1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 67. / Kopbal  (Xabi Alonso)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Benedikt Höwedes 72. / Kopbal  (Sidney Sam)

90'
Na ruim een uur spelen kwam Bayern München op voorsprong, dankzij Robben die een corner binnen kopte. Lang kon er echter niet van de voorsprong genoten worden, want Höwedes maakte op identieke wijze gelijk. Daarna had de thuisploeg nog wat kansjes om de overwinning te pakken, maar er werd niet meer gescoord. Daardoor verliest Bayern München voor de tweede keer op rij punten.
90'
90'
Het zit er bijna op in München, maar de thuisploeg gaat nog altijd voor de overwinning. Lewandowski schiet hoog over.
88'
Wissel in bij Bayern München -> Sebastian Rode
88'
Wissel uit bij Bayern München -> Mitchell Weiser
87'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Tranquillo Barnetta
87'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Kevin-Prince Boateng
86'
Gele kaart voor Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
Ook Schweinsteiger gaat op de bon. Hij zet met gestrekt been de tackle op Uchida in.
81'
Bayern München geeft het nog niet op. Nu mag Juan Bernat proberen om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, maar hij schiet over.
80'
Gele kaart voor Mitchell Weiser (Bayern München)
Ook geel voor Mitchell Weiser, hij haalt Boateng stevig onderuit.
78'
Opnieuw is Robben dichtbij een doelpunt, maar dit keer wordt hij terecht teruggefloten wegens buitenspel.
77'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Leroy Sané
77'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Sidney Sam
75'
Robben gaat naar de grond in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ziet er niets in. Het wordt dus gewoon een doeltrap voor Timon Wellenreuther.
72'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 1:1 door Benedikt Höwedes
De voorsprong van Bayern München duurde niet lang! Ook Höwedes kopt raak uit een corner.
71'
Schalke 04 beseft nu dat het iets terug moet doen en gaat wat meer in de aanval, in een poging de 1-1 te maken.
67'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Arjen Robben
Dan toch de 1-0! Uit de corner kopt Robben de openingstreffer binnen.
66'
Even leek daar de 1-0 voor Bayern München te zijn, dankzij een eigen doelpunt. De bal was echter al achter geweest, waardoor het nu een corner wordt.
64'
Gele kaart voor Medhi Benatia (Bayern München)
Geel voor Benatia nadat hij een overtreding maakt op Sam.
63'
Alonso met een heel merkwaardige vrije trap. Giefer kan de bal uiteindelijk pakken en stuurt Choupo-Moting weg voor de counter, maar er zit alweer iemand van Bayern München tussen.
60'
Het is aan beide zijden allemaal steeds net niet. Verkeerde keuzes, miscommunicatie en passjes die niet aankomen.
57'
Robben komt even over de linkerflank en is ook daar meteen gevaarlijk. Hij schiet hard, maar Fabian Giefer kan de bal weg stompen.
55'
Wissel in bij Bayern München -> Robert Lewandowski
55'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
53'
Al Schalke 04 de bal heeft, wordt er rustig rondgespeeld. Het tempo is laag, echte kansen levert het dan ook niet op.
50'
Ook in de eerste minuten na rust is het de thuisploeg die de dienst uitmaakt. Schalke 04 weet nog steeds niet te profiteren van de elf tegen tien situatie.
46'
Gele kaart voor Benedikt Höwedes (FC Schalke 04)
Juan Bernat dreigt te ontsnappen, maar Höwedes vangt hem op. Op onrechtmatige wijze, dus krijgt hij geel van de scheidsrechter.
46'
46'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Timon Wellenreuther
46'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Fabian Giefer
45'
Al na ruim een kwartier kwam Bayern München met tien man te staan, nadat Jérôme Boateng de doorgebroken Sidney Sam vloerde. De daaropvolgende penalty werd door Eric Maxim Choupo-Moting recht in de handen van Manuel Neuer geschoten. Daarna was het niet te merken dat de thuisploeg met een man minder stond, want het had de grootste kansen, maar scoorde nog niet.
45'
42'
Bayern München wordt steeds gevaarlijker en gaat keer op keer in de aanval. Er komen voorzetten vanaf de flanken, maar er wordt steeds niemand in het strafschopgebied bereikt.
38'
Robben met zijn welbekende trucje: naar binnen komen en uithalen. De verdediging van Schalke 04 trapt er weer in, maar dit keert schiet de vleugelaanvaller net naast.
36'
Even verschijnt Schalke 04 in de buurt van Neuer. Het duurt lang voordat iemand genoeg ruimte heeft om te schieten, maar uiteindelijk schiet Boateng in de handen van Neuer.
34'
Het is nog steeds wel Bayern München dat de wedstrijd onder controle heeft. De thuisploeg zoekt de aanval, maar staat of buitenspel of wordt afgestopt met een overtreding.
30'
De rode kaart van Boateng heeft de wedstrijd geen goed gedaan, er gebeurt weinig meer.
27'
Pep Guardiola wil duidelijk niet het risico lopen op tweede nederlagen binnen vijf dagen. Hij haalt Mario Götze daarom naar de kant en brengt Dante in het veld.
27'
Wissel in bij Bayern München -> Dante
27'
Wissel uit bij Bayern München -> Mario Götze
22'
Schalke 04 weet nog niet te profiteren van het overtal, het is Bayern München dat aanvalt, maar daarbij vaak buitenspel staat.
18'
Penalty gemist door Eric Maxim Choupo-Moting, FC Schalke 04
Choupo-Moting mag de penalty nemen, nadat Boateng Sam onderuit heeft gehaald. De penalty wordt echter te zacht ingeschoten, waardoor Neuer eenvoudig kan redden.
17'
Rode kaart voor Jérôme Boateng (Bayern München)
Jérôme Boateng mag meteen vertrekken, nadat hij de doorgebroken Sidney Sam onderuit haalt in het strafschopgebied.
13'
Schweinsteiger mag een vrije trap vanaf een meter of twintig nemen. Hij schiet de bal een paar meter over het doel.
10'
Een kansje voor Schalke 04: Max Meyer krijgt de bal in de as van het veld voor zijn voeten en haalt maar eens uit, maar zijn schot zorgt niet voor problemen bij Manuel Neuer.
9'
Mooie aanval van Bayern München! Schweinsteiger wipt de bal over de verdediging heen richting Götze. Die kopt de bal door richting Müller, maar doet dat net iets te hard.
6'
Het felle begin van Schalke 04 was van korte duur, Bayern München heeft na een actie van Arjen Robben aan de rechterkant alweer een corner te pakken. Ook deze corner levert geen gevaar op.
4'
Medhi Benatia is dan toch opeens door de verdediging van Schalke 04 heen, maar Benedikt Höwedes zit er nog tussen. Uit de corner kopt Bastian Schweinsteiger vervolgens naast.
2'
Schalke 04 begint fel aan de wedstrijd, er wordt vroeg druk gezet, waardoor Bayern München nog niet ver kan komen.
1'
Flink wat wijzigingen in de opstellingen van beide ploegen. Zoals verwacht zal bij Kevin-Prince Boateng Klaas-Jan Huntelaar vervangen bij Schalke 04. Daarnaast worden Jan Kirchoff en Marco Höger worden vervangen door Joel Matip en Sidney Sam. Ook bij Bayern München is er een aantal wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Medhi Benatia speelt in de plaats van Sebastian Rode, terwijl Dante en Robert Lewandowski plaats moeten maken voor Mitchell Weiser en Mario Götze.
Net als in de Eredivisie staat er vanavond in de Bundesliga een midweekse speelronde op het programma. Het topaffiche van deze speelronde is Bayern München tegen Schalke 04, de nummer één tegen de nummer vier. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Rond 19.00 zullen onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden zijn.

Bayern München
Pep Guardiola en zijn mannen gaan nog altijd stevig aan kop in de Bundesliga, met een voorsprong van acht punten op nummer twee Wolfsburg. Toch kreeg Bayern München afgelopen weekend een flinke domper te verwerken: tegen datzelfde Wolfsburg werd met maar liefst 4-1 verloren, het was de eerste nederlaag van het seizoen.

Eén nederlaag is nog geen reden tot paniek, maar de wijze waarop verloren werd was schrijnend. Wolfsburg liet zien hoe je effectief moet counteren, een speelwijze waar Bayern München duidelijk (nog) geen antwoord op heeft. Daarnaast heeft Guardiola ook nog eens te maken met een flinke lijst aan blessures: Thiago Alcántara, Javi Martínez, Philipp Lahm, Frank Ribéry en Rafinha zitten allen in de ziekenboeg.

Schalke 04
Schalke 04 won afgelopen weekend weliswaar met 1-0 van Hannover 96, maar kreeg ook een grote tegenslag te verwerken: Klaas-Jan Huntelaar pakte na een grove charge een rode kaart en is voor maar liefst zes wedstrijden geschorst. Ook bij Schalke 04 is de lijst geblesseerden enorm: Jefferson Farfán, Sead Kolasinac, Julian Draxler, Leon Goretzka, Chinedu Obasi en Ralf Fährmann zijn vanavond niet inzetbaar. De meesten van hen ontbreken echter al langere tijd, waardoor Schalke 04 het gemis op zou moeten kunnen vangen.

Er staat inmiddels een sterke ploeg bij Schalke 04, die het Bayern München wellicht ook zonder Klaas-Jan Huntelaar lastig kan maken. Bijvoorbeeld als op dezelfde manier wordt gespeeld als Wolfsburg afgelopen weekend deed. Het zal een interessant duel worden, waarin we kunnen zien of en hoe Bayern München zich herstelt na de zeperd van afgelopen vrijdag. Veel plezier bij dit Bundesliga-duel!