0 : 2 Torinfos in de Ticker Mario Götze 14. / Kopbal  (Bastian Schweinsteiger)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Adrián Ramos 66. / Penalty  (Adrián Ramos)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Franck Ribéry 79. / Schot met links  (Mario Götze)

90'
Het is beslist in Duitsland. Bayern München is landskampioen! Ramos bracht de spanning vanaf elf meter weliswaar nog even terug in de wedstrijd. Maar tien minuten voor tijd was het Franck Ribéry die de bevrijdende 1-3 tegen de touwen schoot.
90'
87'
De wedstrijd is gespeeld. Het team van Luhukay ziet in dat deze achterstand niet meer te overbruggen valt. Het is nu een kwestie van afwachten totdat er afgefloten wordt.
87'
Wissel in bij Hertha BSC -> Sandro Wagner
87'
Wissel uit bij Hertha BSC -> Adrián Ramos
83'
Nu mag het toch niet meer misgaan voor het team van Guardiola. Als Bayern München het spel van de eerste helft weer oppakt en de bal in eigen bezit weet te houden kan het niet anders dan dat Der Rekordmeister deze overwinning over de streep trekt.
79'
Doelpunt voor Bayern München, 1:3 door Franck Ribéry
Ribéry schiet de wedstrijd in het slot. Mario Götze omspeelt zijn directe tegenstander en legt de bal keurig af op de Franse sterspeler. Voor Ribéry is het vervolgens eenvoudig de bal tegen het net te schieten.
76'
Op dit moment kan Bayern echter tegen puntenverlies aanlopen. Borussia Dortmund en Schalke'04, nummer twee en drie van de Bundesliga, staan in een onderling duel nog steeds op 0-0. De uitslag van dit duel maakt in dat geval niet uit. Bayern München verovert dan hoe dan ook de landstitel.
73'
Er breken nog twintig spannende slotminuten aan. Bayern München is geen schim meer van het Bayern in de eerste helft. Hertha BSC daarentegen gaat op zoek naar de gelijkmaker.
71'
Wissel in bij Hertha BSC -> Ronny
71'
Wissel uit bij Hertha BSC -> Hany Mukhtar
69'
Gele kaart voor Per Skjelbred (Hertha BSC)
De middenvelder van Hertha BSC komt te hard in op Kroos. Een terechte gele kaart.
66'
Doelpunt voor Hertha BSC, 1:2 door Adrián Ramos
Oog in oog met Neuer blijft Ramos koel. Waar Neuer naar de rechterhoek duikt schiet de doelpuntenmachine van Hertha BSC de bal koelbloedig door het midden. Zijn zestiende doelpunt van het seizoen.
65'
Strafschop voor Hertha BSC! Rafinha haalt Ramos naar de grond en geeft een cadeautje weg aan de thuisploeg.
65'
Ook de laatste sterspeler op de bank mag nog een klein half uurtje van zich laten horen. Thiago groeide dit seizoen uit tot een belangrijke schakel in München en komt nu in het veld voor Schweinsteiger.
64'
Wissel in bij Hertha BSC -> Peter Niemeyer
64'
Wissel uit bij Hertha BSC -> Levan Kobiashvili
64'
Wissel in bij Bayern München -> Thiago
64'
Wissel uit bij Bayern München -> Bastian Schweinsteiger
61'
David Alaba krabt zich maar even achter zijn oren. Uit een vrije trap van Toni Kroos krijgt de linksback de bal volledig vrijgelaten voor zijn voeten. De verdediger is alleen te onrustig en schiet de bal hoog over het doel van Hertha BSC.
58'
Bayern München moet wel oppassen dat het niet te slordig wordt. In het eerste kwartier na rust is het nu al verschillende keren de bal op ongelukkige manier verloren, waarna Hertha BSC op de counter richting het doel van Manuel Neuer kon stormen. Grote kansen heeft de thuisploeg echter nog niet kunnen creëren.
55'
Franck Ribéry en Mario Mandžukić mogen ook nog even meespelen in de triomfmars van Bayern München. Ook zonder de twee Beierse sterren is Bayern München geen moment in gevaar gekomen.
54'
Wissel in bij Bayern München -> Mario Mandžukić
54'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
54'
Wissel in bij Bayern München -> Franck Ribéry
54'
Wissel uit bij Bayern München -> Arjen Robben
51'
Oei! Ramos krijgt de kans om Hertha BSC terug in de wedstrijd te brengen. Maar maait over de bal heen. Hosogai geeft de bal over de grond voor op de topscorer van Hertha BSC, maar Ramos faalt.
49'
Bayern München gaat na rust vrolijk verder waar het in de eerste helft mee geëindigd was. De bezoekers trekken weer ten aanval en gaan op zoek naar de 0-3.
46'
De spelers staan weer op het veld. Nog 45 minuten te gaan en München kan feest vieren. Bayern kan zich opmaken voor een triomfmars van 45 minuten.
46'
45'
De spelers van Bayern München kunnen alvast een klein feestje gaan vieren in de kleedkamer. Na doelpunten van Toni Kroos en Thomas Müller gaat het Beierse sterrenensemble met een 0-2 voorsprong rusten. De landstitel lijkt Bayern München niet meer te kunnen ontgaan.
45'
42'
Het publiek van de thuisploeg lijkt er echter niet mee te zitten dat Hertha BSC er niet aan te pas. Vanaf het eerste fluitsignaal gaan de Berlijnse supporters uit hun plaat en voorlopig zijn ze nog niet van plan daarmee te stoppen.
39'
Hajime Hosogai is de enige speler aan Berlijnse kant die zo af en toe nog wat laat zien. De rechtsbuiten laat zien een mannetje te kunnen passeren. Maar verspeelt de bal erna keer op keer op een knullige manier.
37'
Het aluminium! Wat een kans voor Bayern München op de 0-3. Een schitterende aanval belandt op het hoofd van Götze. De middenvelder kopt de bal terug naar Müller, die de het leder op zijn beurt tegen de lat kopt.
35'
Het hoge tempo van het eerste kwartier is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Bayern München neemt voorlopig even genoegen met de bal rustig overtikken.
32'
Een grappig gegeven is dat Ramos na dit seizoen verkast naar Borussia Dortmund, de nummer twee uit de Bundesliga. De spits van Hertha BSC neemt daar de positie in van Robert Lewandowski, die op zijn beurt naar Bayern München verkast. Wat de cirkel voor vandaag weer rond maakt.
30'
Na precies een half uur gespeeld te hebben laat doelpuntenmachine Adrián Ramos zich voor het eerst zien. De spits van Hertha BSC scoorde dit seizoen al vijftien keer. Maar is in het eerste half uur opvallend onzichtbaar.
28'
De bezoekers nemen geen genoegen met twee doelpunten. Guardiola en zijn manschappen blijven de aanval zoeken en zijn op jacht naar meer doelpunten.
25'
Met het tweede doelpunt zorgde Götze er overigens voor dat Bayern München voor de 19e wedstrijd op rij twee of meer doelpunten in het net heeft gelegd in de Bundesliga. Het is bovendien de 64e Bundesligawedstrijd op rij dat Bayern München tot scoren komt.
23'
Langzamerhand begint Hertha BSC zich ook wat met het spel te bemoeien. Wel wat aan de late kant. Als het team van Nederlander Jos Luhukay nu nog langszij weet te komen, mag dat een klein wonder heten.
18'
Na een kwartier spelen kan Guardiola zich alvast gaan opmaken voor de bierdouche. De 24e landstitel kan Bayern bijna niet meer ontgaan.
14'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Mario Götze
En ook het tweede doelpunt ligt al in het netje. Bastian Schweinsteiger levert een voorzet op maat af, waarna het voor Götze een koud kunstje is de bal in het doel te knikken.
12'
De bezoekers blijven doorstoten. Hertha BSC is nog niet van de eigen speelhelft af geweest. Een tweede doelpunt van Bayern München kan op deze manier niet lang uitblijven.
9'
Als je de statistieken er op na bladert kan het kampioenschap Bayern München vanavond bijna niet meer ontgaan. Het team van Pep Guardiola kreeg dit seizoen pas twaalf doelpunten tegen in de Bundesliga en kreeg slechts één keer meer dan één doelpunt tegen. Dat gebeurde echter wel in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC.
6'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Toni Kroos
Hij zit er al in! Thomas Müller kapt zich knap vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied van Hertha BSC. Zijn voorzet kan nog weggetrapt worden door Hertha BSC. Maar Kroos vangt de bal eenvoudig op en knalt het leder tegen de netten.
5'
Het begin van de wedstrijd is veelbelovend. Vanuit Bayern Münchens perspectief althans. De eerste minuten spelen zich volledig af op de helft van Hertha BSC. De thuisploeg komt er nog niet aan te pas.
4'
Arjen Robben laat gelijk van zich spreken. Kinderlijk eenvoudig omspeelt de rechtsbuiten twee spelers van Hertha BSC. Zijn actie strand in het Berlijnse strafschopgebied, waar de Nederlander een hoekschop versiert.
2'
Hertha BSC zal zich vanavond niet makkelijk gewonnen geven blijkt alleen al aan de sfeer in het Olympiastadion. De Belijnse supporters gaan los na het eerste fluitsignaal.
1'
We zijn begonnen! Kan Bayern München de titel vanavond al in de wacht slepen? Pep Guardiola is zonder sterspeler Frank Ribéry van start gegaan.
1'
Goedenavond, welkom bij de Bundesligawedstrijd tussen Hertha BSC en Bayern München. Mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de eventuele kampioenswedstrijd van Bayern München. Om 20.00 trappen de Duitsers af in de midweekse speelronde. Tot die tijd kunt onder het kopje wedstrijddetails alvast de opstellingen bekijken van beide teams.

Als Bayern München vanavond weet te winnen kroont het zich tot snelste landskampioen ooit in de Bundesliga. Wint het team van Pep Guardiola van Hertha BSC, dan volgen er maar liefst nog acht wedstrijden om des keizers baard.

Eigenlijk is er in Duitsland niemand die eraan twijfelt of Der Rekordmeister vanavond de titel in de wacht sleept. Het team van onder andere Arjen Robben speelde dit seizoen slechts twee keer gelijk en is al het hele seizoen ongeslagen. Alleen in de uitwedstrijden bij SC Freiburg en Bayer Leverkussen kwam Bayern niet verder dan 1-1. De laatste achttien competitiewedstrijden werden zelfs in een overwinning omgezet. Hertha BSC wist daarentegen in de laatste vier wedstrijden geen enkele keer te winnen.

Het team van Nederlander Jos Luhukay is daarentegen wel het enige team dat dit seizoen vaker dan één keer wist te scoren tegen Beierse sterrenelftal. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in München in een 3-2 overwinning voor Bayern. Met twee doelpunten was Mario Mandžukić toen de grote man op het veld.

Zelfs bij een nederlaag is het nog mogelijk dat Bayern München vanavond een kampioensfeestje kan vieren. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt 23 punten en de Dortmunders nemen het op tegen Schalke’04, de nummer drie uit de competitie. Delen beide teams de punten, dan is Bayern Deutsche Meister ongeacht het resultaat tegen Hertha BSC.