13.01.2016 09:34

Van Gaal baalt: "We hebben het weggegeven"

Manchester United gaf dinsdag tot twee keer toe een voorsprong weg tegen Newcastle United. Trainer Louis van Gaal - die al geruime tijd onder vuur ligt in Manchester - was na afloop van het 3-3 gelijkspel behoorlijk ontstemd.

"We hadden hier makkelijk zes keer kunnen scoren, maar dat deden we niet. Als we dat hadden gedaan, zouden we drie keer op rij hebben gewonnen in het nieuwe jaar voordat we naar Liverpool gaan", zei Van Gaal op de persconferentie na afloop van het gelijkspel op St. James' Park.

"Natuurlijk voelt het als een nederlaag", baalt de Nederlandse trainer. "We hebben het weggegeven. Dat heb ik mijn spelers ook gezegd. Ook al gaf de scheidsrechter een strafschop voor niets - het was volgens mij een duel waarbij je niet kunt zien wie de overtreding maakt - dan nog hebben we het uit handen gegeven."

Waar het spel van Manchester United de laatste maanden de supporters verveelden, zag het publiek in Newcastle upon Tyne dinsdag een aantrekkelijke wedstrijd. Wayne Rooney en Jesse Lingard zorgden voor een 0-2 voorsprong, maar via de sterk spelende Georginio Wijnaldum en Aleksandar Mitrović kwam Newcastle United terug in de wedstrijd. Rooney leek tien minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van The Red Devils te beslissen, maar met een rake knal gooide Paul Dummett vlak voor tijd roet in het eten van de bezoekers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner