02.12.2015 22:37

Liverpool overklast Southampton met 1-6

Ondanks een geweldig begin is Southampton FC woensdagavond uitgeschakeld in de League Cup. Sadio Mané bracht de Saints binnen één minuut op voorsprong, maar zag daarna een veel beter Liverpool FC. De Reds maakten gehakt van Ronald Koeman’s ploeg en wonnen met 1-6. Divock Origi was de grote man met een hattrick.

41 seconden had Southampton nodig om het net te vinden. Een voorzet vanaf links via Ryan Bertrand werd door de vrijstaande Sadio Mané eenvoudig in het doel gekopt: 1-0. Het team van manager Ronald Koeman beleefde een vliegende start en leek over Liverpool te walsen. Beetje bij beetje kwamen de Reds echter meer in de wedstrijd. Daniel Sturridge produceerde de gelijkmaker op aangeven van Joe Allen. De van een blessure teruggekeerde spits zette verdediger Steven Caulker te kijk om vervolgens in de verre hoek te scoren: 1-1.

Nog geen vijf minuten later was Sturridge opnieuw succesvol. Het tweede doelpunt van Liverpool kwam met name op het conto van Emre Can. De Duitse middenvelder verzorgde met buitenkantje voet een prachtige assist waar Sturridge enkel tegen aan moest lopen: 1-2. De bezoekers waren ineens vele malen sterker en heersten in Southampton. Vlak voor rust zorgde Alberto Moreno zelfs voor de 1-3 op het scorebord. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van de linksback van Liverpool. Moreno twijfelde niet en haalde van buiten de zestien hard uit in de korte hoek.

Na rust was het woord aan Southampton. Koemans ploeg diende een ruime achterstand goed te maken en startte fel. Tot goed uitgespeelde kansen komen, bleef echter een zware taak voor de Saints. De beslissing viel na ongeveer driekwart wedstrijd. Invaller Jordon Ibe bereikte de diepgaande Divock Origi. De Belgische aanvaller haalde verwoestend uit bij het betreden van het strafschopgebied en trof de kruising: 1-4. Vijf minuten later werd de avond nog zuurder voor de Nederlandse trainer van de thuisploeg. Ibe mocht nu zelf afronden vanaf rand zestien na een bekeken voorzet van Moreno: 1-5.

Vlak voor tijd kopte Origi een voorzet van invaller Brad Smith tegen de touwen: 1-6. Southampton dacht na de vroege openingsgoal een mooie avond te beleven. Het werd echter een grote teleurstelling voor de Saints. Een ontketenend Liverpool boekt na de 1-4 competitiewinst bij Manchester City opnieuw een ruime overwinning. Het team van Jürgen Klopp gaat naar de halve finales van de League Cup en speelt tegen Everton, Manchester City of Stoke City.

Door: Koen Larmit