissel uit bij Manchester United -> Marouane Fellaini
77'
John Obi Mikel gaat hard door op Michael Carrick. De Chelsea-middenvelder speelt de bal, maar fors was het wel. Oliver doet het af met een waarschuwing.
74'
Ineens is daar Manchester United met een snelle uitbraak. Darmian geeft voor vanaf rechts, Rooney controleert en haalt de bal dan om. Zijn inzet gaat net naast. De uitvoering mocht er wezen.
72'
Ook Cesc Fàbregas scoort niet
Weer krijgt Chelsea een grote kans. Cesc Fàbregas komt buitenom en besluit vanuit een lastige hoek hard en hoog in te schieten. De Gea let goed op en is weer belangrijk door de bal uit het doel te houden.
68'
De Gea redt United
De bal wordt aan de rechterkant voorgegeven. De bal wordt weggekopt komt dan plots voor de voeten van Branislav Ivanović, die met links keihard inschiet. David De Gea redt echter voortreffelijk.
67'
Hiddink heeft al vroeg in de tweede helft al zijn wissels verbruikt. Pedro komt in de ploeg voor Matić.
67'
Wissel in bij Chelsea FC -> Pedro
67'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
66'
Lekkere uithaal van Lingard. De bal stuitert op voor de Engelsman, die zich geen moment bedenkt en de bal op de volley neemt. Het schot gaat een metertje over.
64'
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Daley Blind. De Nederlander duwt Diego Costa naar de grond. Net op de rand van de zestien. Een vrije trap volgt, die door Willian wordt ingedraaid. Het levert geen kans op voor Chelsea.
63'
Gele kaart voor Daley Blind (Manchester United)
61'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Jesse Lingard
Wat een heerlijke goal van Jesse Lingard! Manchester combineert, Cameron Borthwick-Jackson geeft de bal voor, Rooney legt terug en Lingard met een halve omhaal. Courtois kan er niet bij. Wat een goal zeg!
59'
Zouma gaat met de brancard van het veld, onder luid applaus ook. Zouma kan niet verder en het is mogelijk dat de centrale verdediger van Chelsea lange tijd uit de roulatie is. Gary Cahill vervangt Zouma voor nu.
59'
Wissel in bij Chelsea FC -> Gary Cahill
59'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Kurt Zouma
56'
Dit ziet er heel ernstig uit. Kurt Zouma is verkeerd terecht gekomen en schreeuwt het uit. Dat lijkt een hele vervelende blessure te zijn.
55'
Inmiddels heeft Chelsea gewisseld en is Hazard binnen het veld gekomen. Oscar moet naar de kant.
55'
Wissel in bij Chelsea FC -> Eden Hazard
55'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
53'
Weer een goede redding van Courtois. De Belg moet opnieuw gestrekt, omdat Martial de bal loepzuiver naar de hoek schiet. De doelman gaat helemaal plat en tikt de bal uit het doel.
50'
Manchester United zet aan!
Binnen de minuut krijgt United opnieuw een goede kans. Martial dribbelt naar binnen en krijgt ruimte om te schieten. Zijn inzet gaat richting de korte hoek, maar wel naast.
50'
Weer Rooney!
Blind stapt goed in en troef Diego Costa af. Blind geeft de bal dan aan Rooney die verrassend veel ruimte krijgt om te schieten. Met een lastige stuit gaat de bal richting doel, maar Courtois redt.
48'
Hazard begint aan zijn warming-up. Wellicht dat de Belg wat creativiteit binnen de ploeg van Guus Hiddink kan brengen.
47'
De eerste mogelijkheid van de tweede helft is voor Manchester United. Rooney vertrekt uit de rug van Zouma, Mata ziet dat en lepelt de bal goed over de defensie heen. Rooney kan zijn kopbal alleen niet plaatsen.
46'
Rooney en Mata hebben afgetrapt voor de tweede helft van de wedstrijd. Geen wijzigingen aan beide kanten.
46'
45'
Manchester United was in het eerste half uur heer en meester op Stamford Bridge. Martial schoot na achttien minuten bijna raak, maar Courtois redde op fantastische wijze. Daarna werd Chelsea beter en kreeg het grote kansen. Met name Oscar was dichtbij, maar schoot van dichtbij hard over. In de blessuretijd van de eerste helft kon Terry vrij inschieten, maar zijn inzet ging via de arm van Daley Blind naast. Blind en United kwamen daarbij goed weg, want scheidsrechter Oliver zag het niet.
45'
45'
Terry met dé kans!
Daar komt United heel goed weg. Terry kan vrij inschieten, maar zijn inzet gaat via de arm van Daley Blind naast. Anders was het zeker een doelpunt. Blind en United komen goed weg.
44'
Prima aanval van Manchester. Lingard laat de bal lopen voor Darmian, die de bal hard en laag voorgeeft. Bij de tweede paal komt Rooney inlopen, maar hij komt net te kort om de bal binnen te schieten.
42'
Het tempo ligt beduidend lager dan in het eerste half uur van de wedstrijd. Met namen United neemt wat gas terug en dat komt niet ten goede van het spelbeeld.
40'
De tiende corner voor Manchester United is de gevaarlijkste. Marouane Fellaini gaat het kopduel aan met Zouma en wint dat. Zijn inzet gaat echter een metertje naast.
38'
Diego Costa is het weer eens niet eens met de scheidsrechter. De Spanjaard krijgt een vrije trap tegen wegens een overtreding en doet dan, voor de tweede keer deze wedstrijd, zijn beklag bij het arbitrale trio.
35'
Heerlijke actie van Willian, die Cameron Borthwick-Jackson op het verkeerde been zet. Willian geeft hard en laag voor, maar Oscar kan niet aan de bal komen.
33'
Oh Oscar, dat had beter gekund!
Chelsea kan combineren in de zestien van United. Azpilicueta legt de bal kort terug op Oscar, die op zo'n vier meter van het goal staat. De Braziliaan is echter te druistig en schiet de bal meters over het doel van De Gea.
32'
Costa schiet voorlangs!
Dan komt Chelsea er ineens snel uit en wordt Diego Costa ingespeeld. De spits kruist voor Blind langs en vanuit een lastige hoek kan hij nog op doel schieten. Zijn inzet gaat net voorlangs.
31'
Hoewel Manchester United in het eerste half uur de bovenliggende partij was en veel aanvallen kon opzetten, is Wayne Rooney nog amper in balbezit geweest.
29'
Chelsea lijkt nu wat beter in de wedstrijd te komen. De ploeg durft wat meer naar voren te spelen en krijgt zowaar weer een kans. Uit een corner is Nemanja Matić dichtbij met een kopbal, maar De Gea plukt de bal met stijl uit de lucht.
26'
Het eerste kansje voor Chelsea is een feit. Uit de eerste beste corner die de ploeg uit Londen krijgt kan Diego Costa zijn hoofd tegen de bal zetten, maar door goed werk van Daley Blind gaat de bal over.
24'
De wedstrijd is nog maar 24 minuten jong, maar United heeft zojuist alweer de negende hoekschop van de wedstrijd gekregen. Allemaal getrapt door Daley Blind.
23'
Uit een corner van Daley Blind wordt een inzet van Chris Smalling over gekopt, daar zat onderweg nog een rug van een Chelsea-speler bij.
22'
John Terry ruimt goed op. De verdediger ziet een voorzet van Martial aankomen, maar wint het kopduel van zijn tegenstander Marouane Fellaini.
21'
Het heeft 21 minuten geduurd voordat Chelsea echt in de buurt van de goal van United is gekomen. Willian dribbelt tot de achterlijn, maar ziet zijn voorzet over de achterlijn gaan. Geen gevaar dus.
18'
Courtois voorkomt voorsprong United!
Anthony Martial krijgt een klein beetje ruimte en besluit dan vanaf twintig meter op doel te schieten. De bal dreigt de bovenhoek in te vliegen, maar Courtois toucheert de bal goed, waardoor de bal net naast gaat. Mooie poging van Martial.
13'
Nu ook zo'n aanval waarbij er goed wordt gecombineerd door de bezoekers. Marouane Fellaini legt de bal terug op Michael Carrick en de Engelsman schiet van afstand laag op doel. Courtois moet gestrekt, maar heeft de bal wel.
13'
Het lijkt er ook nu weer op dat er iets is veranderd bij United. Het spelbeeld in de wedstrijd tegen Stoke City (3-0 winst) was al opvallend. Ook nu blijkt dat United vaker en goede combinaties opzet.
11'
Chelsea loert op de counter. Nu zo'n moment dat Willian razendsnel omschakelt, alleen is de diepe bal van de Braziliaan niet op maat voor zijn ploeggenoot.
10'
De backs van United mogen ver opkomen. Zo heeft Borthwick-Jackson, maar ook Darmian aan de andere kant, al een paar keer een voorzet kunnen geven richting de spitsen.
8'
De eerste poging richting doel komt op naam van Cameron Borthwick-Jackson. De linksback kan van een grote afstand uithalen, maar het is geen probleem voor Chelsea-doelman Thibaut Courtois.
6'
Chelsea zakt diep terug op eigen helft. Manchester benut de ruimte om aan te vallen, maar moet waken voor de snelle counters van Chelsea.
4'
Manchester United neemt het voortouw in het begin van de wedstrijd. Een goede voorzet vanaf links van de jonge Cameron Borthwick-Jackson wordt ternauwernood weggekopt door Chelsea-verdediger Kurt Zouma.
1'
Cesc Fàbregas en Diego Costa hebben namens Chelsea de eerste aftrap verricht.
1'
De spelers staan inmiddels op het veld van Stamford Bridge in London. De handjes worden geschut en binnen enkele minuten gaan we beginnen aan deze kraker tussen de twee Engelse grootmachten. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Geen wijzigingen in de opstellingen van zowel Chelsea als Manchester United. Dat betekent dat Eden Hazard bij Chelsea op de bank blijft zitten, net zoals hij afgelopen week deed tegen Watford. Ook bij United zitten er spelers met naam op de reserve bank: Morgan Schneiderlin, Memphis Depay en Ander Herrera moeten het doen met een reserverol vandaag.
Na de klassieker in de Eredivisie is het om 17.00 uur tijd voor een andere klassieker. Chelsea neemt het in eigen huis op tegen Manchester United. Twee Engelse grootmachten die onder leiding staan van Nederlandse trainers, maar ook twee grootmachten die dit jaar nog niet hebben weten imponeren.

Het Manchester United van Louis van Gaal staat op een vijfde plaats, met een straatlengte achterstand op de koploper Leicester City. Leicester wist gisteren goede zaken te doen door met 1-3 te winnen van directe concurrent Manchester City. Stadsgenoot United kan vandaag punten inlopen op City, maar moet dan wel weten te winnen van Chelsea.

Het Chelsea van Guus Hiddink begon het seizoen uitermate slecht en bungelde lang onderaan aan de ranglijst. Inmiddels is de weg naar boven ingeslagen en is heeft Chelsea al acht wedstrijden niet meer weten te verliezen. Zo wist Chelsea onder andere te winnen van Arsenal en staat het nu op een dertiende positie op de ranglijst.

Eerdere confrontaties
In de eerdere confrontatie tussen de twee ploegen vielen er geen doelpunten. De wedstrijd was lang niet zo spectaculair zoals van te voren werd verwacht. De laatste jaren vallen er sowieso niet veel doelpunten wanneer Chelsea en Manchester United tegen elkaar spelen. Vorig seizoen won Chelsea in eigen huis met 1-0, terwijl de wedstrijd in Manchester in 1-1 eindigde.

De laatste keer dat Manchester United wist te winnen van Chelsea in de Premier League is alweer een paar seizoenen geleden. Op 28 oktober 2012 won United, toen nog onder leiding van Alex Ferguson, met 2-3. United kwam snel op voorsprong door een eigen doelpunt van David Luiz. Robin van Persie maakte de 0-2 voor United, maar zag ook dat Chelsea terug in de wedstrijd kwam door een goal van Mata, toen nog spelend voor Chelsea, en Ramires. Javier Hernández maakte de winnende voor United. Chelsea eindigde die wedstrijd overigens met negen man, nadat Branislav Ivanović en Fernando Torres moesten inrukken met rood.

Alle doelpuntenmakers van die wedstrijd in 2012 zijn inmiddels vertrokken bij hun club. United heeft nog steeds te maken met veel blessures en ook niet van de minste spelers. Zo zijn de drie Engelsen Ashley Young, Phil Jones en Luke Shaw geblesseerd en dat zelfde geld voor Bastiaan Schweinsteiger, Marcos Rojo en Antonio Valencia. Bij Chelsea zijn er twee spelers niet inzetbaar: Loïc Rémy en Radamel Falcao. Scheidsrechter bij dit duel van vanmiddag is Michael Oliver. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze wedstrijd.