11.10.2016 13:59

Deschamps wil koppositie niet meer afstaan

Frankrijk boekte maandagavond een belangrijke zege in de strijd om de eerste plaats in groep A. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was met 0-1 te sterk voor Oranje. De Franse keuzeheer was na afloop dik tevreden over het behaalde resultaat in de Amsterdam ArenA.

Door de zege op het Nederlands elftal gaat Frankrijk, samen met Zweden, met zeven punten aan kop in groep A. Oranje staat nu op drie punten achterstand van de beide koplopers. "Dit was een heel belangrijke overwinning", vertelde Deschamps voor de camera's van de Franse televisie. "Ik vond het een terechte zege, misschien hadden we zelfs al eerder kunnen scoren. Na de pauze hadden we minder balbezit, maar wel de betere kansen."

De EK-finalist won vrijdagavond al met 4-1 van Bulgarije, maar kwam in de eerste speelronde niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Wit-Rusland. Dat teleurstellende resultaat werd met twee achtereenvolgende zeges ruimschoots goedgemaakt. "Dit waren inderdaad cruciale overwinningen", stelt Deschamps. "We staan bovenaan en gaan er alles aan doen om hier te blijven staan. Als we zo goed blijven verdedigen en deze hoeveelheid kansen blijven creëren, zit dat er ook nog eens zeker in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner