07.02.2014 17:00

Sleutelwedstrijd speelronde 23: PSV – FC Twente

PSV en FC Twente nemen het zaterdagavond tegen elkaar op.
PSV en FC Twente nemen het zaterdagavond tegen elkaar op.

Sleutelwedstrijden komen voor in alle soorten en maten. Vanwege spanning op de ranglijst, een strijd tussen twee trainers of het mooie affiche. PSV – FC Twente is zo’n affiche en daarom is dit de sleutelwedstrijd van speelronde 23.

PSV en Guus Geluk

Normaal gesproken is dit ook een wedstrijd tussen twee ploegen die lekker meedraaien bovenin. Voor FC Twente geldt dit zeker, maar bij PSV gaat het niet helemaal naar behoren. Tegen RKC Waalwijk en SC Cambuur werd er maar bewezen dat de Eindhovenaren van iedereen kunnen verliezen. Van de Friezen werd op gelukkige wijze nog gewonnen en tegen die andere ploeg uit Brabant werd gewoon met 0-2 verloren. Er moet ingegrepen worden bij PSV en daarvoor hebben ze een opvallende move uitgevoerd.

Guus Hiddink zal namelijk in de technische staf van PSV plaatsnemen. Niet als een volwaardige directeur, maar meer in de adviserende rol. Naar verluidt heeft Phillip Cocu hierom gevraagd naar aanleiding van de slechtere resultaten in het huidige seizoen. Of het Hiddink-effect op tijd komt voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente valt te bezien. Of het effect überhaupt zou werken tegen FC Twente is ook maar de vraag.

FC Twente en.. FC Twente

De ploeg uit Enschede voetbalt de laatste weken namelijk erg constant. De laatste verliesbeurt dateert alweer van 26 oktober 2013 en sindsdien werd er slechts drie keer gelijkgespeeld in de Eredivisie. De resterende wedstrijden werden allemaal gewonnen, wat de Tukkers een tweede plaats in de Nederlandse competitie oplevert. Hulp heeft FC Twente dus absoluut niet nodig. Alhoewel. In de afgelopen speelronde kwam FC Twente tegen sc Heerenveen door een gelukkige treffer op 1-0. Dušan Tadić schoot via de voet van een tegenstander binnen. Toch werd het na die treffer duidelijk dat FC Twente niet zou verliezen in Friesland. De ploeg voetbalt met een bepaalde allure waar je als tegenstander tegenop kijkt.

PSV en FC Twente troffen elkaar maar liefst 113 keer in de Eredivisie en in die ontmoetingen heeft PSV de bovenhand. De Eindhovenaren wonnen 48 keer, tegen 25 winstpartijen van FC Twente. Een wedstrijd tussen deze twee ploegen eindigde maar liefst 40 keer in een gelijkspel. Dit gebeurde eerder dit seizoen ook. In Enschede kwam FC Twente tot tweemaal toe op een voorsprong, maar PSV kwam beide keren weer terug in de wedstrijd.

Zaterdagavond, kwart voor zeven. Zet deze wedstrijd alvast in de agenda, want het belooft een mooie strijd te worden tussen PSV en FC Twente.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner