Newcastle United Dinsdag, 12. Januari 2016
Manchester United
3:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 9. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jesse Lingard 38. / Schot met rechts  (Wayne Rooney)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 42. / Schot met rechts  (Aleksandar Mitrović)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Aleksandar Mitrović 67. / Penalty  (Aleksandar Mitrović)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 79. / Schot met rechts
3 : 3 Torinfos in de Ticker Paul Dummett 90. / Schot met links

90'
De tweede helft was zo mogelijk nog leuker om naar te kijken dan de eerste, Nadat Newcastle uit een strafschop gelijke hoogte was gekomen, leek de thuisploeg er met de winst vandoor te kunnen gaan. Een mooie treffer van Rooney veranderde die plannen echter. Maar de derde treffer van de bezoekers bleek uiteindelijk ook niet voldoende voor de drie punten. In de blessuretijd viel de mooiste treffer van de avond, toen Dummett een afvallende bal heerlijk in de kruising poeierde. Een gelijkspel waar beide ploegen niet veel mee zijn opgeschoten, maar waar de neutrale kijker wel heerlijk van heeft kunnen genieten is hierdoor het resultaat van deze wedstrijd.
90'
90'
Wissel in bij Newcastle United -> Siem de Jong
90'
Wissel uit bij Newcastle United -> Ayoze Pérez
90'
Doelpunt voor Newcastle United, 3:3 door Paul Dummett
Manchester krijgt de deksel op haar neus! Door zelf de wedstrijd niet te beslissen, loopt het hier de zege alsnog mis. Een afvallende bal wordt door Dummett verwoestend achter De Gea geschoten en bezorgd Newcastle waarschijnlijk toch nog één punt vanavond.
86'
Wissel in bij Newcastle United -> Ivan Toney
86'
Wissel uit bij Newcastle United -> Cheick Tioté
84'
Fellaini vergeet de wedstrijd te beslissen! Wederom een goede actie van Memphis op links. De invaller snelt Janmaat voorbij en levert een perfecte voorzet af bij de tweede paal. De Belg kan daar vrij inkoppen, maar doet dat recht op doelman Elliot.
81'
Wissel in bij Newcastle United -> Yoan Gouffran
81'
Wissel uit bij Newcastle United -> Jack Colback
79'
Doelpunt voor Manchester United, 2:3 door Wayne Rooney
Weer Rooney! Hij is de man van deze wedstrijd. Nadat Memphis zijn schot geblokt zag worden, rolt deze heerlijk voor de bal van de spits. Met rechts haalt hij van net buiten de zestien verwoestend uit. De bal ploft heerlijk in het zijnet, achter de kansloze Elliot.
76'
Met de komst van Mata hoopt Manchester de balans op het middenveld te herstellen.
75'
Wissel in bij Manchester United -> Mata
75'
Wissel uit bij Manchester United -> Ander Herrera
71'
Newcastle krijgt momenteel alle ruime van Manchester om te doen wat ze willen. Het middenveld van de bezoekers komt aan alle kanten te kort.
69'
Wijnaldum schiet de bal wederom tegen de touwen, maar doet dit ruim in buitenspel positie. De wedstrijd lijkt echter wel compleet te kantelen in het voordeel van Newcastle.
67'
Doelpunt voor Newcastle United, 2:2 door Aleksandar Mitrović
Mitrović kiest dezelfde hoek als Rooney en De Gea duikt naar dezelfde hoek als Elliot. Het is dus wederom een treffer.
66'
Gele kaart voor Chris Smalling (Manchester United)
Strafschop voor Newcastle! Net als in de eerste helft komt deze voort uit een hoekschop. Smalling trekt Mitrović naar de grond. Beide houden elkaar vast, waarna Dean in het voordeel van de aanvaller fluit
65'
Lingard had de wedstrijd al kunnen beslissen, maar deed dat niet. Wellicht dat Memphis dat wel kan in het half uur wat hem gegeven wordt.
64'
Wissel in bij Manchester United -> Memphis Depay
64'
Wissel uit bij Manchester United -> Jesse Lingard
62'
Weer is Rooney snel weg in de omschakeling en weer staat hij tegenover Coloccini. De verdediger komt dit keer als winnaar uit het duel, waardoor Rooney niet tot een kans weet te komen.
58'
Newcastle heeft net na de rust nog niet al te makkelijk. Op de kans van Sissoko na, heeft de thuisploeg niet heel veel aanvallende impulsen afgegeven.
55'
Manchester vergeet hier de wedstrijd op slot te gooien! Martial komt op rechts de zestien binnen en gunt de kans aan Ander Herrera. De Spanjaard is op zijn beurt ook niet zelfzuchtig en gunt de bal aan de nog meer vrijstaande Lingard. In plaats van de bal in de korte hoek binnen te schuiven, wil hij deze mooie tegendraads in de lange hoek krullen. Dat mislukt hopeloos, waardoor de kans verloren gaat.
51'
Sissoko is dichtbij de gelijkmaker! Weer is Coloccini betrokken bij een goede aanval. Sissoko stuit echter op doelman De Gea.
48'
De tweede helft begint slordig. Van beide kanten lijken de spelers de scherpte nog niet helemaal te pakken te hebben.
46'
Zonder wissels is de tweede helft van start gegaan.
46'
45'
Met een doelpunt en een assist leek Wayne Rooney de grote man van deze wedstrijd te gaan worden. Maar de 0-2 voorsprong konden de bezoekers niet tot aan de thee vasthouden. Wijnaldum was in de zestien van Manchester sneller dan Smalling, waarna de Nederlander de 1-2 op het bord wist te zetten en er daar mee voor zorgt dat de tweede helft nog spannend is.
45'
45'
Manchester leek met een ruime voorsprong richting de thee te gaan, maar door Wijnaldum gaat de tweede helft toch nog spannend worden. Of gaat er in de twee minuten blessuretijd nog iets aan de tussenstand veranderen?
42'
Doelpunt voor Newcastle United, 1:2 door Georginio Wijnaldum
Dit doet Wijnaldum prima! Coloccini legt de bal op het hoofd van Aleksandar Mitrović, die de bal op de inlopende Wijnaldum terug kopt. Wijnaldum is veel sneller dan Smalling en schiet de bal uit de lucht achter de kansloze De Gea voor de aansluitingstreffer,
41'
Fabricio Coloccini haalt vanaf ruim 25 meter heerlijk uit met rechts. De bal lijkt recht de kruising in te vliegen, maar is net iets te veel naar links gemikt, waardoor hij nipt naast gaat.
38'
Doelpunt voor Manchester United, 0:2 door Jesse Lingard
Een counter uit het boekje! Rooney is sneller dan iedereen denkt en is eerder bij de bal dan Coloccini. In plaats van zelf te schieten behoudt de spits het overzicht. De mee opgekomen Lingard wordt door zijn aanvoerder knap gevonden. Met links schiet Lingard de bal door de benen van Elliot voor de 0-2.
35'
Gele kaart voor Cheick Tioté (Newcastle United)
Tioté probeert in de cirkel de bal te ontfutselen bij Pereira. In plaats van de bal schopt hij zijn tegenstander vol op de enkel. Dean geeft eerst nog netjes voordeel, maar nadat de bal over de lijn rolt, krijgt Tioté alsnog zijn gele kaart.
32'
De Nederlanders bij Newcastle laten ineens van zich gelden. Janmaat komt mee op en is veel feller in de duels dan zijn tegenstanders. Hij lijkt in de zestien van de bezoekers de bal dan ook te ontfutselen, maar gaat daar neer wanneer hij er doorheen lijkt te zijn. Dezn geeft aan dat de bal wordt gespeeld en wil niet aan een strafschop.
30'
Gele kaart voor Ander Herrera (Manchester United)
28'
Wijnaldum heeft de gelijkmaker op zijn schoen! Uit het niets ontstaat de eerste kans voor de thuisploeg. Via een goede één-twee met Ayoze Pérez komt Wijnaldum alleen voor doelman De Gea. De Nederlander moet scoren, maar stuit op de Spaanse doelman.
27'
Rooney moet zijn tweede van de avond maken! MAar de spits schuift de bal voor het doel langs. De spits is ontsnapt aan de verdediging en mikt met een laag schot scherp richting de tweede paal. Elliot is kansloos, maar de bal draait net teveel en mist het doel op een haar.
25'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
Uit de corner na de vermeende handsbal valt de bal in een scrimmage. Fellaini gaat daar te fel het duel in. En gezien zijn laatste waarschuwing van even geleden, belandt hij nu dan toch in het boekje,
24'
Ander Herrera claimt nog een strafschop voor de bezoekers. De middenvelder geeft na een goede loopactie een goede voorzet, waar de bal tegen de arm van Coloccini komt. Dit had meer weg van een strafschop dan een kwartier geleden, maar Dean wil er nu niet aan.
21'
Fellaini krijgt een laatste waarschuwing van de scheidsrechter. De Belg komt op het middenveld te laat en neemt daardoor Colback mee in zijn actie. Geel blijft achterwege, maar krediet heeft Fellaini even niet meer.
18'
Manchester heeft al minuten lang de bal. Newcastle wordt van het kastje naar de muur gestuurd en weet slechts met hangen en wurgen te voorkomen dat de bezoekers hun strafschopgebied binnen komen.
15'
De goede start van Newcastle in de eerste vijf minuten lijkt al weer zeer lang geleden. De tegentreffer heeft het zelfvertrouwen van de thuisploeg een flinke klap gegeven. De Magpies zijn zeer slordig en leveren de veel vaak onnodig in.
12'
Het is even geleden dat Manchester een vroege voorsprong wist te pakken. De ploeg die zo moeilijk scoort kon deze opsteker dan ook goed gebruiken.
10'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Wayne Rooney
Rooney blijft ijzig kalm en schiet rustig binnen. Het eerste schot op doel van de wedstrijd is direct een treffer!
9'
Strafschop voor Manchester! Blind plaatst de bal bij de tweede paal op het hoofd van Fellaini. Die kopt tegen de hand van Mbemba. Dean vindt dit een strafschop!
8'
Manchester heeft even de kat uit de boom gekeken, maar besluit zich nu ook met de wedstrijd te gaan bemoeien. Een eerste corner van de bezoekers is daarvan het gevolg.
5'
De beginfase is voor Newcastle. De thuisploeg heeft nog niet echt kansen gekregen, maar eist wel het meeste balbezit voor zich op.
2'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Newcastle. Blind heeft wat moeite, maar weet uiteindelijk de hoog indraaiende bal toch uit te verdedigen voor de bezoekers uit Manchester.
1'
De bal rolt in Newcastle. De thuisploeg heeft afgetrapt en gaat proberen een vijfde nederlaag op rij te voorkomen.
1'
Ondanks zijn belangrijke rol in de slotfase van het FA cup duel afgelopen weekend start Memphis Depay dinsdagavond wederom op de bank. Op bezoek bij Newcastle United start Daley Blind wel in de basis bij de bezoekers.

Ook bij Newcastle United zit er één Nederlander op de bank. Siem de Jong moet het dit seizoen vooral hebben van zijn invalbeurten. Slechts drie van zijn dertien optredens in de Premier League waren basisplaatsen. Een invalbeurt is op dinsdagavond ook wederom het maximaal haalbare voor de man met rugnummer tien.

In de basis bij Newcastle staan wel twee andere Nederlanders. Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum starten vanaf de aftrap bij de Magpies. Verse aankoop Henri Saivet, die deze week over kwam van het Franse Bordeaux, zit op dinsdagavond nog niet bij de wedstrijdselectie.
Zowel Newcastle United als Manchester United kennen tot dusverre een roerig seizoen. Newcastle staat halverwege het seizoen op een plek onder de streep, terwijl Manchester maar niet aan weet te haken om de strijd om het kampioenschap. Welk Nederlands georiënteerd United komt er vanavond in speelronde 21 het beste uit de verf? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Newcastle United
Januari kent vooralsnog weinig hoogtepunten voor Newcastle United. Nadat de ploeg op de tweede dag van het jaar verloor van Arsenal, en daardoor voor de derde keer op rij niet tot winst wist te komen in de Premier League, vloog de ploeg afgelopen weekend ook nog eens uit de FA Cup. Op bezoek bij Watford ging de ploeg voor de vierde wedstrijd op rij met 1-0 onderuit. Deze uitschakeling, samen met de slechte stand op de ranglijst, hebben het geld weer doen rollen in het noorden van Engeland. Bij Bordeaux werd eerder deze week middenvelder Henri Saivet opgepikt en vandaag bereikte de ploeg een akkoord met Swansea City over een transfer van Jonjo Shelvey. De komst van beide middenvelders betekent extra concurrentie voor Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum. De Magpies zouden naar verluid ook nog interesse hebben in spits Nicklas Bendtner. Deze kwaliteitsinjecties moeten ervoor gaan zorgen dat Newcastle niet, net als in 2009, degradeert uit de Premier League. Manager Steve McClaren hoopt vanavond in ieder geval op een kolkende atmosfeer in het stadion, zodat de toeschouwers een extra steun in de rug zijn voor de thuisploeg. ‘Die extra steun hebben we hard nodig tegen de grote ploegen’, aldus de oefenmeester.

De kritiek op Louis van Gaal neemt bij Manchester United bijna wekelijks toe. Als klap op de vuurpijl gaf de manager van de week zelf ook toe dat hij zich soms verveelt op de bank en dat hij liever veel sprankelender voetbal ziet. Het aanvalsspel van zijn ploeg is dit seizoen de grote achilleshiel. Verdedigend geeft de ploeg zeer weinig weg, maar aanvallend komt er maar weinig spektakel op de mat. Toch lijkt de weg naar boven weer te zijn ingeslagen. Nadat de ploeg heel december niet tot winst wist te komen is men in januari met twee (nipte) zeges het nieuwe jaar goed begonnen. Deze reeks zou vanavond zomaar een goed vervolg kunnen krijgen, gezien de recente prestaties van Manchester op bezoek bij Newcastle. In de laatste drie ontmoetingen won Manchester alle drie de keren, met in totaal acht goals voor en drie keer geen één doelpunt tegen. De 0-1 zege van afgelopen seizoen was er één met een treffer vlak voor tijd. Dit scenario zou helemaal passen bij de huidige vorm van de ploeg uit Manchester en is vanavond ook zeker niet ondenkbaar.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Mike Dean. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de hier te vinden.