3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daley Blind 49. / Schot met links  (Mata)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ander Herrera 70. / Penalty  (Ander Herrera)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Benteke 84. / Omhaal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Martial 86. / Schot met rechts  (Ashley Young)

90'
De tweede helft bracht duidelijk meer vermaak dan de eerste. Vlak na rust opende Daley Blind de score na een ingestudeerde vrije trap. Ander Herrera verdubbelde de score na een benutte penalty. De aansluitingstreffer van Christian Benteke was prachtig. De Belg scoorde met een harde omhaal. Het laatste woord (3-1) was voor debutant Anthony Martial.
90'
89'
Wat een boeiende slotfase op Old Trafford. Met twee schitterende doelpunten van Benteke en debutant Martial. Ondanks de teruggekeerde spanning lijkt de buit binnen voor de Red Devils.
88'
Wissel in bij Liverpool FC -> Alberto Moreno
88'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Lucas Leiva
86'
Doelpunt voor Manchester United, 3:1 door Anthony Martial
De debutant scoort ook en vergroot de marge weer naar twee. De jonge Fransman zet Martin Škrtel en Clyne op het verkeerde been en rondt ontzettend rustig af in de verre hoek.
84'
Doelpunt voor Liverpool FC, 2:1 door Christian Benteke
Net als vorig jaar scoort Benteke weer op Old Trafford. Een kiezelharde omhaal biedt de aansluitingstreffer voor Liverpool. De Belg zorg voor sensatie in de slotfase met deze geweldige goal.
84'
Mooi schot van Jordon Ibe! De invaller kapt Luke Shaw uit, draait naar binnen en haalt uit met zijn linker vanaf rechts. David de Gea pareert sierlijk met een duik naar de bovenhoek.
81'
Anthony Martial heeft in zijn eerste tien minuten nog maar amper de bal geraakt. Desondanks consolideert United de 2-0 voorsprong en laat het Liverpool komen.
77'
Bij een overwinning stijgt Manchester United naar de tweede plaats achter rivaal Manchester City. Liverpool blijft bij deze score steken op een negende plaats.
75'
Gele kaart voor James Milner (Liverpool FC)
74'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
74'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Danny Ings
73'
De overwinning blijkt binnen voor de Red Devils. Liverpool is simpelweg kansloos en weet weinig af te dwingen. United blijkt effectief en ziet de kansen benut worden.
73'
Gele kaart voor Matteo Darmian (Manchester United)
De rechtsback van United vloert invaller Jordon Ibe en ontvangt terecht geel.
72'
Wissel in bij Manchester United -> Morgan Schneiderlin
72'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
70'
Doelpunt voor Manchester United, 2:0 door Ander Herrera
De Spanjaard benut de penalty overtuigend. Hoog in het doel is doelman Simon Mignolet kansloos. Herrera verdubbelt zo de score voor zijn Manchester.
69'
Penalty voor United! Joe Gomez vloert de benen van Ander Herrera en de bal gaat terecht op de stip. Herrera zelf gaat aanleggen.
68'
Nog ruim twintig minuten te spelen in Manchester. Houdt het team van Louis van Gaal stand of weet Liverpool na de kleine kansjes nog wat af te dwingen?
66'
Daar is dan de komst van de nieuwe hoop van Manchester: Anthony Martial. De pas 19-jarige spits is de vervanger van Mata en maakt zijn debuut voor United in de klassieker.
66'
Wissel in bij Manchester United -> Anthony Martial
66'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
65'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
65'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Roberto Firmino
64'
Bal van de lijn gehaald! Fantastisch werk van Daley Blind bij gevaar van Liverpool. De doelpuntenmaker gooit zich tot tweemaal toe voor de bal en haalt zelfs de bal van de doellijn.
60'
Ook Anthony Martial is begonnen aan zijn warming-up. De nieuwbakken spits van Manchester kwam over van AS Monaco voor het astronomische bedrag van vijftig miljoen. Hij zou de vervanger kunnen zijn van Fellaini.
57'
Reflex van David de Gea! Een lange bal van de linkerkant gaat richting Danny Ings. De Engelsman in dienst van Liverpool controleert de bal met de borst op vervolgens met een halve omhaal het doel van United te beproeven. De Gea redt echter spectaculair.
56'
Nood in de defensie van United! Een slechte uittrap van De Gea leidt gevaar voor Liverpool in. Een voorzet van Clyne kan vervolgens ternauwernood verwerkt worden door Chris Smalling.
54'
Manchester is na rust sterker en kan als het wil Liverpool meer pijn doen. Het team van Brendan Rodgers schuttert defensief en heeft weinig te vertellen op Old Trafford vanavond.
50'
Zo is de klassieker na rust meteen los. Liverpool zal nu ook moeten waardoor we naar een meer open wedstrijd kunnen kijken.
49'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Daley Blind
Een slimme vrije trap van Mata gaat aan het doelpunt vooraf. Waar de defensie van Liverpool zich focust op de grote spitsen staat Blind totaal vrij op de zestien meter lijn. De Nederlander is onverbiddelijk en haalt geplaatst uit in de bovenhoek. Fantastisch doelpunt!
48'
Gele kaart voor Nathaniel Clyne (Liverpool FC)
De back heeft het nu al lastiger met Young dan de gehele eerste helft met Memphis. Dit levert de oud speler van Southampton een kaart op.
46'
Het lijkt erop dat Memphis Depay is geslachtofferd na rust. De linksbuiten is vervangen door Ashley Young. De oorzaak zou zijn mindere spel van de eerste helft kunnen zijn.
46'
Wissel in bij Manchester United -> Ashley Young
46'
Wissel uit bij Manchester United -> Memphis Depay
46'
45'
Een zwaar tegenvallende eerste helft heeft nog geen doelpunten gebracht in de klassieker. Manchester had meer balbezit maar wist niets te creëren voor het doel van Simon Mignolet. Liverpool hield enkel tegen en liet de teruggekeerde David de Gea zonder werk onder de lat staan.
45'
43'
De eerste helft heeft helaas niet voldaan aan de verwachtingen. Zowel Manchester als Liverpool weten geen vuist te maken. Grote kansen zijn er niet geweest en de bal wordt veelvuldig rondgespeeld.
40'
Nu was de actie een keer goed via Bastian Schweinsteiger en Memphis. De voorzet van laatstgenoemde is aardig richting Fellaini. De boomlange Belg weet de bal echter slecht te controleren.
36'
Christian Benteke scoorde afgelopen jaar nog op Old Trafford met zijn oude ploeg. De toenmalig spits van Aston Villa verloor vorig seizoen met 3-1 van Manchester United.
33'
Het verhaal van de wedstrijd markeert tot nu toe een hechte defensie van Liverpool. Fellaini wordt vaak gedekt door twee spelers van Liverpool en Memphis komt niet voorbij de sterke Nathaniel Clyne.
30'
Het eerste half uur van Manchester United - Liverpool zit erop. Helaas is het nog weinig verheffend op Old Trafford. Laten we hopen dat het vanaf nu alleen maar beter wordt.
27'
David de Gea heeft nog niet hoeven in te grijpen. De veelbesproken doelman krijgt vanavond weer de voorkeur boven Sergio Romero. In plaats van een transfer naar Madrid tekende de Spanjaard bij voor vier jaar in Manchester.
24'
Memphis is nog wat ongelukkig in zijn acties en leidt tot op heden enkel balverlies in. Daley Blind heeft het nog rustig en zal vooral Chris Smalling laten duelleren met Liverpool-spits Christian Benteke.
21'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er bijna op en voorlopig is het duel zeer matig. Beide verdedigingen zijn gesloten en lijken vrij stabiel. Voor de creatieve aanvallers is het moeilijk doorkomen.
17'
Louis van Gaal's army begint beter aan de wedstrijd dan de bezoekers uit Liverpool. Via voorzetten van de zijkant proberen de Red Devils Fellaini te bereiken.
14'
Het begin van de klassieker is vrij rustig te noemen. Echte kansen ontbreken voorlopig in Manchester. Zowel Liverpool als United zijn nog een beetje zoekende.
12'
Ander Herrera is de vervanger van Wayne Rooney op de 'nummer 10 positie.' De Spanjaard flankeert de zone achter spits Fellaini. Aan de zijkanten moeten de acties komen van Mata en Memphis.
9'
Memphis Depay laat zich direct gelden met een mooie voorzet vanaf links richting Fellaini. Voordat de Belg kan koppen slaat landgenoot Mignolet de bal richting de zijlijn.
8'
Opmerkelijk moment van doelman Simon Mignolet. Een uitgooi van de Liverpool-goalie belandt via het lichaam van Mata voor de voeten van Marouane Fellaini. De Belg schiet wat hoog en wild over.
5'
Het balbezit in de openingsfase is voor de thuisploeg. Manchester United wil graag domineren met goed positiespel op eigen grond. Liverpool wacht af en aast op de counter.
2'
Old Trafford kolkt, er heerst een fantastische sfeer. Beide clubs zijn nadrukkelijk op zoek naar een overwinning na mindere resultaten van afgelopen weken.
1'
Het Theatre of Dreams is er klaar voor! De klassieker tussen Manchester United en Liverpool is begonnen. Qua Nederlandse inbreng richten we onze ogen natuurlijk op Daley Blind en Memphis Depay.
1'
Wayne Rooney maakt geen deel uit van de selectie voor de klassieker. De aanvoerder van Manchester United liep een lichte blessure op bij de training. Daartegenover geeft Louis van Gaal de voorkeur onder de laat weer aan David de Gea. Coach Brendan Rodgers van Liverpool kiest voor Danny Ings in plaats van de geschorste Coutinho.

Van harte welkom bij een kraker van jewelste in de Premier League. In de vijfde speelronde ontmoeten Manchester United en Liverpool FC elkaar. Zaterdagavond zal er om 18.30 uur afgetrapt worden op Old Trafford. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van dit duel. Rond de klok van half zes worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Manchester United
De Red Devils zijn klaar om aan te treden in dé klassieker van Engeland. Het grootste nieuws van afgelopen week was dat van David de Gea. De Spaanse doelman, veelvuldig in verband gebracht met Real Madrid, tekende namelijk na een bewogen transferperiode voor vier jaar bij in Manchester. Daarmee is de soap afgelopen en kan de ‘speler van het seizoen 2014-2015’ zich weer gaan richten op het voetbal.

Louis van Gaal ziet dat zijn team moeite heeft met het maken van doelpunten. In vier wedstrijden scoorde de Mancunians pas driemaal. Met het aantrekken van Anthony Martial hoopt de ‘big boss’ op een ommekeer. De vraag is of de jonge Fransman direct in de basis mag starten tegen Liverpool. In het Theatre of Dreams zal United het moeten stellen zonder Phil Jones. De centrale verdediger is nog altijd herstellende van een blessure.

Het team van coach Brendan Rodgers heeft tevens te kampen met een lastige start in de Premier League. De Liverpudlians scoorden tot op heden slechts twee keer (Christian Benteke en Philippe Coutinho). Laatstgenoemde is geschorst in Manchester door zijn rode kaart in de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen West Ham United. Coutinho is niet de enige die de Reds moeten missen in de klassieker.

Coach Rodgers heeft namelijk te kampen met flinke personele problemen. Zo ontbreken vanavond onder anderen Adam Lallana (dijbeenblessure), aanvoerder Jordan Henderson (enkelklachten) en Daniel Sturridge (heupblessure). Met het resultaat van vorig seizoen op zak wordt de taak er niet gemakkelijker op voor Liverpool. Toen won Manchester namelijk overtuigend met 3-0 door onder meer een doelpunt van Robin van Persie.