19.06.2015 14:30

Transferpraat: Huntelaar, Vidal en Lukaku

De transfermarkt is nog niet open, maar de geruchtenstroom komt al behoorlijk op gang. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Het zou zomaar kunnen dat er volgend seizoen een Nederlander bij Galatasaray in de spits staat. Nadat eerder Robin van Persie met de Turkse topclub in verband werd gebracht, is het nu de beurt aan Klaas Jan Huntelaar. De spits van FC Schalke 04 heeft nog een contract voor twee seizoenen bij de Duitse club en het is te betwijfelen of hij openstaat voor een vertrek uit Gelsenkirchen. Manager Hamza Hamzaoglu zegt tegen Manchester Evening News dat Galatasaray nog geen bod heeft uitgebracht op één van de twee Nederlandse spitsen.

Arturo Vidal stond de laatste dagen in het nieuws vanwege een door hem veroorzaakt auto-ongeluk, maar de Chileen kan binnenkort mogelijk weer positief nieuws verkondigen. De kleine middenvelder vertrekt namelijk binnenkort mogelijk naar Arsenal. Ook Real Madrid werd met Vidal in verband gebracht, maar de interesse van Madrileense kant zou zijn verdwenen, meldt Marca. De speler van Juventus zou voor een slordige veertig miljoen euro op te halen zijn uit Turijn.

Romelu Lukaku beleefde een teleurstellend seizoen en scoorde slechts tien keer in 36 competitiewedstrijden. Desalniettemin zijn er clubs die de fysiek sterke spits graag zouden willen overnemen van Everton. Eén daarvan is Manchester United. Dat meldt Het Laatste Nieuws. "Ik wil titels winnen en topmatchen spelen - geen schijnrol vervullen in de subtop. Ik ben er nu 22. Het wordt stilaan tijd", zei Lukaku laatst. Ook Harry Kane van Tottenham Hotspur is een naam die in Manchester wordt genoemd.

De Japanner Yuto Nagatomo mag op zoek naar een nieuwe club. Het Italiaanse medium Corriere dello Sport zegt dat de 28-jarige verdediger veel opties heeft. Onder andere FC Schalke 04 en Lille OSC zijn clubs die Nagatomo graag willen inlijven. Ook Sampdoria en West Bromwich Albion zijn geïnteresseerd in de diensten van de Japanner. Inter verlangt circa zeven miljoen euro voor Nagotomo.

Marc Bartra vertrekt in de zomer in ieder geval niet naar FC Porto. De president van de Portugese club, Pinto da Costa, zegt in El Mundo Deportivo de speler in kwestie niet eens te kennen. "Maar als hij bij Barcelona voetbalt, is het een goede speler. Maar we zijn niet geïnteresseerd in hem", zijn de duidelijke woorden van Da Costa. Bartra (24) speelde in de laatste zes seizoenen slechts 45 competitiewedstrijden bij de Catalanen.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner