0 : 1 Torinfos in de Ticker David Luiz 24. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 57. / Kopbal

90'
Om tijd te trekken gaat Diego Costa nog even naar de kant op Anfield.
90'
Liverpool heeft geknokt voor wat het waard is en houdt een punt over aan de ontmoeting met Chelsea. Daardoor gaat het onder luid applaus van het publiek van het veld af. Diego Costa liet een zege voor Chelsea liggen door een strafschop niet te benutten. Liverpool mag dan ook het meest gelukkig zijn met het gelijkspel.
90'
90'
Wissel in bij Chelsea FC -> Michy Batshuayi
90'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
90'
De extra tijd tikt nu weg. Liverpool en Chelsea zullen genoegen moeten nemen met een punt.
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
90'
Pedro! Bijna alsnog de overwinning voor Chelsea. Kanté wurmt zich langs twee tegenstanders en geeft af op Pedro. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikt hij net naast.
86'
Liverpool moet oppassen dat het op de tegenaanval niet verrast wordt door Chelsea. Ook in de laatste minuten blijft Diego Costa een dodelijke aanvaller.
83'
Om een beetje tijd te rekken gaat Willian naar de kant. Bovendien bouwt Conte defensieve zekerheid in met het brengen van Fabregas.
83'
Wissel in bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
83'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
80'
Zo staat de wedstrijd op Anfield aardig op zijn kop na de gekeerde strafschop. Het publiek gelooft absoluut nog in een overwinning.
79'
Gele kaart voor Willian (Chelsea FC)
Willian voorkomt dat Liverpool snel een vrije trap kan nemen door voor de bal te gaan staan. Dat deed hij eerder ook al een paar keer. Nu wordt hij er wel voor bestraft.
76'
Penalty gemist door Diego Costa, Chelsea FC
Mignolet is opeens de held op Anfield! Diego Costa kiest voor de linker onderhoek en die kant gaat de keeper ook op. De Belg is even de gevierde held.
76'
Strafschop! Diego Costa zoekt het duel met Clyne op en gaat daarna over het been van de verdediger. Clattenburg wijst naar de stip.
76'
Coutinho wist vanavond niet echt zijn spel te drukken bij Liverpool. De middenvelder is na zijn blessure nog niet in topvorm.
75'
Wissel in bij Liverpool FC -> Sadio Mané
75'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
73'
Sadio Mané maakt zich klaar om in te vallen. De vleugelaanvaller was de afgelopen maand actief op de Afrika Cup en werd nodig gemist door zijn teamgenoten.
72'
Pedro moet voor meer diepgang in het spel van Chelsea gaan zorgen. De kans is groot dat er in het laatste kwartier meer ruimte achter de verdediging van Liverpool gaat ontstaan.
72'
Wissel in bij Chelsea FC -> Pedro
72'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
71'
Net zoals in de eerste helft komt Liverpool tot op twintig meter van het doel van Chelsea. Alleen dan heeft niemand een individuele actie in huis om de defensie van de bezoekers open te breken.
68'
Willian zet de verdediger van Liverpool met een aardige schijnbeweging op het verkeerde been. De poging van Willian vliegt vervolgens voor het doel langs en Diego Costa komt net te laat om de bal binnen te glijden.
66'
Milner gaat na licht contact met Moses liggen in het strafschopgebied van Chelsea. Clattenburg staat er bovenop en ziet er absoluut geen penalty in. Het publiek denkt daar natuurlijk anders over.
65'
De bezoekers lijken wel vrede te hebben met een eventueel gelijkspel, want dan verandert er niet veel in de strijd om het kampioenschap. Liverpool speelt alleen voor de overwinning.
61'
Chelsea lijkt opeens wat in de verdrukking te komen. Tottenham Hotspur liet onlangs al zien dat Chelsea wel degelijk te verslaan is. Wellicht zit dat in de hoofden van de spelers van Liverpool.
59'
Gele kaart voor James Milner (Liverpool FC)
Milner lijkt te ontsnappen aan een rode kaart. Hij komt veel te hard inglijden en kegelt zijn tegenstander naar de grond. De scheidsrechter laat het bij een gele kaart.
59'
Zo is het geloof volledig terug op Anfield. Liverpool kan de titelstrijd weer een stukje spannender maken.
57'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:1 door Georginio Wijnaldum
Weer is Wijnaldum van grote waarde voor Liverpool tegen een grote tegenstander. Milner kopt een voorzet terug voor het doel en via Chelsea-verdediger Moses komt de bal perfect voor Wijnaldum, die van dichtbij raakt knikt.
56'
De spelers van Liverpool blijven knokken voor elke centimeter. Alleen is Chelsea op dit moment gewoon te sterk voor de mannen van Klopp. De thuisploeg snakt naar een doelpunt.
54'
Dit is typisch het spel van Chelsea. Ze geven de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt en slaan dan vervolgens aan de overkant bijna genadeloos toe.
52'
Moses raakt de paal! De rechtsback plukt heel eenvoudig de bal af van Milner. Met links waagt hij een poging in de korte hoek. Mignolet doet alsof hij het allemaal gezien heeft, maar via de buitenkant van de paal gaat de bal achter.
51'
Een wanhoopspoging van Lovren van grote afstand. De poging van de Kroatische speler van Liverpool gaat huizenhoog over het doel van Chelsea.
50'
Zulke kansen moet je tegen Chelsea wel benutten om aanspraak te kunnen maken op een resultaat. Liverpool voert de druk in ieder geval op aan het begin.
49'
Firmino! De aanvaller laat een enorme kans liggen. Met een gelukje krijgt hij de bal vrij voor de keeper, maar hij besluit ineens te schieten. Firmino kegelt de bal hoog de tribune in vanaf een afstand van tien meter.
47'
Met een bekeken balletje probeert Firmino de diepgaande Wijnaldum te bereiken. De aanname van de Nederlander is niet zorgvuldig genoeg, waardoor een verdediger kan ingrijpen.
46'
De tweede helft tussen Liverpool en Chelsea is begonnen op Anfield. David Luiz staat nog altijd op het veld. Hij lijkt dus geen last meer te hebben van zijn knie.
46'
45'
Een moment van genialiteit van David Luiz zorgt voor het verschil in de eerste helft. Hij zag dat Simon Mignolet niet oplette bij een vrije trap en daarom snel schoot in plaats van Willian. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen. Chelsea staat verdedigend sterk en daardoor kwam Liverpool niet verder dan een hard afstandsschot van Wijnaldum.
45'
45'
Gele kaart voor Jordan Henderson (Liverpool FC)
Scheidsrechter Mark Clattenburg is het gezeur van Henderson zat en geeft hem een gele kaart. Henderson was de hele tijd al tegen de arbiter aan het zeuren.
43'
Een bijzonder gezicht op de bank van Liverpool. Mané was net aan het warmlopen en zit nu weer op zijn stoel met een zak ijs om zijn knie. Dat zou een enorme tegenvaller zijn voor Liverpool.
42'
David Luiz lijkt nog steeds last te hebben van zijn knie. Hij loopt hinkend over het veld. Het zal logisch zijn als hij in de rust wordt vervangen.
39'
Het publiek waardeert de inzet van de spelers. Het ziet tegelijkertijd ook dat Liverpool bijna niet meer in de buurt van de zestien van Chelsea komt. De bezoekers hebben het onder controle.
36'
Liverpool probeert wel dreigend te zijn, maar het heeft nog geen antwoord op de defensieve stugheid van Chelsea. Verder dan een hard schot van Wijnaldum is het nog niet gekomen. De Londenaren zijn wat dat betreft een stuk effectiever.
33'
De Braziliaanse verdediger staat inmiddels weer. Van harte gaat het nog niet, maar hij lijkt verder te willen en kunnen.
32'
David Luiz grijpt naar zijn knie en blijft geblesseerd op de grond liggen. Op het eerste oog ziet het er niet goed uit. John Terry begint voor de zekerheid aan een warming-up.
31'
De wedstrijd begint wat harder te worden en Chelsea voelt zich daar het meest comfortabel bij. Liverpool weet geen grip meer te krijgen op de bezoekers.
29'
Mignolet! De doelman van Liverpool voorkomt een tweede treffer van Chelsea. Willian draait een vrije trap scherp in. Matic en David Luiz komen net te kort, waarna Mignolet met een reflex zijn doel schoon houdt.
28'
Aan het spelbeeld zal niet veel veranderen. Liverpool blijft druk houden op Chelsea, dat met man en macht zal verdedigen.
26'
Dit is een klap voor de spelers van Liverpool, die het gevoel moeten hebben gehad de controle te hebben. Voor David Luiz is het zijn eerste goal in de Premier League sinds zijn terugkeer vanuit Frankrijk.
25'
Doelpunt voor Chelsea FC, 0:1 door David Luiz
Vanuit een vrije trap komt Chelsea op voorsprong tegen Liverpool. David Luiz maakt gebruik van enige verwarring, omdat iedereen rekent op een trap van Willian. De centrale man werkt de bal ineens over de muur in het doel.
22'
Chelsea begint wat meer in de wedstrijd te komen. Het lukt Liverpool niet meer om overal op het veld kort te zitten. In de tegenaanval zorgt Chelsea voor de nodige dreiging.
19'
Diego Costa vecht vanavond de duels uit met Joel Matip. Het duo is elkaar al veelvuldig tegengekomen, tot grote ontevredenheid van Costa. Matip lijkt nu zijn laatste waarschuwing van Clattenburg te krijgen.
17'
Liverpool heeft duidelijk het betere van het spel. De passing is prima in orde en ook het tempo van Liverpool is goed. Alleen is Chelsea lastig te verslaan dit seizoen.
15'
Voor het eerst in deze wedstrijd meldt Chelsea zich rondom het strafschopgebied van Liverpool. Maar de thuisploeg laat zien ook goed te kunnen verdedigen.
12'
Wijnaldum! De middenvelder zorgt voor het eerste gevaar. Eerst gaat Lallana richting de rand van het strafschopgebied, maar hij verslikt zich in zijn eigen actie. Wijnaldum dwingt de doelman vervolgens wel tot een uiterste inspanning met een afstandsschot.
10'
Het ontbreekt Liverpool vooralsnog aan een goede laatste pass. De steekbal of lange pass is telkens net iets te hard voor de diepgaande aanvallers.
8'
David Luiz is vandaag de vierde Braziliaan ooit die zijn honderdste wedstrijd in de Premier League speelt.
7'
Chelsea weet zich in de openingsfase niet onder de druk van Liverpool uit te spelen. Het moet noodgedwongen de lange bal hanteren en die belandt meestal bij de thuisploeg.
4'
Coutinho neemt namens Liverpool de eerste corner van de wedstrijd. Hij kiest voor een korte variant met Lallana, waarna David Luiz de voorzet weg kopt.
2'
De thuisploeg probeert de tegenstander direct bij de keel te grijpen. Chelsea zal geen enkele ruimte krijgen om op te bouwen.
1'
Liverpool heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft!
1'
Mark Clattenburg is vanavond de scheidsrechter.
De spelers verzamelen zich in de spelerstunnel. De Engelse topper staat op punt van beginnen.
Liverpool en Chelsea hebben dinsdagavond geen echte verrassingen als het gaat om hun opstellingen tijdens de topper in de Premier League. Georginio Wijnaldum is dit seizoen een vaste waarde en begint zodoende ook tegen de koploper in de basis.

Hoofdtrainer Jürgen Klopp kiest voor Simon Mignolet in het doel, met voor hem Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Joel Matip en James Milner. Wijnaldum staat op het middenveld met Jordan Henderson, Emre Can, Adam Lallana en Braziliaan Philippe Coutinho. Roberto Firmino moet voor de doelpunten zorgen.

Ook aan de kant van Chelsea geen bijzonderheden. Diego Costa staat in de punt van de aanval en wordt in de voorhoede geassisteerd door Willian en Eden Hazard. Dat betekent dat Pedro genoegen moet nemen met een plek op de bank. Nathan Aké zit niet bij de wedstrijdselectie.
De hoop van de topclubs in de Premier League is vanavond gevestigd op Liverpool. The Reds kunnen ervoor zorgen dat de titelstrijd nog enigszins spannend wordt in Engeland. Dan moet het wel zien te winnen van koploper Chelsea. Bij een overwinning wordt het gat met de Londenaren onoverbrugbaar. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder wedstrijddetails.

Vorm Liverpool
De huidige vorm van Liverpool biedt weinig hoop voor de fans die hopen op een spannende titelstrijd. Het elftal van trainer Jürgen Klopp weet maar moeizaam te winnen. Het werd afgelopen weekend in de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld door Wolverhampton Wanderers (1-2). Drie dagen daarvoor was Southampton het eindstation in de halve finale van de League Cup. Daarnaast wist Liverpool al drie competitieduels op rij niet te winnen.

Belangrijke week Chelsea
Voor Chelsea staat een week te wachten waarin ze kunnen laten zien dat de titel voor hun is dit seizoen. Het treft vanavond Liverpool en aankomend weekend is nummer twee Arsenal de tegenstander. Wanneer Chelsea die duels weet te winnen, dan is het alleen nog spannend wie de andere Champions League-tickets in Engeland zullen bemachtigen. Tottenham Hotspur (2-0) liet onlangs zien dat Chelsea wel degelijk te kloppen is.