18:30 uur
Manchester United
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kieran Gibbs 56. / Eigen goal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 85. / Schot met links  (Ángel Di María)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 90. / Schot met links  (Mikel Arteta)

90'
United kwam uit het niets op voorsprong en daarna was Arsenal van slag. Uiteindelijk breidde Rooney de voorsprong nog uit. Giroud deed nog wat terug, maar het was niet voldoende. 1-2 is de eindstand. Een onterechte overwinning voor Louis van Gaal en co, maar daar zullen ze niet om malen.
90'
90'
Gele kaart voor James Wilson (Manchester United)
De invaller rekt tijd en ontvangt hiervoor de gele prent.
90'
Gele kaart voor Olivier Giroud (Arsenal FC)
De invaller maakt zich boos over het tijdrekken van United en krijgt daarvoor geel.
90'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:2 door Olivier Giroud
Hij is echt terug! Hij heeft wat ruimte om uit te halen op de zestienmeter en dat doet hij dan ook. Zijn poging is hard. Te hard voor De Gea om het schot te keren. Prachtig doelpunt! Kan Arsenal nog gelijk maken?
90'
Di María moet de 0-3 maken, maar faalt! Nu zijn de rollen omgedraaid: Rooney stuurt Di María op De Gea af, maar zijn stiftje gaat naast.
90'
Er komen maar liefst acht minuten bij! Dit heeft te maken met de blessurebehandelingen.
89'
Opvallende wissel van Van Gaal! Hij haalt Young naar de kant en dat is opmerkelijk, omdat hij in was gevallen. Darren Fletcher is zijn vervanger.
89'
Wissel in bij Manchester United -> Darren Fletcher
89'
Wissel uit bij Manchester United -> Ashley Young
85'
Doelpunt voor Manchester United, 0:2 door Wayne Rooney
Messcherpe counter van de bezoekers. Arsenal lijdt balverlies en United komt eruit met Di María en Rooney. De Argentijn stuurde Rooney 1 op 1 met Martínez. Hij maakt het vervolgens koelbloedig af met een prachtig stiftje.
82'
Arsenal heeft nog een kleine tien minuten en wat blessuretijd om de achterstand ongedaan te maken. De ploeg is echter van slag na de 0-1. Zou knap zijn van de manschappen van Van Gaal als zij de zege over de streep kunnen trekken.
80'
Arsenal omsingelt de zestienmeter van United, maar komt niet tot grote kansen!
77'
Daar is ie! Giroud terug in de ploeg bij Arsenal. De Fransman moet Arsenal nu van aanvallende impulsen voorzien. Kan hij de wedstrijd kantelen?
77'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
77'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Aaron Ramsey
75'
Van Persie gaat onder boe-geroep van het veld. Het zit de fans van Arsenal nog steeds dwars dat hij hun club verliet voor United. James Wilson vervangt hem.
75'
Wissel in bij Manchester United -> James Wilson
75'
Wissel uit bij Manchester United -> Robin van Persie
72'
Nee, Sánchez zit niet geweldig in de wedstrijd. Zijn vrije trap op twintig meter van het doel gaat huizenhoog over. De topscorer van Arsenal is de laatste weken goed in vorm, maar vanavond heeft hij het dus moeilijk.
70'
Corner Rooney komt op het hoofd van de lange Fellaini, maar zijn kopbal mist zowel kracht als richting.
68'
Lekkere uithaal Cazorla! Welbeck legt de bal klaar met zijn hoofd voor Cazorla, die een volley produceert van twintig meter. Het schot is niet machtig genoeg om De Gea voor de eerste maal te passeren vanavond.
65'
Gele kaart voor Santi Cazorla (Arsenal FC)
Terechte kaart, geen harde overtreding, maar hij smoort een eventuele aanval van United in de kiem.
63'
Alexis bijna met de gelijkmaker! Wederom een sterke voorzet van Oxlade-Chamberlain, panklaar op het hoofd van Alexis Sánchez. Zijn kopbal is echter niet in de hoek en dus te pakken voor De Gea.
61'
Ai, daar zit de grensrechter goed mis! Rooney had vrij baan richting de net ingevallen doelman van Arsenal, met Van Persie bij hem, maar hij vlagt onterecht af voor buitenspel.
60'
Szczęsny kan dus niet verder. Hij wordt vervangen door reservedoelman Damián Martínez. Vorig seizoen keepte hij in de Championship. Het is zijn debuut voor Arsenal.
59'
Wissel in bij Arsenal FC -> Damián Martínez
59'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Wojciech Szczęsny
58'
Szczęsny wordt behandeld na de botsing met Gibbs. Het was een harde botsing en de vraag is of de doelman door kan.
56'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Kieran Gibbs (eigen doelpunt)
Geheel tegen de verhouding in komt United op voorsprong. Een voorzet van Young wordt weg gestompt door Wojciech Szczęsny en komt daarbij in botsing met Kieran Gibbs. Uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Valencia. Zijn schot gaat via het been van Gibbs in het uiterste hoekje.
55'
Wilshere kan dus niet verder en wordt vervangen door de technisch begaafde Santi Cazorla.
55'
Wissel in bij Arsenal FC -> Santi Cazorla
55'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Jack Wilshere
52'
Wilshere blijft geblesseerd liggen, na een duel met Fellaini. Het ziet er niet goed uit.
50'
Er hangt een goal van Arsenal in de lucht! Welback komt door aan de linkerkant en drijft het strafschopgebied in. Zijn poging vanuit een moeilijke hoek stuit op De Gea.
49'
Net als in de eerste helft, begint Arsenal goed en wil het snel op voorsprong komen. Een corner komt voor de voeten van Mertesacker, maar de Duitser schiet de dropkick over. Niet echt weggelegd voor de mandekker.
48'
Opnieuw een goede actie van Oxlade-Chamberlain. Hij haalt opnieuw de achterlijn, maar zijn voorzet bereikt geen Arsenal-speler.
46'
Beide coaches hebben niet gewisseld.
46'
45'
Arsenal begon goed en had ook kansen om op voorsprong te komen via Welbeck en Wilshere, maar liet dit na. United kwam steeds beter in de wedstrijd en had via Di María en Rooney ook op voorsprong kunnen komen. Voorlopig is het nog 0-0, maar doelpunten kunnen niet uitblijven in de tweede helft!
45'
45'
Er komen twee minuten bij! Dit heeft waarschijnlijk te maken met de blessurebehandeling van Shaw.
43'
Hakje van Welbeck! Na een scrimmage in de zestien belandt de bal pardoes voor de voeten van Welbeck, maar zijn hakje gaat naast. Opvallende actie, maar geen rendement!
41'
Er is een einde aan een serie corners voor United. Helaas voor Van Gaal kon zijn ploeg hiervan niet profiteren. Misschien meer op trainen, Louis?
40'
Corner van Robin van Persie bereikt Michael Carrick, maar zijn kopbal gaat over.
39'
United kruipt meer uit de schulp! Di María zet een dribbel in aan de rechterkant van het veld en bedient Rooney in het strafschopgebied, maar zijn uithaal wordt geblokt. 0-0 nog!
35'
Ángel Di María zet United bijna op voorsprong! De Argentijnse dribbelaar dreigt en zoekt zijn linkerbeen, zijn indraaiende schot van de zijkant van het strafschopgebied gaat rakelings langs de paal. Het zou tegen de verhouding in geweest zijn, maar daar zou niemand van United om malen.
34'
Sánchez zet Antonio Valencia op het verkeerde been en kan daarna een schot lossen van twintig meter, maar opnieuw ligt De Gea hier niet wakker van. De schuiver is een prooi voor hem.
32'
Half uur gespeeld in Londen. Arsenal is de baas op het veld en kreeg al voldoende mogelijkheden om te scoren, maar de stand is nog 0-0. Maar voor hoe lang?
30'
De emoties lopen op! Wilshere is boos op Marouane Fellaini, nadat de scheidsrechter fluit voor een overtreding van de Engelse international. Wilshere lijkt bijna een kopstoot uit te delen. Beide spelers moeten zich melden bij scheidsrechter Mike Dean.
27'
De man in vorm, Alexis Sánchez, komt naar binnen en haalt uit van twintig meter, maar zijn schot wordt geblokt. Een hoekschop volgt.
24'
Olivier Giroud loopt al warm. De Franae spits kan zijn rentree maken, na maandenlang blessureleed.
23'
Geweldige pass van Arteta! Hij stuurt Oxlade-Chamberlain weg, maar De Gea let goed op. Oxlade-Chamberlain probeert hem te omspelen, maar de Spaanse doelman steekt er een stokje voor.
22'
Dit hebben we Rooney weleens beter zien doen. Zijn vrije trap van twintig meter gaat enkele meters over.
21'
Vrije trap op een mooie positie voor United. Wayne Rooney en Ángel Di María staan bij de bal.
20'
Zowaar een lange periode van balbezit voor Manchester. De ploeg van Van Gaal heeft het voorlopig moeilijk.
16'
Wat zuur voor Van Gaal en United: Shaw kan toch niet verder. Hij wordt vervangen door Ashley Young. De ziekenboeg van United wordt voller en voller.
16'
Wissel in bij Manchester United -> Ashley Young
16'
Wissel uit bij Manchester United -> Luke Shaw
15'
Wilshere dribbelt de zestien in en gaat naar de grond, hij vraagt tevergeefs om een penalty!
15'
Jack Wilshere hoe kun je die missen?! Welbeck zet Wilshere vrij voor De Gea, maar hij schiet van tien meter recht op de doelman en had een hoek moeten kiezen
13'
Ook Welbeck doet een poging van afstand, maar zijn schot van twintig meter is een makkie voor De Gea. De Engelse spits is tot nu toe de gevaarlijkste man op het veld.
12'
Wilshere zet een dribbel in en van zestien meter haalt hij aan, maar zijn lage schuiver wordt gepakt door De Gea.
9'
Kopkans Welbeck!Oxlade-Chamberlain haalt de achterlijn en geeft een voorzet op Welbeck. De voormalig spits van Manchester United kopt een meter over. Arsenal begint goed!
9'
Shaw lijkt verder te kunnen!
7'
Luke Shaw blijft liggen na een duel met Oxlade-Chamberlain. Het lijkt een enkelkwetsuur. Een nieuwe blessure voor een verdediger kan Van Gaal er niet bij hebben.
6'
De corner belandt op het hoofd van Per Mertesacker, maar zijn kopbal mist doel en gaat enkele meters naast.
6'
Kans Danny Welbeck! De spits wordt vrijgespeeld in het zestienmetergebied door Alex Oxlade-Chamberlain, met een listige steekpass, maar het schot van Welbeck wordt geblokt. Een corner volgt!
4'
Bijna profiteert Alexis Sánchez van een twijfelmoment van Antonio Valencia. Hij speelt niet terug op de keeper maar wacht op doelman De Gea, maar die kwam niet. Het loopt goed af voor United.
3'
Louis van Gaal heeft gekozen voor een 5-3-2 formatie, zoals hij bij het Nederlands elftal ook speelde op het WK. De vraag is of hij er nu opnieuw succes mee heeft.
1'
United heeft afgetrapt. Hopelijk wordt het een geweldige wedstrijd!
1'

Welkom! Om 18.30 trappen Arsenal en Manchester United af in het Emirates Stadium, in Londen! Beide ploegen presteren moeizaam in de competitie met een 6e en 7e plek en hebben de punten dus hard nodig in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Beide ploegen op grote achterstand koploper Chelsea
Zowel Arsenal als het Manchester United van Louis van Gaal presteert nog niet zoals van beide grootmachten verwacht mag worden. De Londense club staat één plaats hoger dan de tegenstander uit Manchester. Arsenal bezet de zesde plek met twaalf punten achterstand op de superieure koploper Chelsea, United heeft een punt minder. Om aansluiting te vinden met de top telt voor beide teams alleen de winst. Een kampioenschap lijkt voor de topclubs ver weg, maar kwalificatie voor het kampioenenbal, de Champions League, is nog binnen handbereik.

De ziekenboeg van Van Gaal opnieuw uitgebreid
Van Gaal heeft dit seizoen nog weinig geluk wat betreft de fitheid van zijn spelers. De ziekenboeg bestaat momenteel uit liefst twaalf spelers. De interlandweek heeft ook sporen nagelaten voor de Nederlandse trainer. Zo liep ook Daley Blind een blessure op in de interland tegen Letland. Ook onder andere Radamel Falcao en Marcos Rojo zijn geblesseerd.

Olivier Giroud kan rentree maken, pikante wedstrijd Welbeck
Wenger heeft het een lange periode moeten stellen zonder spits Giroud, maar hij kan na lang blessureleed zijn rentree maken tegen United. Voor Danny Welbeck is het een speciale wedstrijd. Hij maakte dit seizoen de overstap van Manchester naar Londen. Daar zal Van Gaal nog wel eens wakker van liggen. De Engels international scoorde al meerdere malen voor Arsenal, waaronder een hattrick tegen het Galatasaray van Sneijder in de Champions League.