04.02.2014 12:09

Twente begint bij Heerenveen aan zware reeks

FC Twente gaat woensdag in de doordeweekse speelronde van de eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen. Het is voor de Tukkers het startsein voor een reeks van vijf zware wedstrijden in achttien dagen.

Na het duel in Friesland volgen PSV uit, FC Groningen uit, Vitesse thuis en Feyenoord thuis. In dat tijdsbestek van ruim 2,5 weken kan de ploeg van trainer Michel Jansen het seizoen maken of weggooien.

Twente is al negen wedstrijden in de eredivisie ongeslagen en bekleedt, met nog een wedstrijd tegoed, de derde plaats in de eredivisie. Met 4 punten achterstand op koploper Ajax, geldt de ploeg uit Enschede als een van de kanshebbers op de landstitel. Om in de strijd om het kampioenschap mee te blijven doen zal Twente bij Heerenveen moeten winnen. Heerenveen, momenteel vijfde, heeft de punten echter even hard nodig om Europees voetbal veilig te stellen.

Ook nummer 2 Vitesse is nog volop in de race voor de titel. De Arnhemmers hebben 2 punten achterstand op Ajax. Vitesse speelde vrijdag met 1-1 gelijk bij Feyenoord, waar trainer Peter Bosz niet eens ontevreden mee was. Dinsdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen nummer 6 AZ op het programma, dat net als Heerenveen strijdt voor Europees voetbal.

Feyenoord

Trainer Ronald Koeman wil zijn laatste seizoen bij Feyenoord afsluiten met een mooi resultaat. In de uitwedstrijd tegen Roda JC van dinsdag volstaat dan ook alleen de winst voor de Rotterdammers, die op de vierde plek staan. Dat geldt echter ook voor Roda, dat op de 16e plaats in de gevarenzone bivakkeert.

Die gevarenzone is behoorlijk groot in de eredivisie en de verschillen zijn klein. Tussen nummer 10 NAC Breda en hekkensluiter ADO Den Haag zit maar 5 punten. De Hagenaars nemen het dinsdag thuis op tegen Heracles (11e). NAC gaat een dag later op bezoek bij NEC (17e). Go Ahead Eagles (13e) en RKC Waalwijk (14e) vechten woensdag een onderling degradatieduel af. Op dezelfde dag moet SC Cambuur (15e) punten zien te halen, thuis tegen PSV.

Koploper Ajax komt donderdag pas in actie. Dan wacht voor de Amsterdammers de uitwedstrijd bij nummer 9 FC Groningen. Op dezelfde avond wordt ook het duel tussen de middenmoters FC Utrecht en PEC Zwolle afgewerkt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner