1:6
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 1. / Kopbal  (Ryan Bertrand)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Daniel Sturridge 25. / Schot met links  (Joe Allen)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Daniel Sturridge 29. / Schot met rechts  (Emre Can)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Divock Origi 45. / Schot met links  (Alberto Moreno)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Divock Origi 68. / Schot met rechts  (Jordon Ibe)
1 : 5 Torinfos in de Ticker Jordon Ibe 73. / Schot met rechts  (Alberto Moreno)
1 : 6 Torinfos in de Ticker Divock Origi 86. / Kopbal  (Brad Smith)

90'
Een ontketenend Liverpool heeft in het tweede bedrijf gehakt gemaakt van Southampton. De 1-4 was een geweldig hard schot in de kruising van Divock Origi op aangeven van invaller Jordon Ibe. Ibe zelf was de maker van de 1-5 na een geplaatste voorzet van Moreno. Het slotakkoord was opnieuw voor de Belg Origi. De aanvaller van Liverpool kopte de 1-6 tegen de touwen na voorbereidend werk van invaller Brad Smith.
90'
89'
Ronald Koeman beleeft dus een zeer teleurstellende week. Na de 3-1 competitienederlaag bij Manchester City volgt de uitschakeling in de League Cup. Op deze wijze is het natuurlijk alleen maar pijnlijker.
86'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:6 door Divock Origi
De schade wordt nog groter. Origi mag zijn derde van de avond maken na een goede voorzet van invaller Brad Smith. Southampton maakt er een potje van in de tweede helft.
86'
Liverpool blijft het meeste balbezit houden in de tweede helft. De Saints kijken lijdzaam toe hoe de bezoekers combineren. Liverpool maakt in ieder geval grote indruk vanavond in Southampton.
83'
Liverpool gaat frivool naar de halve finales van de League Cup. Na deze wedstrijden volgt de loting van deze wedstrijden. De Reds zijn tevens nog in de race om de FA Cup, Premier League en Europa League.
80'
Southampton snakt naar een mooie prijs maar kan de League Cup dus vergeten. De Saints zijn nog wel in de strijd om de FA Cup en willen in de Premier League net als vorig jaar hoge ogen gooien.
77'
Wissel in bij Southampton FC -> Oriol Romeu
77'
Wissel uit bij Southampton FC -> Steven Davis
77'
Wissel in bij Liverpool FC -> Brad Smith
77'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Alberto Moreno
77'
Nog een kwartiertje te spelen in het Saint Mary's Stadium. Liverpool geeft vanavond een voetbalshow weg en laat zien tot veel in staat te zijn. Is de hand van Klopp al zichtbaar?
74'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordan Henderson
74'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Joe Allen
73'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:5 door Jordon Ibe
Het wordt nu wel heel zuur voor Ronald Koeman en zijn team. Alberto Moreno ziet de vrijstaande Ibe op de rand van de zestien. De invaller aan de kant van Liverpool neemt aan en schuift de bal hard achter Stekelenburg.
71'
Na de weergaloze goal is het duel helemaal beslist. Liverpool is vanavond enorm effectief en maakt van iedere kans een doelpunt. Na de 1-4 winst in Manchester staat het nu wederom met dezelfde cijfers voor.
68'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:4 door Divock Origi
Een geweldige doelpunt van de Reds! Invaller Jordon Ibe stuurt Origi weg die op zijn beurt fantastisch hard uithaalt in de korte hoek. De poging verdwijnt via de kruising in het doel en laat Stekelenburg kansloos.
66'
Ronald Koeman injecteert zijn team met wat aanvallende wissels. Jordy Clasie wordt na een onzichtbare wedstrijd gewisseld voor spits Shane Long. Aanvallende middenvelder James Ward-Prowse is de vervanger van rechtsback Cédric Soares.
65'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
De middenvelder protesteert te hevig na een overtreding van Lucas Leiva en krijgt daarvoor een gele kaart.
63'
Wissel uit bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
63'
Wissel uit bij Southampton FC -> Cédric Soares
63'
Wissel in bij Southampton FC -> Shane Long
63'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jordy Clasie
62'
Sturridge is dus naar de kant gegaan en vervangen door talent Jordon Ibe. In het uur dat de spits van Liverpool mee mocht doen bleek hij uiterst succesvol met twee doelpunten.
59'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
59'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Daniel Sturridge
59'
Nog een ruim uur te spelen in Southampton. De thuisploeg weet maar moeilijk door de hechte defensie van Liverpool te breken. De echte mogelijkheden zijn er nog niet voor de Saints.
56'
Gisteren waren overigens de drie andere kwartfinales van de League Cup. De winnaars van deze duels zijn Stoke City, Everton en Manchester City. Vanavond voegt Southampton of Liverpool zich bij dit rijtje.
53'
Southampton heeft de goede wil te pakken aan het begin van de tweede helft. De Saints vallen met hartstocht aan en proberen kansen te creëren nabij het doel van Liverpool.
50'
Jürgen Klopp ziet dat zijn team steeds beter gaat draaien. De manager van Liverpool won laatst op bezoek bij koploper Manchester City met 1-4. AFgelopen weekend werd op het eigen Anfield Swansea City verslagen.
47'
De tweede helft is in gang gezet in het Saint Mary's Stadium. Kan Southampton verrassen na de drie eenvoudig weggeven doelpunten? Of consolideert Liverpool de opgebouwde voorsprong?
46'
45'
Sadio Mané bracht Southampton al vroeg op voorsprong. Na 41 seconden op de klok kopte de Senegalees een voorzet van Ryan Bertrand achter doelman Ádám Bogdán. Daarna werd Liverpool beter. Daniel Sturridge beloonde dit met twee doelpunten. De assist van Emre Can bij de tweede goal was werkelijk waar fantastisch. Alberto Moreno knalde Liverpool nog naar 1-3 vlak voor rust na een afgeslagen corner.
45'
45'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:3 door Alberto Moreno
De linksback van Liverpool krijgt de bal voor zijn voeten nadat Van Dijk een hoekschop wegwerkt. Moreno twijfelt niet en haalt buiten de zestien hard en laag uit in de korte hoek.
44'
Sturridge kan niet gevaarlijk zijn vanuit een vrije trap. De bal lag wellicht beter voor rechtspoot Can. De poging van de uitblinker verdwijnt hoog over het doel van Stekelenburg.
41'
Eerder in de competitie speelden beide teams gelijk. Op Anfield werd het 1-1 door late doelpunten van Christian Benteke en Sadio Mané. Destijds debuteerde Jordy Clasie in de basis van de Saints.
38'
Southampton heeft de grip op de wedstrijd na een kwartier verloren. We hebben helaas nog weinig mogen zien van Graziano Pellè. De oud-spits van onder meer AZ en Feyenoord wordt scherp gedekt door Lovren en Martin Škrtel.
35'
Nog tien minuten te spelen voor de theepauze. Southampton begon fantastisch met een vroege goal van Mané. Liverpool werd daarna alleen maar sterker met als beloning twee doelpunten via Sturridge.
32'
Daniel Sturridge was maandenlang afwezig met een blessure. De spits van Liverpool viel afgelopen weekend in na rust en vanavond dus in de basis. Sturridge is voorlopig zeer bepalend met twee goals.
29'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:2 door Daniel Sturridge
Liverpool draait de wedstrijd volledig om. De assist van Emre Can is prachtig met de buitenkant van de voet. De op maat gemaakte voorzet kan binnen worden getikt door de inlopende Sturridge. De aanvaller is nu van dichtbij trefzeker door de benen van Maarten Stekelenburg.
28'
Southampton weet de spetterende start dus niet door te zetten. Liverpool is mede dankzij het doelpunt van Sturridge weer helemaal terug in de wedstrijd.
25'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:1 door Daniel Sturridge
De gelijkmaker komt een beetje uit de lucht vallen. Joe Allen stuurt Sturridge weg met een lange pass. De teruggekeerde aanvaller krijgt veel ruimte van Steven Caulker, kapt zijn tegenstander uit en haalt schuin voor het doel uit in de verre hoek.
25'
Kansen blijven uit in deze fase van de wedstrijd. De teams zijn meer in verhouding. Favoriet Liverpool weet echter totaal niet te overtuigen tot op heden.
22'
Virgil van Dijk is een vaste keuze in de defensie van Ronald Koeman. De van Celtic overgekomen Nederlander doet het uitstekend bij zijn nieuwe club en is met zijn postuur een bedreiging voor vele aanvallers.
19'
De bezoekers uit Liverpool komen wat beter in de wedstrijd. Het team van Jürgen Klopp komt meer aan voetballen toe, maar moet nog steeds vrezen voor de scherpe counters van Southampton.
16'
De jonge Randall heeft zijn avond echt niet. Als Tadić naar binnen trekt komt vaak linksback Ryan Bertrand mee naar voren. Randall heeft alle mogelijke moeite met de twee verfijnde Southampton-spelers.
13'
De fanatieke aanhang van de thuisploeg fluiten hun oude spelers telkens flink uit. Adam Lallana en Dejan Lovren hebben een verleden bij Southampton en spelen nu in de basis van Liverpool.
10'
Southampton begint zeer agressief en eist veelal het balbezit op. Liverpool kan enkel in de verdediging en weet in de openingsminuten niet wat te doen.
8'
Gele kaart voor Connor Randall (Liverpool FC)
De jonge rechtsback heeft zijn handen vol aan Tadić en pakt al snel de gele kaart.
6'
Er gaat voorlopig veel gevaar uit van de linkerkant van Southampton. Tadić maakt het jongeling Connor Randall lastig en zorgt ervoor dat Victor Wanyama een aardige kopkans krijgt. De middenvelder kan echter onvoldoende kracht zetten.
4'
Wat een spectaculair begin van de wedstrijd! Liverpool is nog niet helemaal wakker en Southampton weet daar direct van te profiteren. Het volgepakte stadion barst uit haar voegen.
1'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:0 door Sadio Mané
Dušan Tadić en Ryan Bertrand combineren aan de linkerkant en krijgen veel ruimte. Laatstgenoemde slingert de bal voor en ziet de vrijstaande Mané al heel vroeg de openingstreffer binnenkoppen.
1'
Scheidsrechter Robert Madley heeft het startsignaal gegeven van de kwartfinale in de League Cup tussen Southampton FC en Liverpool FC! Op Saint Mary's wordt er bekend wie van de twee de halve finale bereikt.
1'
De opstellingen
Southampton FC begint vanavond met landgenoten Jordy Clasie, Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk. Graziano Pellè keert na zijn schorsing terug in de spitspositie. Steven Caulker is de vervanger van aanvoerder José Fonte in de verdediging.

Bij Liverpool FC keert Daniel Sturridge terug in de basis na een blessure. Verder krijgen Christian Benteke, James Milner en doelman Simon Mignolet rust in de vorm van een reservebeurt. Divock Origi, Lucas en keeper Ádám Bogdán mogen daarom hun opwachting maken.

Van harte welkom bij de wedstrijd Southampton FC – Liverpool FC. De kwartfinale van de League Cup begint woensdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Southampton. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Southampton FC
Het Saint Mary’s Stadium zal volledig uitverkocht zijn voor de wedstrijd tegen Liverpool. Southampton wil graag een prijs winnen en gaat er alles aan doen om de halve finale van de League Cup te behalen. De voorbereiding naar dit belangrijke duel verliep niet bepaald geruisloos. Afgelopen weekend werd er namelijk pijnlijk verloren in Manchester. Koploper City was met 3-1 te sterk voor het team van Ronald Koeman. Op dit moment bekleden de Saints een tiende plaats in de Premier League.

Op bezoek bij Manchester City viel aanvoerder José Fonte al vóór rust uit met een blessure. De Portugese verdediger is er dan ook niet bij in de League Cup. Landgenoot Virgil van Dijk zal dus een andere verdediger aan zijn zijde hebben woensdagavond. Andere landgenoten bij Southampton zijn natuurlijk doelman Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie. De kleine middenvelder maakte eerder dit seizoen zijn basisdebuut in de competitie op Anfield (1-1).

Nieuwbakken coach Jürgen Klopp heeft zijn team aardig op de rit. Er werd spectaculair met 1-4 gewonnen op bezoek bij koploper City. Afgelopen zondag was Liverpool te sterk voor Swansea City (1-0). Aanvoerder James Milner bleek matchwinner dor een benutte strafschop. De Reds vinden zich zodoende terug op een zesde plaats op de ranglijst.

Jordan Henderson en Daniel Sturridge maakten afgelopen zondag hun rentree in de tweede helft. De twee sterkhouders waren langdurig geblesseerd. Henderson en Sturridge zijn tevens opgenomen in de wedstrijdselectie voor de League Cup. Middenvelder Coutinho is een twijfelgeval en start in ieder geval niet in de basis van Liverpool.