11.10.2016 15:20

Wijnaldum: "Gelijkspel was terecht geweest"

Georginio Wijnaldum heeft de bal tijdens Nederland - Frankrijk (0-1). De middenvelder valt later uit met een hamstringblessure. (10-10-2016)

Georginio Wijnaldum vindt dat het Nederlands elftal maandagavond meer had verdiend dan een nederlaag tegen Frankrijk (0-1). De middenvelder van Liverpool is wel van mening dat Oranje meer lef had moeten tonen tegen de EK-finalist.

"We stonden goed, heel compact en hebben weinig weggegeven", liet Wijnaldum na afloop van de wedstrijd weten aan OnsOranje. "We hadden in de eerste helft meer lef moeten tonen, misschien waren we te veel bezig met hoe we moesten verdedigen, waardoor we aan aanvallen te weinig toekwamen. Na de pauze ging dat gelukkig beter."

Oranje probeerde in de slotfase van het duel nog om een gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Memphis Depay was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Hugo Lloris. "Ik denk dat een gelijkspel een terechte uitslag was geweest", stelt Wijnaldum. "We staan in de poule drie punten achter Zweden en Frankrijk, dus er moet nog het nodige gebeuren de komende interlands. Gelukkig komen er nog veel wedstrijden aan."

Wijnaldum werd na zestig minuten vervangen door Bas Dost. De middenvelder kon niet verder na een hamstringblessure. Bij Liverpool wordt gevreesd dat Wijnaldum niet mee kan spelen in de kraker tegen Manchester United van maandagavond. De ploeg van trainer Jürgen Klopp nam de oud-speler van Feyenoord en PSV deze zomer voor zo'n dertig miljoen euro over van Newcastle United.