11.10.2016 16:18

Pogba laat voeten spreken na kritiek op spel

Paul Pogba (l.) troeft Davy Pröpper af en dribbelt naar voren met de bal. De middenvelder is matchwinner in het duel tussen Nederland en Frankrijk. (10-10-2016)
Paul Pogba (l.) troeft Davy Pröpper af en dribbelt naar voren met de bal. De middenvelder is matchwinner in het duel tussen Nederland en Frankrijk. (10-10-2016)

Paul Pogba was maandagavond de matchwinner in het duel tussen Nederland en Frankrijk. De middenvelder werd vorige week nog openlijk bekritiseerd door bondscoach Didier Deschamps, maar heeft dat zichtbaar goed opgepakt.

Vorige week speelde Frankrijk een WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije. Les Bleus wonnen met duidelijke cijfers (4-1), maar na afloop was Deschamps niet tevreden over het spel van Pogba. Volgens de Franse bondscoach moet de middenvelder meer brengen in wedstrijden en kan hij nog veel beter. Tegen Oranje liet Pogba zien de woorden van Deschamps serieus te hebben genomen. De recordaankoop van Manchester United speelde een prima wedstrijd.

Pogba was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd en na afloop ging alle aandacht weer naar hem uit. "Het is bizar, het lijkt soms wel alsof we voor Team Pogba spelen. Dat is niet zo. Je praat niet over individuele prestaties als je een grote wedstrijd hebt gespeeld. Als we winnen, doen we dat samen en als we verliezen ook. Ik speel voor het team, altijd", vertelde hij in gesprek met het Franse Canal+.

"Het klopt dat het niet altijd even fijn is om kritiek te krijgen, maar zo gaat dat in het in voetbal. Ik zal altijd honderd procent geven, maar ik ben een speler die dingen probeert, die iets wil creëren. Misschien dribbel ik soms te vaak, maar ik leer bij", aldus Pogba. "Mensen vergeten soms dat ik nog jong ben. Ik probeer mezelf aan te passen aan mijn nieuwe rol, soberder te spelen en meer defensieve arbeid te leveren. Het kost me soms wat moeite om iets anders te spelen, een beetje zoals Andrea Pirlo, maar ik moet mezelf meer wegcijferen voor het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner