08.02.2014 20:37

PSV pakt zwaarbevochten overwinning

PSV kon drie keer juichen tegen FC Twente. Memphis Depay (links) was wederom belangrijk.

Het is PSV gelukt om FC Twente te verslaan in eigen huis. In een hele spannende en aantrekkelijke wedstrijd werd het maar liefst 3-2 voor de ploeg uit Eindhoven.

PSV begon geweldig aan de eerste helft. Het zette FC Twente onder druk en beloonde zichzelf al snel. Santiago Arias werd vrijgespeeld op rechts en met een mooie solo en een schot in de rechterhoek bracht hij PSV op 1-0. De thuisploeg ging door en kwam zelfs op 2-0. Een afgemeten voorzet van Memphis Depay belandde op het hoofd van Jürgen Locadia, die de voorzet in de lange hoek verzilverde. FC Twente werd wakker en kwam er via Dušan Tadić gevaarlijk uit. Hij schoot van buiten de zestien keihard op de lat. Vlak voor rust werd de aansluitingstreffer alsnog gevonden. Quincy Promes mocht na een snelle ingooi vanaf de zestien vrij schieten en deed dit goed: 2-1.

De tweede helft begon wederom erg aantrekkelijk. PSV leek hersteld te zijn van het slechte einde vlak voor rust en begon weer met aanvallen. Dit resulteerde een kleine tien minuten na rust in de 3-1. Jetro Willems speelde zich behendig vrij rond het strafschopgebied en schoot met rechts bekeken in de lange hoek. FC Twente leek gebroken en PSV leek juist het initiatief steeds meer over te nemen. Toch kwam FC Twente weer terug in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd werd een corner van de Tukkers niet goed verwerkt, waarna Kyle Ebecilio de 3-2 kon intikken. De uitploeg vergat echter door te drukken, waardoor PSV de wedstrijd uit kon voetballen.

Door de overwinning kruipt PSV dichter bij de subtop in Nederland, maar misschien is de nederlaag van FC Twente nog wel belangrijker voor de Nederlandse competitie. Ajax kan hierdoor uitlopen als het de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle wint.

Door: Jos Boesveld