08.02.2015 20:30

Chelsea loopt verder uit op Manchester City

De titelstrijd in de Engelse Premier League is weer iets minder spannend geworden. De voorsprong van koploper Chelsea liep door het puntenverlies van naaste achtervolger Manchester City op naar zeven punten. Chelsea klopte zelf Aston Villa met 2-1, City speelde gelijk tegen Hull City.

Chelsea kwam bij Villa al na acht minuten op voorsprong via Eden Hazard. Vlak na rust trok Jores Okore de stand gelijk. De Deen maakte een einde aan een reeks van 660 minuten zonder doelpunt van Villa. Resultaat leverde dat niet op, want Branislav Ivanovic tekende na iets meer dan een uur voor 1-2.

City kwam thuis tegen Hull nog goed weg. James Milner redde in blessuretijd een punt door de 1-1 te maken. David Meyler had de underdog na iets meer dan een half uur op voorsprong gezet. Southampton is op vier punten achterstand derde. De formatie van coach Ronald Koeman won in blessuretijd van Queens Park Rangers. Sadio Mané sloeg net op tijd toe: 1-0.

Londense derby

Manchester United maakte een pas op de plaats. De ploeg van manager Louis van Gaal mocht Daley Blind nog danken dat het niet verloor bij West Ham United. De oud-Ajacied redde in blessuretijd een punt, door de bal van afstand achter doelman Adrián te werken: 1-1. Hij wiste daarmee de openingstreffer van Cheikhou Kouyaté uit.

Harry Kane was de gevierde man bij de derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal. De 21-jarige spits hielp de Spurs met twee doelpunten niet alleen aan de zege op rivaal (2-1), maar ook aan de vijfde plek op de ranglijst. De voorsprong op Arsenal bedraagt een punt. De derby van Liverpool leverde geen winnaar op. Everton en Liverpool scoorden niet: 0-0.

Onderin deed Crystal Palace een goede zaak in de strijd tegen degradatie. De Londense ploeg won met 1-0 bij Leicester City, dat daardoor weer wat minder uitzicht op lijfsbehoud heeft. De achterstand op Burnley, dat op de 'veilige' zeventiende plek staat, is vier punten.