27.09.2014 17:21

Schalke 04 zegeviert in Kohlenpott-Derby

De tweede zege van de competitie voor Schalke is er één met grote waarde. Een 2-1 zege zaterdag in de Kohlenpott-Derby tegen Borussia Dortmund brengt de ploeg van Jens Keller naar de subtop van de Bundesliga.

De eerste helft was er één met twee gezichten. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste 25 minuten heer en meester. Al na tien minuten wist Schalke dit ook om te zetten in een doelpunt. Joel Matip mocht geheel vrij inkoppen uit een corner. Na 23 minuten was het Maxim Choupo-Moting die wederom kon profiteren van wanorde bij een corner. Adrián Ramos verdedigde slecht uit, waardoor Choupo-Moting van dichtbij verwoestend uit kon halen en de voorsprong voor de thuisploeg daarmee verdubbelde.

Borussia Dortmund leek rijp voor de slacht, maar uit het niets kwam de ploeg van Jürgen Klopp terug in de wedstrijd. Adrián Ramos was sterker in een persoonlijk duel en brak door aan de rechterkant van het veld. Pierre-Emerick Aubameyang werd volledig vrijgelaten op de rand van het strafschopgebied. Ramos behield het overzicht en legde de bal goed terug. Voor Aubameyang was het vervolgens een kwestie van het uitkiezen van een hoek en binnen schieten.

Kort na rust kreeg Schalke een goede mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Na een mooi hakje van Klaas Jan Huntelaar schoot Kevin-Prince Boateng echter jammerlijk naast. Op deze aanval na, was het Borussia Dortmund die na de rust het tempo bepaalde. De bezoekers bleven lange tijd rustig in hun zoektocht naar de gelijkmaker, maar dit leidde niet tot hele grote kansen. Slechts enkele afstandsschoten wisten de bezoekers nog te produceren.

Door deze zege gaat Schalke op de ranglijst over Dortmund heen. Met tien punten vindt Schalke een voorzichtige aansluiting bij de subtop. Dortmund, wat in een week tijd zeven punten verspeeld, zakt naar de middenmoot en blijft op zeven punten staan.

Door: Dennis Korpel