Manchester United Zondag, 14. December 2014
14:30 uur
Liverpool FC
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 12. / Schot met rechts  (Antonio Valencia)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mata 40. / Kopbal  (Robin van Persie)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 71. / Schot met links  (Mata)

90'

Na rust zagen we een fantastische David de Gea, die keer op keer voorkwam dat Liverpool scoorde. Manchester United prikte er nog eentje in en bepaalde de eindstand op 3-0. Het was Robin van Persie die het derde doelpunt van de wedstrijd maakte.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
Wissel in bij Manchester United -> Adnan Januzaj
89'
Wissel uit bij Manchester United -> Phil Jones
87'
Robin van Persie, fantastisch! Dit verdient een beter lot! De Nederlander neemt de bal prachtig aan en probeert vervolgens met buitenkant links Brad Jones te verschalken. De Liverpool-doelman tikt de bal echter over het doel.
85'
Opnieuw David de Gea! Weer een poging van Mario Balotelli en weer een redding van De Gea. De Italiaan krijgt een goede pass van Lazar Marković, maar hij weet de Spaanse doelman niet te passeren.
84'
Gele kaart voor Steven Gerrard (Liverpool FC)
De aanvoerder van Liverpool houdt Robin van Persie af, maar de Nederlander houdt balbezit. Op het moment dat het spel stil ligt, krijgt Steven Gerrard alsnog de gele kaart gepresenteerd.
83'
Hard schot Mario Balotelli! De Italiaan is veruit de gevaarlijkste man van Liverpool in de tweede helft. Dit keer schiet hij van een meter of dertig en mikt hij maar net naast.
82'
Weer David de Gea! Al zouden er elf spelers tegelijk op doel schieten, dan nog zou De Gea geen enkele bal doorlaten. Ditmaal is het Mario Balotelli die een poging waagt en De Gea duikt naar de goede hoek.
81'
Schot Robin van Persie! De Nederlander haalt van een meter of 25 uit. Erg gevaarlijk is het schot niet. Brad Jones heeft weinig moeite om de inzet te keren.
78'
Even lijkt Robin van Persie zijn tweede van de middag kunnen maken, maar de Nederlander wordt afgevlagd voor buitenspel. Liverpool-doelman Brad Jones was overigens goed uitgekomen en was eerder bij de bal dan Van Persie.
77'
Wissel in bij Manchester United -> Radamel Falcao
77'
Wissel uit bij Manchester United -> Wayne Rooney
76'
Dit gaat Manchester United natuurlijk nooit meer uit handen geven. David de Gea is vandaag zo goed als onpasseerbaar en zal zeker geen drie doelpunten toestaan.
74'
Gele kaart voor Mario Balotelli (Liverpool FC)
Dit is pure frustratie van Mario Balotelli, die eigenlijk ook wel een rode kaart had kunnen krijgen. De Italiaan geeft voor de neus van de scheidsrechter een trap aan Phil Jones en krijgt daarvoor geel.
71'
Doelpunt voor Manchester United, 3:0 door Robin van Persie
Robin van Persie gooit de wedstrijd in het slot! In eerste instantie komt een lage voorzet van Wayne Rooney niet aan, maar door slecht verdedigen van Alberto Moreno komt de bal bij Juan Mata terecht. De Spanjaard weet de Nederlander alsnog te bereiken en Van Persie schuift de bal in een bijna leeg doel.
71'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
71'
Wissel uit bij Manchester United -> James Wilson
68'
Wissel in bij Liverpool FC -> Lazar Marković
68'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Alberto Moreno
67'
De lat! Zo zeg! Raheem Sterling legt de bal terug op Mario Balotelli, die goed op doel schiet. Bij iedere doelman was het een doelpunt geweest, maar niet bij David de Gea! De Spanjaard krijgt zijn hand tegen het schot en via de lat komt de bal weer terug in het spel. Wat een redding!
65'
Daar moet Phil Jones oppassen! De verdediger van Manchester United houdt Raheem Sterling even vast in het strafschopgebied, maar Martin Atkinson kent Liverpool geen strafschop toe.
64'
Bijna Robin van Persie! Antonio Valencia geeft de bal vanaf rechts hard en laag voor. Van Persie krijgt zijn voet er tegenaan, maar hij mikt de bal nét naast.
61'
Liverpool heeft veel balbezit op de helft van Manchester United, dat inzakt en de bezoekers het spel laten maken.
60'
Bij Manchester United loopt Radamel Falcao warm. Die zal waarschijnlijk voor James Wilson in het veld komen.
57'
De Italiaan schiet de bal hard in de muur.
57'
Liverpool krijgt een vrije trap op een meter of dertig. Mario Balotelli eist 'm op.
57'
Het publiek op Old Trafford viert ondertussen een klein feestje en maakt Liverpool met liederen belachelijk.
55'
James Wilson laat zich voor de eerst keer zien vanmiddag. De jonge aanvaller krijgt op een meter of dertig de bal en besluit voor eigen kansen te gaan. Het schot van Wilson gaat ruim naast.
54'
Robin van Persie met een leuke solo op de helft van Liverpool, maar uiteindelijk veroveren de verdedigers van de bezoekers de bal.
52'
En nu Wayne Rooney! Wat een heerlijk begin van de tweede helft! Robin van Persie legt de bal terug op Rooney, die de lange hoek zoekt. Brad Jones kan simpel redden.
51'
Ongelooflijk! Een foute pass wordt onderschept door Raheem Sterling, die vervolgens voorbij David de Gea loopt. Iedereen in het stadion rekent op de 1-2, maar De Gea knokt zich terug en keert uiteindelijk de inzet van Sterling.
49'
Marouane Fellaini crepeert op de grond. De Belg krijgt een harde por van Alberto Moreno in de ribbenkast.
47'
Jordan Henderson! Raheem Sterling geeft een goede voorzet richting Henderson, die de bal ruim over het doel van David de Gea kopt.
46'
Het is vrij opvallend dat Brendan Rodgers ervoor heeft gekozen om Adam Lallana te wisselen. Hij was één van de beteren aan Liverpool-kant. Wellicht dat Mario Balotelli in de tweede helft wat kan forceren.
46'
Wissel in bij Liverpool FC -> Mario Balotelli
46'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
46'
45'

Het is rust op Old Trafford! Manchester United leidt na 45 minuten spelen met 2-0 tegen Liverpool, dat ook een aantal goede kansen kreeg. Wayne Rooney maakte het openingsdoelpunt en even later verdubbelde Juan Mata (met een buitenspelgoal) de score. Tot over een kwartier!
45'
45'
Alberto Moreno probeert het van ver, heel ver. Het schot van de verdediger gaat heel ver over.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
45'
Liverpool krijgt een vrije trap halverwege de helft van Manchester United en Steven Gerrard staat achter de bal. Iedereen verwacht een goede voorzet, maar Gerrard's vrije trap is slap en kan simpel worden weggewerkt door Robin van Persie.
43'
Gele kaart voor Wayne Rooney (Manchester United)
Nummertje vijf alweer! De vierde Manhcester United-speler die geel krijgt is Wayne Rooney, die zijn tackle veel te laat inzet.
40'
Doelpunt voor Manchester United, 2:0 door Mata
Het heeft er alle schijn naar dat dit een buitenspeldoelpunt is! Ashley Young geeft de bal voor en Robin van Persie lijkt de bal licht te toucheren met zijn hoofd, waardoor Juan Mata vervolgens de 2-0 binnen kan koppen.
38'
Het is een levendig duel op Old Trafford. Erg goed is het spel niet, maar de wedstrijd is zeer spannend.
36'
Gele kaart voor Jonny Evans (Manchester United)
36 minuten gespeeld en Martin Atkinson deelt alweer de vierde gele kaart van de wedstrijd uit! Coutinho speelt de bal langs Jonny Evans, die de Braziliaan met zijn lichaam opvangt.
34'
Heer-lijk! Steven Gerrard streept de bal over vijftig meter richting Alberto Moreno, wiens aanname helaas niet goed is. Maar die pass van Gerrard, goh.. genieten!
32'
Manchester United speelt de bal achterin rond en probeert Liverpool wat te lokken. De bezoekers spelen een stuk verdedigender dan aan het begin van de wedstrijd.
30'
De vrije trap die volgt wordt genomen door Juan Mata, die de bal niet genoeg van de grond krijgt. Liverpool komt daardoor niet in de problemen.
29'
Gele kaart voor Joe Allen (Liverpool FC)
Alweer de derde gele kaart van de wedstrijd. Alberto Moreno geeft een bodycheck aan Antonio Valencia en komt daardoor in het boekje van Martin Atkinson.
29'
Het is een scherpe voorzet van Wayne Rooney, waar Brad Jones net met zijn vingertoppen bij kan.
28'
Daar is de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Manchester United. Uiteraard gaat Wayne Rooney achter de bal staan.
27'
Bij Liverpool speelt Adam Lallana vandaag uitstekend. De middenvelder is erg aanwezig en strooit met goede passes.
26'
Wissel in bij Liverpool FC -> Kolo Touré
26'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Glen Johnson
25'
Glen Johnson geeft aan dat hij niet verder kan spelen. Hij zal zometeen worden vervangen door Kolo Touré.
23'
Weer Raheem Sterling! De enige aanvaller van Liverpool vindt de ruimte in het strafschopgebied en haalt vanuit een lastige hoek uit. David de Gea redt, maar wellicht was een pass op de compleet vrijstaande Adam Lallana een betere optie geweest.
21'
Gele kaart voor Phil Jones (Manchester United)
Daar is de volgende die in het boekje van Martin Atkinson gaat. Jones geeft een beuk aan Coutinho en krijgt geel.
20'
Manchester United heeft de overhand in de wedstrijd, maar erg goed is het spel van de thuisploeg niet. Liverpool lijkt zich enigszins te herstellen van de 1-0.
18'
Schot Steven Gerrard! De aanvoerder van Liverpool probeert met een afstandsschot David de Gea te verrassen, maar de Spanjaard staat goed opgesteld en keert de inzet.
16'
Ashley Young probeert de bal te koppen, maar hij raakt met zijn hoofd dat van Jordan Henderson. De Engelsman gaat op de grond liggen, maar krabbelt niet veel later weer overeind.
15'
Het doelpunt heeft Manchester United goed gedaan. De spelers van Louis van Gaal lijken plots met veel meer vertrouwen te spelen.
12'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Wayne Rooney
Waar Liverpool aan de ene kant verzuimt te scoren, doet Manchester United dat wel> Antonio Valencia legt de bal terug op Wayne Rooney, die de bal beheerst met de binnenkant van de voet in de rechterhoek schuift. Het staat 1-0!
12'
Enorme kans Raheem Sterling! Adam Lallana geeft een fantastische steekpass op Sterling, die verzuimt om van dichtbij de 0-1 binnen te schieten. David de Gea redt uitstekend.
10'
We hebben Manchester United in aanvallend opzicht nog nauwelijks gezien in de eerste tien minuten. Dat geldt eigenlijk ook voor Liverpool, al kreeg het team van Brendan Rodgers via Martin Škrtel al een klein kansje.
8'
Liverpool zet vroeg druk op de verdediging van Manchester United en het lukt de thuisploeg niet om daar onderuit te voetballen.
7'
Ashley Young speelt de bal gevaarlijk terug op David de Gea, maar de Spaanse doelman reageert attent en voorkomt dat Raheem Sterling de bal onderschept.
5'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
Dat is een vroege gele kaart voor de Belg, die zijn tackle op Adam Lallana veel te laat inzet. Martin Atkinson geeft hem terecht geel.
3'
Het regent in Manchester, maar de sfeer op Old Trafford is in de beginfase geweldig. Zowel de supporters van de thuisploeg als die van Liverpool laten zich horen.
2'
Steven Gerrard neemt de corner en de bal komt uiteindelijk uit bij Martin Škrtel, die een slap kopballetje aflevert.
1'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Liverpool. Via het been van Phil Jones gaat de bal over de achterlijn.
1'
Liverpool treedt aan met een flink gewijzigd elftal. Brendan Rodgers houdt doelman Simon Mignolet op de bank en hij zal worden vervangen door de vrij onbekende Brad Jones. Ook Lucas Leiva begint de wedstrijd als wisselspeler. Rodgers houdt ook Mario Balotelli en Ricky Lambert op de bank, Raheem Sterling is de enige echte aanvaller in het basisteam van Liverpool.
Louis van Gaal heeft een basisplaats ingeruimd voor Jonny Evans en Phil Jones (beiden hersteld) en ook James Wilson zal aan de aftrap staan. De negentienjarige spits krijgt de voorkeur boven Radamel Falcao. Voor de rest zien we de bekende namen bij Manchester United, zoals David de Gea, Wayne Rooney en Robin van Persie.

Het Manchester United van Louis van Gaal gaat vanmiddag op jacht naar de zesde overwinning op rij in de Premier League. Op Old Trafford nemen The Red Devils het op tegen aartsrivaal Liverpool. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kan een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams hier vinden.

Manchester United ‘in vorm’

Ondanks dat het spel van Manchester United nog niet om over naar huis te schrijven is, zijn de resultaten de laatste tijd prima. De manschappen van Louis van Gaal versloegen in de afgelopen weken achtereenvolgens Crystal Palace, Arsenal, Hull City, Stoke City en Southampton en zijn daardoor opgeklommen naar de derde plaats in de Premier League. Van Gaal heeft het hele seizoen al te maken met veel geblesseerde spelers en ook vandaag zijn er veel afwezigen. Zo zitten onder andere Luke Shaw, Ángel Di María, Daley Blind, Chris Smalling, Rafael, Marcos Rojo en Phil Jones in de lappenmand.

Tegenvallend Liverpool

Eén van de negatieve verrassingen in de Premier League dit seizoen is Liverpool. Vorig seizoen liep het team van Brendan Rodgers op het nippertje het landskampioenschap mis, dit seizoen speelt Liverpool geen rol van betekenis in de titelrace. The Reds staan op de negende plaats in de competitie en dat is gezien de vele investeringen in de zomer een flinke tegenvaller. Daarnaast werd Liverpool dinsdag uitgeschakeld door FC Basel in de groepsfase van de Champions League.

Vorig seizoen

Liverpool deed Manchester United vorig seizoen op Old Trafford veel pijn. The Red Devils, die op dat moment nog getraind werden door David Moyes, gingen met 0-3 onderuit. Steven Gerrard maakte de 0-1 en 0-2. Beide doelpunten werden vanaf de strafschopstip gemaakt. Luis Suárez, die deze zomer de overstap maakte naar FC Barcelona, tekende vlak voor tijd voor het derde Liverpool-doelpunt.