11.10.2016 11:30

'Schouderblessure Karsdorp lijkt mee te vallen'

Rick Karsdorp geeft een voorzet tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).
Rick Karsdorp geeft een voorzet tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).

Feyenoord kan opgelucht ademhalen. Rick Karsdorp liep maandagavond tijdens het WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (0-1 nederlaag) een schouderblessure op, maar de blessure lijkt mee te vallen.

Karsdorp vreesde na afloop voor een breuk in zijn schouderblad, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het 'slechts' om een kneuzing gaat, weet het Algemeen Dagblad. De rechtsback van Feyenoord liet zich dinsdagochtend onderzoeken in het Erasmus Medisch Centrum en daar kreeg Karsdorp 'goed nieuws' van het medische team.

De mandekker liep maandagavond de blessure op na een duel met Laurent Koscielny. Karsdorp kreeg de hand van de Franse verdediger in zijn gezicht en ging vervolgens naar de grond. De Feyenoorder kwam ongelukkig terecht op zijn schouder. Bondscoach Danny Blind liet vervolgens Ajacied Joël Veltman warmlopen, maar ondanks de blessure bleef Karsdorp negentig minuten staan. De rechtsback liet een sterke indruk achter, maar kon een nederlaag van het Nederlands elftal niet voorkomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner