Borussia Dortmund
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Joel Matip 10. / Kopbal  (Dennis Aogo)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Eric Maxim Choupo-Moting 23. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Pierre-Emerick Aubameyang 26. / Schot met rechts  (Adrián Ramos)

90'
De tweede helft was er maar één ploeg aan de bal, maar Dortmund wist dit niet om te zetten in grote kansen. Vooral na het inbrengen van Shinji Kagawa (voor Immobile) was er maar één ploeg die wilde voetballen. Schalke loerde op de counter en kreeg vlak na rust en vlak voor tijd twee grote kansen. bij beide situaties was Klaas Jan Huntelaar betrokken, maar zowel hijzelf (vlak voor tijd) als Boateng (net na rust) kwamen niet tot scoren. Dortmund ging vlak voor tijd met hoge ballen nog wanhopig op zoek naar die ene bal die goed zou vallen, maar de gelijkmaker zat er eigenlijk geen enkel moment echt in.
90'
90'
Huntelaar gooit de wedstrijd net niet op slot! Hij ontsnapt aan de buitenspelval en gaat alleen op Weidenfeller af. Hij schiet door de benen van de keeper, maar raakt zijn enkel nog. Tergend langzaam hobbelt de bal vervolgens naast.
90'
Vier minuten blessuretijd komen erbij.
89'
Dortmund is inmiddels overgeschakeld op de lange ballen. Deze zijn door Schalke echter vrij eenvoudig te verdedigen, maar hij hoeft maar één keer goed te vallen...
87'
Gele kaart voor Joel Matip (FC Schalke 04)
Het opbreken van een snelle aanval levert Matip nog een gele kaart op.
86'
Het is de tweede helft alleen maar Dortmund wat de klok slaat, maar eigenlijk heb je geen moment het idee dat die gelijkmaker nog gaat vallen.
84'
Weer een schot uit de tweede lijn. Ditmaal is het Sven Bender, maar ook zijn poging gaat hoog over het doel. Dortmund komt maar niet door de blauwe muur heen in de tweede helft.
81'
Of lukt het Dortmund voor de tweede keer in een week tijd om een 0-2 achterstand om te buigen?
81'
Op het blauwe gedeelte van de tribunes is het al tachtig minuten feest. De thuisploeg moet nog tien minuten stand houden om dat feest de hele avond te laten duren.
80'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Sokratis Papastathopoulos
80'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Mats Hummels
80'
Miloš Jojić kopt net naast. De invaller springt hoger dan de rest, maar krijgt zijn poging niet binnen de palen gemikt.
79'
Marco Höger moet zich nu toch laten vervangen. Onduidelijk is of dit met zijn eerdere hoofdblessure te maken heeft, maar daar heeft het wel alle schijn van.
79'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Kaan Ayhan
79'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Marco Höger
75'
Wat een gevaarlijke vrije trap! Dortmund draait de bal het strafschopgebied in en Ralf Fährmann is de bal kwijt. Dortmund weet echter niet te profiteren van deze situatie.
71'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Christian Fuchs
71'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Kevin-Prince Boateng
69'
We zien Huntelaar vandaag weinig voor het goal, maar op de momenten dat de spits zich uit laat zakken en de bal ontvangt, verplaatst hij het spel telkens snel en goed. Zo heeft de aanvoerder vandaag weldegelijk zijn waarde voor de thuisploeg.
69'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Miloš Jojić
69'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Kevin Großkreutz
66'
Matip vraagt om een gele kaart voor Ramos. De aanvaller van Dortmund is op zoek naar een strafschop, maar krijgt alleen maar de hoon over zich heen. Heel Schalke is boos, terwijl Matip wel een groot risico nam.
63'
Op die grote kans van Boateng na, bepaalt Dortmund wat er gebeurd na rust. De bezoekers blijven rustig in hun zoektocht naar de gelijkmaker, maar komen nog niet tot hele grote kansen.
59'
Marco Höger keert weer terug in het veld.
58'
Erik Durm probeert het met een volley vanaf net buiten het strafschopgebied. Zijn inzet vliegt echter hoog over het doel van Ralf Fährmann.
57'
Weer een hoofdblessure. Dit keer aan de kant van Schalke. Marco Höger heeft geen hoofdwond, maar moet zich wel buiten de lijnen laten verzorgen.
57'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Shinji Kagawa
57'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Ciro Immobile
53'
Gele kaart voor Neven Subotić (Borussia Dortmund)
Subotić is te laat met een tackle rond de middencirkel. Zijn timing was net niet goed en dat levert hem een gele kaart op.
51'
Wat een actie van Huntelaar! Met een hakje legt hij de bal terug op de instormende Kevin-Prince Boateng. De schiet vanaf zestien meter echter met de binnenkant van zijn schoen naast, in plaats van dat hij vol met de wreef uithaalt.
49'
En die corner belandt vervolgens recht in de handen van diezelfde Ralf Fährmann.
49'
We hadden hem nog niet veel gezien, maar hier was Ciro Immobile gevaarlijk. Vanuit de draai schiet hij met rechts vanaf zestien meter. Ralf Fährmann Kan de bal nog net tot corner verwerken.
46'
Beide ploegen hebben in de rust niet gewisseld en zijn begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
De eerste helft is er één met twee gezichten. Tot aan de goal van Dortmund leek er niets aan de hand voor Schalke 04. Al na tien minuten mocht Joel Matip geheel vrij inkoppen uit een corner.Na 23 minuten was het Maxim Choupo-Moting die wederom kon profiteren van wanorde bij een corner. Adrián Ramos verdedigde slecht uit, waardoor Choupo-Moting van dichtbij verwoestend uit kon halen. Borussia Dortmund leek rijp voor de slacht, maar uit het niets kwamen ze terug in de wedstrijd. Pierre-Emerick Aubameyang werd vrijgelaten bij een snelle uitbraak en kon vanaf de rand van het strafschopgebied een voorzet van Ramos tot doelpunt promoveren.
45'
45'
De eerste helft wordt verlengd met minimaal één extra minuut.
44'
Daar is eindelijk Huntelaar weer eens. Hij kan net niet gevaarlijk worden. Zelf opent hij de aanval met een sterke crosspass. De hoge voorzet in het strafschopgebied kan net niet door Der Hunter worden gecontroleerd en loopt over de achterlijn.
42'
De laatste minuten is het niveau van de wedstrijd drastisch achteruit gegaan. Een rommelige fase met veel balverlies en slordige passes. Krijgen we nog wat leuks te zien voor de rust?
39'
De scheidsrechter geeft binnen vijf seconden drie keer voordeel aan Dortmund. Hierdoor kan Łukasz Piszczek doorgaan aan de rechterkant. Zijn inzet, die tussen een schot op goal en een voorzet in zit, wordt door keeper Fährmann weggebokst.
37'
Sidney Sam, die vooraf een vraagteken was voor deze wedstrijd, moet zich in de eerste helft al laten vervangen. Gegokt en verloren, voor trainer Jens Keller.
37'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Christian Clemens
37'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Sidney Sam
34'
Adrián Ramos is druk bezig om zijn fout bij de 2-0 weg te poetsen. Zijn uitverdedigen daar was de directe aanleiding voor het doelpunt. Na zijn assist bij de 2-1 blijft hij zich nadrukkelijk bemoeien met het spel van de bezoekers, ditmaal in positieve zin.
30'
Dit eerste half uur is hoe voetbal bedoeld is. Het is niet eens een hele goede wedstrijd, maar beide ploegen maken er een spektakel van. Verdedigend klopt er aan twee kanten vaak niet heel veel van, waardoor elke aanval gevaarlijk is.
28'
De aansluitingstreffer van de bezoekers komt echt totaal uit het niets. Dortmund krijgt er wel direct een vertrouwensboost door en gaat op zoek naar de gelijkmaker.
26'
Doelpunt voor Borussia Dortmund, 2:1 door Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang wordt helemaal vrijgelaten op de rand van het zestienmeter gebied. Adrián Ramos komt aan de rechterkant goed door, hij trekt de bal goed terug en Aubameyang heeft de hoek voor het uitzoeken.
25'
Dortmund is het he-le-maal kwijt. De ploeg die twee weken geleden nog over Arsenal heenliep is vanmiddag totaal onherkenbaar.
23'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 2:0 door Maxim Choupo-Moting
Weer een doelpunt uit een corner. De bal wordt nog twee keer afgeslagen, maar bij de derde inzet is het dan toch raak. Maxim Choupo-Moting mag de bal rustig op zijn borst controleren en vanaf een meter of zeven onhoudbaar achter Roman Weidenfeller schieten.
20'
In alle opzichten oogt de thuisploeg een stuk beter dan de bezoekers. Die Köningsblauen winnen veel meer persoonlijke duels en zijn zuiniger op hun balbezit. Het enige waar het voor Schalke nog aan ontbreekt is meer kansen.
18'
Ciro Immobile ontsnapt aan de rechterkant aan de aandacht van alle verdedigers. Hij komt het strafschopgebied in en geeft laag voor richting de tweede paal. Zijn ploeggenoten komen net te laat inlopen, waardoor de bal voorlangs hobbelt.
16'
De eerste twee corners van Dortmund is minder gevaarlijk dan de corner van Schalke waar de goal uit viel. Beide leveren geen gevaar op voor de thuisploeg.
14'
Dortmund lijkt zich een beetje te herstellen van de mokerslag die Matip een paar minuten heeft toegediend. Langzaam kruipt de ploeg van Jurgen Klopp naar voren toe.
11'
Huntelaar dacht aan de aandacht te kunnen ontsnappen, maar staat net buitenspel. Fc Schalke 04 lijkt direct door te willen drukken.
10'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 1:0 door Joel Matip
Een fantastische kopbal van Joel Matip zet de thuisploeg op voorsprong. Mats Hummels laat hem lopen, waarna Matip helemaal vrijstaand vanaf vijf meter uit een corner mag binnen koppen.
8'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Pierre-Emerick Aubameyang. De bal is echter niet gevaarlijk ingeschoten waardoor Ralf Fährmann hem eenvoudig tegen kan houden.
5'
In de eerste vijf minuten is er een licht optisch overwicht voor de thuisploeg. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Dortmund een aantal minuten met een man minder op het veld stond.
4'
De wond van Piszczek is dichtgeniet en hij keert terug binnen de lijnen.
1'
Łukasz Piszczek heeft een gapende hoofdwond na een kopduel en moet zich buiten de lijnen laten behandelen.
1'
Klaas Jan Huntelaar heeft de bal aan het rollen gebracht. We zijn onderweg in Gelsenkirchen.
1'

Welkom bij de meest aansprekende wedstrijd uit Bundesliga. De 145e Kohlenpott-Derby staat om half vier op het programma en voor beide ploegen is dit hét moment om hun seizoen een positieve draai te geven. Zowel FC Schalke 04 als Borussia Dortmund kennen een moeizame start dit seizoen, waardoor ze zichzelf terugvinden in de middenmoot van de Bundesliga. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Schalke 04
Afgelopen dinsdag boekte Schalke pas haar eerste competitiezege van dit seizoen. Op bezoek bij Werder Bremen wonnen de mannen van Jens Keller met 0-3, mede dankzij twee assists van Klaas-Jan Huntelaar. De aanvoerder is dit seizoen al eerder belangrijk geweest voor Die Königsblauen met onder meer zijn gelijkmaker tegen Chelsea in de Champions League. Keller kan vandaag weer beschikken over Kevin-Prince Boateng, die terugkeer van een schorsing. De ziekenboeg blijft echter onverhoopt vol bij Schalke. Onder anderen Felipe Santana, Julian Draxler en Jefferson Farfan zijn vanmiddag niet inzetbaar door blessures.

Borussia Dortmund had midweeks een mindere goede generale repetitie voor de derby van vandaag. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger VFB Stuttgart eindigde in een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kwam zelfs 0-2 achter, maar een late gelijkmaker van Ciro Immobile bezorgde de ploeg van Jürgen Klopp toch nog een punt. Zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden is voor de ploeg uit Dortmund niet de start waar vooraf op gehoopt werd. De spectaculaire zege tegen Arsenal in de Champions League is een positieve uitzondering op de wedstrijden in de competitie.

In de zoektocht naar de juiste competitievorm kan Klopp vandaag waarschijnlijk weer beschikken over Mats Hummels. De verdediger is volledig hersteld van zijn blessure en zou zijn team net dat beetje extra kunnen geven in deze belangrijke wedstrijd. Naast de mogelijke terugkeer van Hummels moet ook Klopp, net als zijn collega bij Schalke, het nog steeds stellen met veel blessures. Marco Reus, Nuri Sahin, Ilkay Gündogan en Henrikh Mkhitaryan zijn de belangrijkste namen die Klopp vandaag niet op kan stellen.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van Peter Gagelmann. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.