0 : 1 Torinfos in de Ticker Mesut Özil 11. / Schot met links  (Olivier Giroud)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Harry Kane 56. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Harry Kane 86. / Kopbal  (Nabil Bentaleb)

90'
Samenvatting Tottenham Hotspur heeft de 1-0 achterstand weten om te buigen in een overwinning. Harry Kane was met twee doelpunten de grote man bij Tottenham Hotspur. Hij was telkens dreigend en bezorgde Tottenham eigenhandig de overwinning.
90'
90'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Paulinho
90'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Ryan Mason
90'
Gele kaart voor Aaron Ramsey (Arsenal FC)
Ook Ramsey gaat in de slotfase nog in de bon. Hij probeert een counter van Tottenham te voorkomen.
90'
Arsenal probeert er alles aan om een nederlaag te voorkomen. Maar het lijkt niet meer te lukken.
90'
Gele kaart voor Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur)
Bentaleb krijgt nog geel vanwege een lichte overtreding.
90'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Benjamin Stambouli
90'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
90'
De scheidsrechter trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
89'
Wissel in bij Arsenal FC -> Chuba Akpom
89'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
88'
Arsenal moet nu aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Ze hebben nog een paar minuten.
86'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 2:1 door Harry Kane
Ja, er wordt dus nog gescoord! Kane zet Tottenham op voorsprong! Bentaleb geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Kane zet zijn hoofd tegen de bal en laat doelman Ospina kansloos: 2-1.
85'
Weinig kansen in de slotfase van dit duel. Wordt er nog gescoord?
82'
Gele kaart voor Olivier Giroud (Arsenal FC)
Ook Giroud gaat op de bon. Hij komt lomp in bij Mason en krijgt terecht geel.
82'
Overigens is Theo Walcott inmiddels ook in het veld gekomen. Hij is de vervanger van Welbeck.
80'
Arsenal haalt uiteindelijk niets uit de vrije trap, ondanks de vertraging.
79'
Gele kaart voor Ryan Mason (Tottenham Hotspur)
Arsenal was van plan de vrije trap snel te nemen, maar dankzij Mason kon dat niet. Geel!
79'
Arsenal krijgt nu een vrije trap op een mooie plek.
78'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
78'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
78'
Het tempo is momenteel uit de wedstrijd. Nog een klein kwartier te gaan op White Hart Lane.
77'
Chadli is in het veld gekomen voor Dembélé.
76'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Nacer Chadli
76'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Moussa Dembélé
73'
Nacer Chadli gaat zo in de ploeg komen bij Tottenham Hotspur.
72'
Christian Eriksen mikt de vrije trap over de muur, maar ook over het doel.
71'
Tottenham Hotspur krijgt een vrije trap op een mooie positie.
69'
Arsenal heeft gewisseld. Santi Cazorla zien we niet meer terug. Tomáš Rosický is zijn vervanger.
68'
Wissel in bij Arsenal FC -> Tomáš Rosický
68'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Santi Cazorla
67'
Het kan echt alle kanten op nu. Tottenham heeft nog steeds een licht overwicht, maar Arsenal bijt wel meer van zich af.
64'
Kane! Weer is Kane dicht bij een treffer. Ospina moet lossen na een schot van Nabil Bentaleb. Kane krijgt de rebound vervolgens niet langs Ospina, maar de treffer had niet geteld. Kane stond namelijk buitenspel.
63'
Het golft op en neer! Nu krijgt Eric Dier een goede kopkans, maar de bal wordt van de doellijn afgehaald. Een doelpunt hangt in de lucht.
61'
En daar is plotseling Arsenal weer. Welbeck zoekt de verre hoek, maar wat een geweldige redding van Lloris. Het blijft 1-1.
59'
Bijna komt Tottenham al op voorsprong. Dembélé dwingt Ospina wederom tot een redding. Kane gaat voor de rebound, maar staat deze keer buitenspel.
58'
Tottenham Hotspur blijft druk zetten en loert op een voorsprong.
56'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 1:1 door Harry Kane
En daar is eindelijk de gelijkmaker. Ospina kan in eerste instantie nog redding brengen op een kopbal van Dembélé, maar de rebound komt voor de voeten van Kane terecht. De Engelse spits straft dit foutje van Ospina meteen af: 1-1.
56'
Mason probeert het maar weer eens vanuit de tweede lijn. Zijn schot wordt aangeraakt en gaat naast.
53'
Gele kaart voor Laurent Koscielny (Arsenal FC)
Laurent Koscielny begaat een overtreding op Moussa Dembélé en ziet dat hij geel krijgt van Atkinson.
53'
Arsenal lijkt toch iets beter uit de kleedkamer te zijn gekomen. Arsenal probeert aanvallend iets meer te brengen.
50'
Eindelijk weer een poging van Arsenal. De bal valt plotseling voor de voeten van Santi Cazorla. De Spanjaard schiet meteen, maar Hugo Lloris brengt fraai redding.
49'
Tottenham Hotspur gaat in de tweede helft gewoon verder met het spel domineren. Lukt het de thuisploeg nu wel om te scoren?
46'
De bal rolt weer op White Hart Lane.
46'
45'

Al na elf minuten kwam Arsenal op voorsprong. Sindsdien heeft Tottenham Hotspur het heft in handen. De thuisploeg dwingt Arsenal ver terug, maar komt amper tot gevaarlijke momenten. The Gunners loeren op de counter, maar zijn te slordig in de omschakeling. Weinig grote kansen, maar wel één doelpunt.
45'
45'
Gele kaart voor Danny Welbeck (Arsenal FC)
Ook Welbeck gaat op de bon. De aanvaller kegelt Rose onderuit en krijgt daarom geel van Atkinson.
45'
Nog twee minuten blessuretijd.
43'
Gele kaart voor Nacho Monreal (Arsenal FC)
Nacho Monreal begaat een lichte overtreding op Kyle Walker en moet dat bekopen met een gele kaart.
42'
Het spelbeeld blijft hetzelfde. Tottenham heeft de bal en zoekt naar een opening in de Arsenal defensie. The Gunners loeren op de counter, maar komen er amper uit.
40'
Tottenham Hotspur heeft nog een paar minuten om nog voor de theepauze op gelijke hoogte te komen.
36'
Gele kaart voor Harry Kane (Tottenham Hotspur)
Kane begaat een flinke overtreding op Giroud en krijgt daarom geel van scheidsrechter Martin Atkinson.
34'
Ineens een aardige kans voor Èrik Lamela. De bal komt plotseling voor de voeten van Lamela, die een uiterste poging doet om tot een schot te komen. Lamela raakt de bal, maar zijn poging gaat huizenhoog over.
32'
Arsenal laat Tottenham Hotspur ook wel heel nadrukkelijk komen. Heeft Arsène Wenger wellicht snode plannen?
30'
Heerlijk schot vanuit de tweede lijn van Ryan Mason. Ospina duikt naar de hoek en brengt redding.
29'
Tottenham Hotspur heeft nog altijd het meeste balbezit, maar Arsenal staat defensief goed opgesteld. The Spurs komen daardoor nog altijd niet tot grote kansen.
27'
Wellicht is het beter dat Rose zijn teamgenoten voortaan in stelling gaat brengen, maar dan moeten er natuurlijk wel mensen vrijlopen.
26'
Tottenham Hotspur krijgt veel ruimte op de linkerflank. Rose probeert daar van te profiteren, maar dat is nog niet gelukt. De pogingen van Rose werden vrij gemakkelijk onschadelijk gemaakt.
25'
Arsenal heeft het lastig op White Hart Lane, maar heeft wél een voorsprong te pakken.
22'
Rose is druk bezig vandaag. De linksback stoomt weer op en haalt wederom uit. Deze keer gaat zijn poging voorlangs.
21'
Arsenal probeert toe te slaan op de counter, maar is ontzettend slordig in de omschakeling. Telkens wordt er balverlies geleden, waardoor Tottenham weer kan aanvallen.
20'
Arsenal moet momenteel even terug. Tottenham Hotspur aast op de gelijkmaker, maar komt tot nu toe nog niet tot een grote kans.
17'
Het tempo ligt inmiddels ontzettend hoog en we vliegen het hele veld over. Nog geen duidelijk overwicht voor één van de partijen.
15'
De eerste tien minuten waren niet spectaculair, maar de wedstrijd lijkt nu los te zijn.
14'
En daar is Tottenham weer gevaarlijk. Linksback Rose is weer voor het doel van Arsenal te vinden. Rose zoekt de verre hoek en dwingt Ospina tot een goede redding.
11'
Doelpunt voor Arsenal FC, 0:1 door Mesut Özil
Doelpunt! Arsenal komt plotseling op voorsprong. Danny Welbeck is Rose te slim af en brengt Olivier Giroud in stelling. De Fransman produceert een mispeer, maar die komt voor de voeten van Mesut Özil terecht. De Duitser - die niet buitenspel staat - twijfelt niet en schiet meteen raak: 0-1.
10'
Bijna wordt Tottenham Hotspur weer gevaarlijk. Danny Rose heeft een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerflank in huis, maar Ospina kan ingrijpen.
8'
Ospina onderging na zijn redding een blessurebehandeling, maar gaat vooralsnog gewoon verder.
5'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van Harry Kane. De spits probeert de verre hoek te zoeken, maar David Ospina krijgt zijn vingertoppen tegen de bal en voorkomt een doelpunt.
5'
Nog geen mogelijkheden in Londen. Tottenham Hotspur probeert de bal in de ploeg te houden en op die manier tot kansen te komen.
3'
Er hangt een heerlijke sfeer in en rondom White Hart Lane. Laten we hopen dat de wedstrijd ook fantastisch wordt.
1'
We zijn begonnen in Londen. Tottenham Hotspur heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Tottenham Hotspur tegen Arsenal. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Tottenham Hotspur

