08.02.2016 19:07

Zouma zes maanden zoet met zware blessure

Kurt Zouma komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De verdediger heeft aan de wedstrijd tegen Manchester United een kruisbandblessure opgelopen en ligt naar verwachting zes maanden uit de roulatie. Dit meldt Chelsea op de clubwebsite.

Zouma raakte afgelopen weekend geblesseerd in het duel met Manchester United, nadat hij sprong om een bal te onderscheppen, maar vervolgens akelig landde. De knie van de mandekker boog de verkeerde kant op, waarna de centrum verdediger met een ijzige schreeuw naar de grond ging. Zouma werd langdurig behandeld op het veld en werd uiteindelijk met een brancard buiten de lijnen gedragen.

De 21-jarige Fransman, met een kleine veertig wedstrijden in de Premier League achter zijn naam, wordt zo snel mogelijk geopereerd, waarna de lange revalidatieperiode kan beginnen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Zouma, die sinds 2014 onder contract staat in Londen, ook het begin van het volgende seizoen mist.

Toch zal dat mogelijk niet door het hoofd spoken van de verdediger. Als tweevoudig international van Frankrijk en aanstormend talent, had Zouma een grote kans om het Europees Kampioenschap in eigen land van dichtbij mee te maken. Door deze blessure is de kans om überhaupt in de toernooiselectie te worden opgenomen echter naar nul gevallen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner