25.03.2014 21:55

Bayern München zet heerschappij om in titel

Mario Götze rondt een schitterende aanval van Bayern München af en kopt het Beierse sterrenelftal naar 0-2. (25-3-2014)

De vraag was niet meer of Bayern München landskampioen zou worden, maar wanneer. Na de 1-3 overwinning op Hertha BSC is het zover. Bayern verovert de 24e landstitel.

Eigenlijk was de titel al na een kwartier spelen binnen. Nadat Toni Kroos het Beierse sterrenensemble binnen zes minuten al op voorsprong had gezet verdubbelde Mario Götze de score na 14 minuten spelen. Waar Kroos de bal nog uit het niets voor zijn voeten kreeg, was de 0-2 van grote schoonheid. Na een schitterende aanval over vele schijven belandde de bal op het hoofd van Bastian Schweinsteiger. De Duitse middenvelder kopte de bal op maat terug naar Götze die de bal vervolgens eenvoudig kon inknikken.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was misschien wel kenmerkend voor het seizoen van Bayern München. Der Rekordmeister was heer en meester in de Bundesliga. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld en met de overwinning op Hertha BSC heeft Pep Guardiala met zijn manschappen alweer negentien wedstrijden op rij gewonnen. De heerschappij werd door de oefenmeester nog extra kracht bijgezet door sterspelers Franck Ribéry, Thiago en Mario Mandžukić op de bank neer te zetten. Ook zonder het drietal was er echter maar één team wat de boventoon voerde in Berlijn.

Na de 2-0 bleef Bayern München aanzetten. De landskampioen creëerde nog enkele grote kansen. Maar doelpunten zaten er voor rust niet meer in voor Arjen Robben en co. Een klein feestje moet er in de theepauze dan ook al gevierd zijn in de kleedkamer. De tweede helft leek er zodoende slechts nog één voor de statistieken.

Als in een ware triomfmars liepen de spelers van Bayern München over het veld. Het tempo van de eerste helft werd flink teruggeschroefd, de bal rolde in alle rust van voet naar voet en alle sterspelers kregen hun kans zich nog even te laten zien. Het eerder genoemde trio sterspelers kreeg bovendien nog een half uur de kans zich te laten zien. Maar juist op dat moment zorgde Adrián Ramos voor de aansluitingstreffer voor Hertha BSC.

Met zijn zestiende doelpunt van het seizoen bracht de doelpuntenmachine van Hertha BSC de spanning vanaf elf meter weer terug in de wedstrijd. Lang kon het publiek in Berlijn echter niet genieten van het doelpunt. Tien minuten voor tijd was het Franck Ribéry die de wedstrijd in het slot gooide en de 1-3 tegen de touwen schoot.