Er staat veel op het spel tijdens ‘The North London derby’. Zeker voor Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino staat momenteel met veertig punten op de zesde plaats. ‘The Spurs’ hebben al jarenlang de doelstelling om Champions League te spelen, maar die doelstelling wordt zelden volbracht. Het staat nu allemaal nog dicht bij elkaar, maar Tottenham Hotspur kan de Champions League vergeten als er wordt verloren van Arsenal.

Tottenham Hotspur kan met vertrouwen aantreden tegen Arsenal. De laatste twee wedstrijden tegen Sunderland (2-1) en West Bromwich Albion (3-0) werden gewonnen, terwijl onlangs ook Chelsea (5-3) werd verslagen. Na de overwinning tegen Chelsea werd er overigens wel verloren van Crystal Palace (1-2).

Arsenal

Ook voor Arsenal staat er veel op het spel. ‘The Gunners’ staan momenteel op de vijfde plaats met 42 punten. Arsenal kan zich dus ook geen misstap veroorloven. Manchester United (43 punten) en Southampton (42 punten) staan momenteel nog boven Arsenal en Tottenham Hotspur, terwijl Liverpool (38 punten) op de loer ligt.

‘The Gunners’ zullen echter ook met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er slechts één keer verloren. Achtereenvolgens werd er gespeeld tegen West Ham United (2-1), Southampton (0-2), Stoke City (3-0), Manchester City (2-0) en Aston Villa (5-0). Er werd weliswaar verloren van naaste concurrent Southampton, maar Arsenal won wél van titelkandidaat Manchester City.

Historie

Op basis van de historie is Tottenham Hotspur favoriet. Tottenham Hotspur – Arsenal werd 77 keer eerder afgewerkt op het hoogste Engelse niveau. 31 keer wonnen ‘The Spurs’, terwijl Arsenal 24 keer wist te winnen. 22 keer eindigde dit duel vanzelfsprekend in een gelijkspel. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel (1-1). Via Nacer Chadli kwam Tottenham Hotspur op voorsprong, maar Alex Oxlade-Chamberlain zorgde voor de gelijkmaker.

Vorig seizoen kwam Arsenal als winnaar uit de bus. Het werd 1-0 voor de ploeg van Arsène Wenger dankzij een doelpunt van Tomáš Rosický. De laatste keer dat Tottenham Hotspur in eigen huis wist te winnen van Arsenal dateert van 3 maart 2013. Gareth Bale en Aaron Lennon waren trefzeker namens ‘The Spurs’. Per Mertesacker maakte het enige doelpunt namens Arsenal.