Frankrijk
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Pogba 30. / Schot met rechts  (Dimitri Payet)

90'
Nederland is er helaas niet in geslaagd om terug te komen van de 0-1 achterstand voor rust. Frankrijk kreeg goede kansen via Gameiro en Pogba, maar Stekelenburg redde bekwaam. In de allerlaatste minuut kon Depay de gelijkmaker binnen volleren. Doelman Lloris had echter een puik antwoord. Uiteindelijk bleef het zakelijke Frankrijk vrij eenvoudig op de been: 0-1.
90'
90'
Wissel in bij Frankrijk -> N'Golo Kanté
90'
Wissel uit bij Frankrijk -> Antoine Griezmann
90'
WAT EEN KANS VOOR DEPAY! Janssen kopt de bal richting Memphis Depay die met een halve volley uithaalt op het Fransen doel. Hugo Lloris heeft echter een fantastische reflex in huis.
88'
Oranje stevent af op het eerste verlies in de kwalificatie. Omdat Zweden op een ruime voorsprong staat in eigen huis tegen Bulgarije loopt Nederland een achterstand van drie punten op.
85'
Een late gelijkmaker zou heel welkom zijn voor Oranje. De Franse verdediging blijft echter ook in de slotfase sterk op de been. Er moeten risico's genomen worden.
84'
Wissel in bij Nederland -> Jetro Willems
84'
Wissel uit bij Nederland -> Davy Pröpper
82'
De tijd dringt voor Oranje. Wie zitten er nog op de reservebank? Kan Jens Toornstra of Siem de Jong voor wat verfrissing in de aanval zorgen?
79'
Wissel in bij Frankrijk -> André-Pierre Gignac
79'
Wissel uit bij Frankrijk -> Kevin Gameiro
78'
Gele kaart voor Paul Pogba (Frankrijk)
Ook de doelpuntenmaker laat zich niet onbetuigd en krijgt het eerste Franse geel van Skomina.
78'
Gele kaart voor Kevin Strootman (Nederland)
Strootman heeft het aan de stok met Pogba vanwege een vermeende elleboogstoot en krijgt geel voor teveel commentaar.
78'
Oranje heeft nog ongeveer een kwartier om iets te veranderen aan de 0-1 achterstand. De ploeg van Blind heeft echter doelman Lloris nog niet aan het werk kunnen zetten.
74'
Memphis Depay probeert het dit keer met een draaiend schot ineens op doel. Doelman Hugo Lloris had er niet op gerekend, maar is op tijd terug om de bal in zijn armen te klemmen.
72'
Weer breekt Karsdorp gevaarlijk door via de rechterkant. De wisselwerking met Pröpper is uitstekend. De voorzet kan bij de tweede paal echter uitverdedigd worden door de Franse defensie.
70'
Gele kaart voor Davy Pröpper (Nederland)
De middenvelder pakt de eerste gele kaart van de wedstrijd door Gameiro op de middenlijn met een sliding naar de grond te werken. Zo zorgt Pröpper ervoor dat een Franse counter in de kiem wordt gesmoord.
68'
Kopbal van Pogba! Uit een hoekschop kan doelpuntenmaker Pogba zomaar op doel koppen. Dit keer weet Stekelenburg de inzet van de Franse middenvelder te keren.
67'
Wissel in bij Frankrijk -> Anthony Martial
67'
Wissel uit bij Frankrijk -> Dimitri Payet
67'
Oranje speelt nu met Bas Dost en Vincent Janssen in de spits. Depay en Klaassen bestrijden de flanken. Aanvoerder Kevin Strootman en Davy Pröpper moeten de balans bewaken centraal op het middenveld.
63'
Goede aanval Oranje! Karsdorp wordt diepgestuurd aan de rechterkant door Pröpper en levert een goede voorzet richting de eerste paal. Daar schiet Depay de bal net voorbij de eerste paal.
62'
Wissel in bij Nederland -> Bas Dost
62'
Wissel uit bij Nederland -> Georginio Wijnaldum
62'
Ook Georginio Wijnaldum moet het veld geblesseerd verlaten. De Liverpool-middenvelder lijkt te kampen met een hamstringblessure. Bas Dost wordt zijn vervanger.
60'
Nog een half uur te spelen in Amsterdam. Er is ongetwijfeld nog een rol weggelegd voor Bas Dost in de slotfase van deze wedstrijd. Nederland zal iets moeten om oog te houden op de gelijkmaker.
56'
Wat een kans voor Gameiro! Kevin Gameiro anticipeert goed op een lange pass van achteruit. Jeffrey Bruma dekt aan de verkeerde kant en is Stekelenburg dankbaar voor het ingrijpen bij het schot van de Franse spits.
55'
Nu is het Nederland dat het spel moet maken. Frankrijk trekt zich rustig terug en vertrouwd op de 0-1 voorsprong. Er zijn momenteel weinig zorgen voor de Fransen.
52'
Vincent Janssen blijft ook vanavond weer knap op de been tegen twee sterke Franse verdedigers. De jonge spits scherm de bal in zijn voeten constant keurig af.
48'
Janssen in het zijnet! Bij een ingooi gebruikt Janssen zijn lichaam sterk en draait hij om Raphaël Varane heen. Schuin voor het doel schiet de Tottenham-spits uiteindelijk in het zijnet.
47'
Zonder wijzigingen bij beide teams is de tweede helft in gang gezet door Frankrijk. Oranje wisselde immers al eenmaal door Depay in het veld te brengen voor de geblesseerde Promes.
46'
45'
Oranje staat op een 0-1 achterstand bij rust. Frankrijk begon sterk en kreeg via Kevin Gameiro een goede kans. Na een half uur was er de voorsprong na een hard afstandsschot van Paul Pogba. Stekelenburg zag er daar niet goed uit. Vlak voor rust werd Oranje een strafschop onthouden na hands van Koscielny. Verder kan het team van Danny Blind weinig bewerkstelligen.
45'
44'
Nederland had zojuist een strafschop moeten krijgen van scheidsrechter Damir Skomina! De protesten waren dan ook massaal vanuit het Oranje-kamp.
43'
De kans voor Janssen!
Een blunder in de Franse defensie zorgt voor een geweldige mogelijkheid voor Vincent Janssen. Na kappen en draaien schiet de Tottenham-spits op doel. De bal wordt uiteindelijk al vallende geblokkeerd door de onderarm van Laurent Koscielny.
42'
Rick Karsdorp maakt ook vanavond weer een uitstekende indruk. De rechtsback laat zich zowel op defensief als offensief gebied gelden.
39'
De rust nadert in de Amsterdam ArenA. Voorlopig staat Frankrijk, ondanks weinig kansen, verdiend op een 0-1 voorsprong. Oranje heeft doelman Hugo Lloris nog niet kunnen testen.
35'
Doelman Stekelenburg had de inzet van Pogba simpelweg moeten pakken. Ondanks het effect was de afstand heel groot en het zicht op de bal prima. De keeperskwestie blijft zo onopgelost.
34'
Tegenvaller zo voor het prima spelende Oranje na een half uur spelen. Er moet meer naar voren gedacht worden om in het resterende uur de gelijkmaker op het scorebord te kunnen zetten.
30'
Doelpunt voor Frankrijk, 0:1 door Paul Pogba
Uit het niets komen de Fransen op voorsprong. Paul Pogba knalt van hele grote afstand met een zwabberschot de bal richting doel. Stekelenburg raakt deze nog aan, maar kan er geen hand achter krijgen.
30'
Mooie ingreep van Daley Blind die met een tackle de bal van de voeten van Griezmann glijdt. Het gevaar van een snelle counter is zodoende gesmoord. Nederland speelt uiterst geconcentreerd!
27'
De waakzaamheid bij het Nederlands elftal blijft groot. Zo nu en dan komen de Fransen namelijk gevaarlijk voor de dag. Vaak zit er echter een Hollands been tussen een Franse poging.
26'
Depay draait de bal met zijn rechter uitstekend voor het doel. Alvorens Van Dijk de bal kan toucheren duiken de Franse verdedigers op de bal.
25'
Oranje is wat beter in de wedstrijd gekomen na het openingsoffensief van Frankrijk. De mogelijkheden voor het Nederlands elftal blijven voorlopig uit.
21'
Fijne aanval van Oranje via vele schijven! Rick Karsdorp, Davy Klaassen en Davy Pröpper weten elkaar goed te vinden. Helaas stond Klaassen buitenspel op de beslissende pass van Pröpper.
19'
Promes heeft het dus niet volgehouden en moet al heel vroeg in de wedstrijd naar de kant. Memphis Depay speelt de laatste tijd maar amper bij Manchester United, maar kan nu flink wat minuten maken.
16'
Wissel in bij Nederland -> Memphis Depay
16'
Wissel uit bij Nederland -> Quincy Promes
15'
Blessure bij Quincy Promes! De sterspeler van afgelopen vrijdag heeft last van een duel met Blaise Matuidi en lijkt al gewisseld te moeten worden door niemand minder dan Memphis Depay.
14'
Schot van Gameiro! Oranje weet de bal niet goed te veroveren en plots verschijnt Kevin Gameiro op randje zestien voor het doel. Het harde schot wordt prima naar de buitenkant van het veld geduwd door Maarten Stekelenburg.
13'
De Fransen voeren absoluut de boventoon in de openingsfase van de wedstrijd. Nederland zakt ver in en laat enkel Vincent Janssen zwerven rondom de middenlijn.
9'
Daar leek wat gevaar te ontstaan voor de Fransen. Kevin Gameiro werd diep gestoken door Dimitri Payet. De meelopende Virgil van Dijk kan de Fransman net van de bal krijgen.
8'
Beide teams wonnen afgelopen vrijdagavond met 4-1 in de WK kwalificatie. Nederland won van Wit-Rusland en Frankrijk kwam terug na een vroege achterstand tegen Bulgarije.
5'
Nederland begint geduldig aan de wedstrijd en laat Frankrijk het spel maken. Er staat een hechte Oranje blokkade waarin geen gaten mogen vallen vanavond.
2'
Scheidsrechter Damir Skomina heeft het startsignaal gegeven aan de wedstrijd! Nederland en Frankrijk, koplopers in groep A, nemen het tegen elkaar op in de Amsterdam ArenA.
1'
De opstellingen
Oranje begint vanavond met Davy Pröpper in de basis. De middenvelder van PSV vervangt de geblesseerde Wesley Sneijder. Davy Klaassen schuift zodoende, net als in de tweede helft van afgelopen vrijdag, naar linksvoor.

Frankrijk voert tevens een wijziging door in de basiself. Bacary Sagna viel afgelopen vrijdagavond al na 27 minuten uit met hamstringproblemen. Zijn vervanger, Djibril Sidibé, start tegen Oranje in de basis. In de voorhoede moeten de doelpunten komen van Atlético Madrid-aanvallers Kevin Gameiro en Antoine Griezmann.
Inmiddels is bekend geworden dat Wesley Sneijder niet fit genoeg is om in actie te komen tegen Frankrijk. Een hamstringblessure houdt de ervaren middenvelder aan de kant. Tonny Vilhena is door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger.

Van harte welkom bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. De wedstrijd begint maandagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Amsterdam. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstijddetails.

Nederland
De manschappen van bondscoach Danny Blind hebben afgelopen vrijdagavond een prima partij op de mat gelegd. Het resultaat, 4-1 winst op Wit-Rusland, was ook nog eens bevredigend. Oranje speelde frank en vrij en wilde op basis van goed voetbal de supporters vermaken. De grote man was Spartak Moskou-speler Quincy Promes met twee doelpunten.

Het Nederlands elftal heeft na twee kwalificatieduels vier punten verzameld. Daarmee zijn ze samen met Zweden en Frankrijk de koplopers in poule A. In de wedstrijd tegen de Wit Russen moest Wesley Sneijder gewisseld worden in de rust. De aanvoerder verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Davy Pröpper. Tegen Frankrijk kan Blind helaas geen gebruikmaken van de kleine spelmaker van Galatasaray.

Frankrijk
Les Bleus wonnen vrijdagavond tevens met 4-1 in eigen huis. In het nationale stadion in Parijs kwamen de Fransen terug van een vroege 0-1 achterstand. Doelpuntenmakers bij Frankrijk waren Kevin Gameiro 2x, Antoine Griezmann en Dimitri Payet. Bacary Sagna viel al in de eerste helft uit met hamstringproblemen. De rechtsback werd vervangen door Djibril Sidibé en mist ook het treffen met Nederland.

Een kleine zeven maanden geleden stonden Nederland en Frankrijk ook al tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA. De oefenwedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps. Die avond stonden de Fransen al na dertien minuten op een 0-2 voorsprong. Nederland kwam knap terug tot 2-2 via goals van Luuk de Jong en Ibrahim Afellay. Blaise Matuidi kroonde zich echter tot matchwinner door de 2-3 in de slotfase aan te tekenen.