22.10.2016 10:14

Bondscoach Blind weerkaatst kritiek Spalletti

Danny Blind heeft met verontwaardiging gereageerd op de aantijgingen van AS Roma-trainer Luciano Spalletti. De Italiaan stelde dat zijn speler Kevin Strootman 'geslacht' is bij het Nederlands elftal. Strootman liep na de interlands een rugblessure op.

Spalletti was na het Europa League-duel met Austria Wien, waarin hij Strootman de hele wedstrijd op de bank hield, woedend op het Nederlands elftal en bondscoach Blind. Na de 3-3 stelde Spalletti dat Oranje onvoorzichtig met Strootman om was gegaan, dat hij nooit twee interlands achter elkaar had mogen spelen. De international miste ook al het duel met SSC Napoli in de Serie A.

"Waarom wordt hij dan vrijgegeven door de club na overleg met de staf en met Strootman zelf?", vraagt Blind zichzelf in De Telegraaf af. "Iedere dag heb ik tijdens het trainingskamp contact met Kevin gehad of hij fit was na zijn langdurige blessureperiode. We hebben hem tegen de Wit-Russen bij een veilige stand gewisseld in de tweede helft, omdat kort daarna Frankrijk op het programma stond."

"Ik weet niet of het uit frustratie voortkomt bij Spalletti nadat hij een 3-1 voorsprong verspeelde tegen Austria Wien, terwijl Strootman gewoon op de bank zat, of dat er iets anders meespeelt, maar ik vind dit een vreemd verhaal. Wij gaan bij Oranje op verantwoorde wijze met internationals om. Zulke beschuldigingen lijken nergens op." Strootman kende de afgelopen jaren veel blessureleed, maar begon het seizoen fit. Nu ligt de middenvelder weer even in de lappenmand.

De verwachting is echter dat Strootman aankomende zondag weer in actie kan komen tegen US Palermo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner