13:30 uur
Arsenal FC
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mata 68. / Schot met links  (Ander Herrera)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 89. / Kopbal  (Alex Oxlade-Chamberlain)

90'
Manchester United had de wedstrijd volledig in handen na rust. Arsenal kwam tot vijf minuten voor tijd nauwelijks in de buurt van het doel van United. De thuisploeg kwam dan ook terecht op voorsprong, maar Olivier Giroud maakte het verschil voor de bezoekers. Met een snoeiharde kopbal zorgde hij ervoor dat beide teams een punt overhielden aan de wedstrijd.
90'
90'
Gele kaart voor Wayne Rooney (Manchester United)
Wayne Rooney beklaagt zich bij de scheidsrechter na in zijn ogen een overtreding op een teamgenoot. Hij blijft zeuren en daar is de scheidsrechter snel klaar mee.
90'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Arsenal FC)
Xhaka speelt voor eigen rechter door na een tikje de bal in zijn handen te pakken. De scheidsrechter vond het geen overtreding en geeft daarom Xhaka geel.
90'
De blessuretijd tikt weg op Old Trafford. De Spanning is om te snijden.
89'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Olivier Giroud
Arsenal toch op gelijke hoogte tegen Manchester. Chamberlain verschaft zichzelf ruimte aan de rechterkant en geeft de bal perfect voor het doel. Giroud kopt genadeloos hard binnen.
86'
Gele kaart voor Aaron Ramsey (Arsenal FC)
Aaron Ramsey krijgt vlak voor tijd nog een gele kaart. Hij komt met een gestrekt been in gevaarlijk bij Paul Pogba, die doet voorkomen alsof hij is geraakt.
86'
Mata krijgt vanwege zijn doelpunt een staande ovatie van het publiek tijdens zijn wissel. Schneiderlin mag het karwei klaren vanmiddag.
85'
Wissel in bij Manchester United -> Morgan Schneiderlin
85'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
85'
De laatste wissel van Arsenal is uiteraard ook offensief. Chamberlain komt erin voor Jenkinson, waardoor de bezoekers met nog maar drie verdedigers spelen.
83'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
83'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Carl Jenkinson
83'
Manchester United is de wedstrijd professioneel uit aan het voetballen. Het gunt Arsenal nauwelijks de bal en probeert zelf gecontroleerd rond te spelen en op zoek te gaan naar een aanval.
81'
Xhaka was eigenlijk een speler die in de basis werd verwacht. Hij krijgt tien minuten om Arsenal minimaal aan een punt te helpen op Old Trafford.
81'
Marcos Rojo laat een prima kans op de verdubbeling liggen. Hij komt hoog bij een voorzet vanaf links, maar mikt volledig verkeerd met zijn hoofd.
80'
Wissel in bij Arsenal FC -> Granit Xhaka
80'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
79'
De tijd tikt weg in het voordeel van United. Arsenal lijkt nog geen haast te hebben met het inbrengen van meer aanvallende spelers.
75'
Olivier Giroud moet de schade gaan herstellen voor Arsenal. De bezoekers hallen een controlerende middenvelder naar de kant voor een spits. Dat betekent automatisch ook meer ruimte voor United.
73'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
73'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mohamed Elneny
73'
United gaat nu logischerwijs de stellingen nog meer dichtgooien achterin. Arsenal zal er moeten doorheen zien te komen om minimaal gelijk te spelen.
69'
Gele kaart voor Mata (Manchester United)
Mata krijgt geel omdat hij tijdens het juichen het publiek in springt. Daar staat in Engeland een gele kaart voor.
69'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Mata
Een terechte voorsprong voor United. Paul Pogba wint eenvoudig zijn duel op rechts en geeft mee aan Herrera. De middenvelder legt de bal goed terug op de inlopende Mata en voor hem is het een koud kunstje de bal in vrije positie raak te schuiven.
67'
United maakt de meeste aanspraak op een doelpunt. Het heeft Arsenal in een stevige greep, maar weet nog niet tot grote kansen te komen.
65'
Ook Daley Blind maakt zijn opwachting. Darmian heeft al geel op zak en de slotfase zal ongetwijfeld hectisch gaan worden. Bovendien heeft United nu weer een linkspoot op links.
64'
Wissel in bij Manchester United -> Daley Blind
64'
Wissel uit bij Manchester United -> Matteo Darmian
64'
Martial was in de tweede helft dreigender dan voor rust, maar het is niet voldoende om de wedstrijd te voltooien. Rooney mag zich een half uur laten zien.
63'
Wissel in bij Manchester United -> Wayne Rooney
63'
Wissel uit bij Manchester United -> Memphis Depay
62'
Wayne Rooney lijkt in te gaan vallen. José Mourinho geeft hem langs de zijlijn enkele instructies.
59'
Beide ploegen spelen slordig omdat ze steeds sneller naar het doel van de tegenstander willen. Vooral op het middenveld vliegt de bal over en weer.
57'
Het meest interessant vandaag zijn de fysieke duels tussen Paul Pogba en Francis Coquelin. Beide middenvelder zijn goed aan elkaar gewaagd en dat levert mooie beelden op.
55'
Arsenal springt slordig om met ruimte voor Walcott. De Engelsman breekt op rechts door, Ramsey loopt naar de tweede paal terwijl Walcott voor de eerste paal kiest. Daar is ook Sánchez niet op tijd voor Arsenal.
53'
De thuisploeg lijkt door te hebben dat ze het eigenlijk over de linkerkant moeten proberen. Jenkinson speelt daar pas zijn eerste competitiewedstrijd.
52'
United begint de druk weer op te voeren. Achterin bij Arsenal hebben ze moeite om grip te krijgen op de spelers van United.
50'
Elneny is vandaag de achilleshiel van Arsenal. Hij vertraagt het spel van de Londenaren en staat niet altijd even goed op te letten. Zo haalt hij nu ongelukkig Paul Pogba onderuit.
49'
Martial zet met een kleine duw Jenkinson handig opzij, waarna hij richting het doel opstoomt. Zijn schot is niet hard genoeg om Cech te verrassen.
48'
Ook nu lijkt United het initiatief aan Arsenal te laten en zelf vanuit de omschakeling te willen spelen.
46'
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen op Old Trafford.
45'
45'
De enige kansen voor rust kwamen op naam van Manchester United. Zowel Anthony Martial als Juan Mata probeerde Petr Cech te verschalken met een geplaatst schot. Beide keren was de keeper van Arsenal een sta in de weg. United kwam pas echt tot leven door de niet gegeven strafschop van de scheidsrechter.
43'
Arsenal lijkt naar de rust te snakken. Het komt totaal niet meer in het spel voor door de aanhoudende druk van Manchester United. Ook in de tegenaanval is Arsenal onmachtig.
41'
Martial! Het gevaar van United begint meestal over de rechterkant met Valencia. Ditmaal komt uiteindelijk Martial in goede positie. Hij mikt de bal in de verre hoek, maar Cech toont zich voor de tweede keer een betrouwbare keeper.
39'
Elneny kan de verleiding niet weerstaan om vanaf dertig meter uit te halen. Zijn poging mist de juiste hoogte.
39'
Manchester United heeft de druk volledig op Arsenal, dat het voetballend probeert op te lossen.
37'
Mata! De Spanjaard omzeilt een tackle van Mustafi en zoekt dan de verre hoek. Met zijn bal is niets mis, maar Cech voorkomt met een uiterste krachtinspanning een tegendoelpunt. De wedstrijd is inderdaad los.
35'
Old Trafford schreeuwt om een strafschop! Valencia omspeelt Monreal, waarna die zich tegen Valencia aan laat vallen. De scheidsrechter geeft geen penalty en iedereen van United ontploft. Dit kan de wedstrijd tot leven doen komen.
33'
Darmian speelt met vuur. Met al geel op zak maakt hij een onnodige overtreding bij de zijlijn op Jenkinson. De scheidsrechter spaart hem, want de Italiaan raakt het been van zijn tegenstander.
31'
Het is een behouden wedstrijd omdat beide ploegen vooral aan verdedigen denken en vanuit die houding kijken wat er mogelijk is voorin.
28'
Het aanvalsspel van Arsenal houdt niet over omdat United de boel achterin volledig dichtgooit. Maar ook de Londenaren zakken ver in als ze de bal niet hebben.
25'
Gele kaart voor Matteo Darmian (Manchester United)
Ook Darmian verdwijnt in het boekje van de scheidsrechter. Walcott doet voorkomen dat de linksback hem op de hakken tikt, maar dat is lastig te zien. Hij voorkwam in ieder geval een snelle tegenaanval.
24'
Coquelin kan de verleiding niet weerstaan om een afvallende bal ineens op de pantoffel te nemen. Zijn schot verdwijnt hoog over het doel van Manchester United.
21'
Het lukt Arsenal niet meer om in de buurt van het strafschopgebied van Manchester United te komen. De thuisploeg speelt vanuit de counter en zakt bij balverlies ver in.
19'
Rashford neemt over nadat Coquelin zomaar de bal inlevert. Hij trekt drie verdedigers mee, waarna uiteindelijk een goede voorzet volgt. Pogba en Martial komen niet bij de bal, maar eerstgenoemde stond ook buitenspel.
16'
Gele kaart voor Alexis Sánchez (Arsenal FC)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Alexis Sánchez. Hij probeert na balverlies Herrera van de bal te zetten, maar raakt het standbeen van de Spaanse middenvelder. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop.
15'
Paul Pogba snelt zich voorbij Coquelin, waarna hij snoeihard de bal laag voor geeft. Drie verdedigers van Arsenal missen de bal, maar een teamgenoot kan er ook niet bij.
13'
Mesut Özil toont even zijn klasse. Met een panna zet hij Carrick te kijk, waarna hij met buitenkant rechts Walcott de diepte in stuurt.
12'
United heeft in de eerste tien minuten al de nodige kleine overtredingen gemaakt. Op die manier probeert het Arsenal uit het ritme te halen.
9'
Arsenal is nu ook in de wedstrijd gekomen. Manchester United komt niet zomaar meer tot aanvallen en moet oppassen voor een snelle omschakeling van de bezoekers.
7'
Sánchez! De spits van Arsenal lijkt een grote kans te missen. Walcott verlengt een indraaiende bal, waarna Sánchez van dichtbij kan koppen. Maar hij komt verkeerd achter de bal en mist in kansrijke positie.
7'
Alexis Sánchez met het eerste wapenfeit van Arsenal. Zijn afstandsschot dreigt richting doel te gaan, maar Rojo voorkomt dat met zijn hoofd.
5'
Juan Mata probeert een vrije trap ineens in het doel te draaien. Cech ziet de bal aankomen en laat de poging rustig langs de paal vliegen.
4'
Manchester United is uiterst scherp aan de wedstrijd begonnen. Arsenal moet zich in de eerste minuten beperken tot verdedigen. United op zoek naar een vroeg doelpunt.
2'
Anthony Martial zorgt voor de eerste dreiging. Hij komt vanaf de linkerkant naar binnen en zoek Marcus Rashford op de rand van het strafschopgebied. Zijn pass is niet nauwkeurig genoeg.
1'
1'
José Mourinho en Arsene Wenger hebben elkaar keurig de hand geschud. De topper op Old Trafford is begonnen.
Het duel van Arsenal met Manchester United betekent voor Carl Jenkinson zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De rechtsback is de vervanger van de geblesseerde Héctor Bellerín. De Spanjaard staat vier weken buitenspel met een blessure.

Jenkinson speelde al wel een bekerduel en kwam één wedstrijd in de Champions League in actie. Alex Iwobi is zijn basisplaats kwijt. Aaron Ramsey verschijnt aan de aftrap, waardoor het talent op de bank begint. Alexis Sánchez staat in de punt van de aanval, met Theo Walcott op links en Mesut Özil achter zich. Granit Xhaka begint op de bank door de basisplek van Francis Coquelin.

United-trainer José Mourinho heeft geen basisplek voor Daley Blind, wel zit Memphis Depay weer bij de selectie op Old Trafford. Marcos Rojo krijgt de voorkeur boven Blind. Wayne Rooney begint op de bank, terwijl Michael Carrick op het middenveld staat. Hij moet achter Paul Pogba en Juan Mata voor de balans zorgen. De spitspositie is voor Marcus Rashford.
De Engelse competitie hervat zaterdag met een echte kraker. Het kwakkelende Manchester United staat tegenover het prima presterende Arsenal. Een prestigestrijd tussen de trainers José Mourinho en Arsène Wenger. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Aan- of afhaken
Beide clubs zien deze wedstrijd als het moment om aan te haken of de aansluiting met de bovenste plekken te verliezen. Voor United is dat meer het geval dan voor Arsenal. Manchester United staat zesde op de ranglijst en heeft al acht punten minder dan koploper Liverpool. Arsenal wil juist de druk op de concurrentie houden en acht daarvoor een overwinning noodzakelijk. De Londenaren hebben twee punten minder dan Liverpool en een punt minder dan Chelsea.

Memphis Depay
Gedurende de interlandweek ging het voortdurend over Memphis Depay in zowel de Engelse als de Nederlandse media. De vleugelaanvaller kwam positief in het nieuws vanwege zijn twee doelpunten voor het Nederlands elftal. Daarmee schoot hij Oranje naar een 1-3 overwinning tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Daarnaast liet Ronald Koeman als trainer van Everton meerdere keren blijken gecharmeerd te zijn van Memphis en in de winter de optie te willen bekijken om hem naar Liverpool te halen.

Blessureleed
De maand november is voor Arsenal traditioneel de maand waarin alles tegenzit. Nou is het redelijk begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur, maar het gebruikelijke blessureleed wist het niet te voorkomen. Héctor Bellerín is voor vier weken uitgeschakeld vanwege een blessure. Daarnaast is de fitheid van Alexis Sánchez twijfelachtig. Hij kampte bij Chili met een lichte hamstringkwetsuur, maar kwam desondanks gewoon in actie tegen Uruguay. In dat duel was hij goed voor twee doelpunten.