22.11.2014 20:33

United boekt knappe overwinning bij Arsenal

Louis van Gaal heeft zaterdagavond met Manchester United een 1-2 overwinning geboekt bij Arsenal. De bezoekers moesten een uur lang hun meerdere erkennen in de ploeg van Arsene Wenger, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Een belangrijke overwinning voor United, dat door de overwinning drie plekken stijgt op de ranglijst.

Arsenal begon goed aan de wedstrijd en was de baas op het veld. Binnen tien minuten kreeg Danny Welback twee kansen om de score te openen. Zijn eerste poging werd geblokt en zijn tweede poging was een kopbal die net over het doel van David De Gea ging. Daarna ging Arsenal gewoon door met aanvallen. De grootste kans was voor Jack Wilshere in de vijftiende minuut. Welbeck speelde hem vrij voor De Gea, maar hij schoot recht op de Spaanse doelman. Verder probeerde de thuisploeg het vaak van afstand.

United kwam na een half uur beter in de wedstrijd en dit resulteerde in mogelijkheden voor Angel Di María en Wayne Rooney. Ook de ploeg van Van Gaal wist de score niet te openen en daardoor was de ruststand ondanks de vele kansen 0-0. De Nederlandse coach moest Luke Shaw al na een kwartier wisselen door een blessure. Ashley Young verving hem. Opnieuw een geblesseerde verdediger voor Van Gaal dus.

Ook na rust begon Arsenal aanvallend en pakte United bij de strot. Het leidde tot kansen van Per Mertesacker en Welbeck. Opnieuw overleefde Manchester United. Het kwam zelfs op voorsprong. Dat was tegen de verhouding in. Een voorzet van Young werd weg gestompt door doelman Wojciech Szczęsny en hij kwam daarbij in botsing met Kieran Gibbs. Uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Valencia. Zijn schot ging via het been van Gibbs in het uiterste hoekje. De doelman moest gewisseld worden na de botsing en dat was een domper voor Wenger, die kort daarvoor ook Wilshere noodgedwongen moest wisselen met een blessure.

Na de 0-1 was Arsenal van slag en wist nauwelijks nog kansen te creëren. Het kwam niet verder dan een afstandsschot van invaller Santi Cazorla. Uiteindelijk vergrootte United zelfs de voorsprong vijf minuten voor tijd. Een messcherpe counter werd omgezet in een goal. Di María zette Rooney in de één tegen één situatie met de ingevallen doelman Damián Martínez. De Engels international rondde beheerst af met een stiftje. In de blessuretijd had Di María de 0-3 moeten maken, maar liet dit na. Een minuut later scoorde invaller Olivier Giroud de prachtige aansluitingstreffer. Het afstandsschot was De Gea te machtig. Maar verder dan 1-2 kwam Arsenal niet.

Door de overwinning stijgen de manschappen van Van Gaal naar de vierde positie.Champions League voetbal is binnen handbereik voor United. Arsenal zakt naar de achtste plaats en dat is ondermaats voor de grootmacht uit Londen.

Door: Jari Wesselink