22.11.2014 10:17

"Aanspeelpunt Falcao doet pijn aan je ogen"

Heel Engeland kijkt uit naar de topper tussen Arsenal en Manchester United op zaterdagavond. Beide ploegen kunnen een overwinning meer dan goed gebruiken. Ook Wim Kieft heeft zin in het duel, maar hij wil het niet een echte topper noemen.

Kieft snapt overigens niet dat Manchester United besloot om Radamel Falcao te huren. "Hij wordt voor een godsvermogen gehuurd door United, maar hij is helemaal geen Van Gaal-spits. Nooit geweest ook. Een echte afmaker. Een Ruud van Nistelrooy. Alleen kan hij iets beter koppen", schrijft de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf. "Als aanspeelpunt doet hij pijn aan je ogen."

"Ik begrijp daarom niet dat Van Gaal bij hem is uitgekomen terwijl hij de beschikking heeft over Robin van Persie, Wayne Rooney en had over Danny Welbeck. Dat trio is voetballend beter. Van Gaal koos in het verleden toch niet voor niets voor Patrick Kluivert en gaf hij bij Oranje de voorkeur aan Van Persie boven Klaas-Jan Huntelaar?"

"Het moet een noodgreep zijn, paniek misschien. En een groot risico. Hij komt terug van een zware blessure en gaf een jaar daarvoor de voorkeur aan AS Monaco boven een langer verblijf bij Atlético Madrid of een transfer naar Chelsea. Dat is een puur financiële keus. Volgens mij gaat Falcao daarom niet veel toevoegen aan Manchester United als hij fit is."

Volg de kraker tussen Arsenal en Manchester United vanavond LIVE via onze website. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner