07.02.2015 15:38

Kane dompelt Arsenal in rouw met dubbelslag

Harry Kane is in extase na het scoren van de 1-1 tijdens de North London derby. (07-02-2015)

Dankzij twee doelpunten van 'local hero' Harry Kane is Tottenham Hotspur Arsenal gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino boog een vroege achterstand om in een overwinning: 2-1.

De eerste tien minuten van de North London derby waren niet spectaculair. In de elfde minuut kwam Arsenal echter plotseling op voorsprong. Na een goede actie van Danny Welbeck werd Olivier Giroud in stelling gebracht. De Fransman produceerde een mispeer, maar bezorgde de bal daarmee wel bij Mesut Özil. De Duitser twijfelde niet en schoot Arsenal op voorsprong: 0-1.

Vervolgens nam Tottenham Hotspur het initiatief. De ploeg van Arsenal-trainer Arsène Wenger kwam tijdens de eerste helft amper aan aanvallen toe. Arsenal trok zich ver terug en daar had Tottenham Hotspur moeite mee. De thuisploeg kon daardoor geen grote kansen creëren. Arsenal loerde op de counter, maar was slordig in de omschakeling en kreeg ook geen grote mogelijkheden.

Na rust werd het meer een wedstrijd. Tottenham Hotspur had nog steeds een licht overwicht, maar Arsenal beet meer van zich af. Tijdens het tweede bedrijf werden er ook meer kansen gecreëerd. Zo dwongen Danny Welbeck en Santi Cazorla Hugo Lloris tot een redding, terwijl aan de andere kant Harry Kane levensgevaarlijk was namens de thuisploeg. Na een klein uur spelen was het dan ook Kane die voor de gelijkmaker zorgde. Arsenal-doelman David Ospina bracht redding op een kopbal van Moussa Dembélé, maar had geen antwoord op de rebound van Kane: 1-1.

In de slotfase bleef het spelbeeld onveranderd. Tottenham Hotspur was continu dreigend, terwijl Arsenal zocht naar een messcherpe counter. De North London derby leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar dacht Kane anders over. Hij kopte vlak voor tijd een voorzet van Nabil Bentaleb tegen de touwen: 2-1. Arsenal kon die achterstand in de slotfase niet meer goedmaken.

Tottenham komt dankzij de overwinning op 43 punten te staan en gaat daarmee over Arsenal – dat 42 punten heeft - heen. Tottenham staat nu vierde en is Arsenal en Southampton voorbij. Southampton heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham speelt dinsdag al tegen Liverpool, terwijl Arsenal het dan opneemt tegen Leicester City.

Door: Jurre Hermans