01.12.2015 16:37

Koeman niet ongerust over overvolle schema

Ronald Koeman is niet ongerust over het overvolle schema wat zijn ploeg de laatste week aflegt. Southampton speelt drie wedstrijden in zeven dagen. Koeman blikte dinsdagmiddag tijdens de persconferentie vooruit op de wedstrijd van woensdagavond tegen Liverpool. 

"Het ligt niet zo moeilijk, omdat iedereen wil spelen tegen een grote club", aldus Koeman. "Alle schijnwerpers staan erop en iedereen wil meedoen. Dat is ook prima, want fysiek staan we er goed voor. We hebben niet veel blessures en we hebben veel concurrentie. We zijn er klaar voor", zei de trainer van de Saints dinsdag.

Vertrouwen heeft Koeman dus in de fysieke gesteldheid van zijn ploeg, wel ligt er een ander gevaar op de loer. Southampton verloor afgelopen zaterdag met 3-1 van Manchester City en Koeman hoopt dan ook dat het heeft geleerd van de fouten die er werden gemaakt. "We willen opbouwen. Maar als je de bal te makkelijk weggeeft en je te veel fouten maakt, zoals in de eerste twintig minuten tegen City, dan maakt het allemaal niet uit met welke tactiek of met welke spelers je bent begonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner