Liverpool FC
0:0
geen

90'
De tweede helft bracht minder spektakel dan het spel voor rust, maar leuk was het nog steeds om naar te kijken. Zonder dat er veel kansen te noteren vielen, bestreden de ploegen elkaar op een aantrekkelijke manier. Het gelijke spel is wel iets waar beide ploegen mee moeten kunnen leven.
90'
90'
Gele kaart voor Lucas Leiva (Liverpool FC)
Lucas grijpt net te laat in wanneer Kane hem voorbij lijkt te gaan. Een terechte kaart.
89'
Ongemerkt zit de wedstrijd er bijna op. Emre Can is nog dichtbij een treffer met een schot van afstand, maar dat beide ploegen met één punt genoegen moeten gaan nemen vandaag wordt steeds waarschijnlijker.
87'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Andros Townsend
87'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
87'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
87'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
84'
Chritian Eriksen is sterk aan de bal en komt naar binnen. Hij legt de bal prima in de loop van Kane. De spits drukt af, maar geeft Mignolet een kans om te redden en scoort dus niet.
81'
Wissel in bij Liverpool FC -> Joe Allen
81'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
78'
Een snelle uitbraak van Liverpool brengt de bal op links bij Origi. De Belg komt in een moeilijk hoek uit en schiet recht op Lloris. De spits is nog weinig gelukkig in zijn acties deze wedstrijd.
75'
Het laatste kwartier is aangebroken, maar echte kansen blijven na de rust nog steeds uit. Krijgen we nog de nodige actie te zien, of leggen beide ploegen zich straks neer bij een puntendeling?
71'
Kyle Walker gaat erbij zitten met een blessure. Dat komt de Spurs wel goed uit, want de thuisploeg stond volledig vast op eigen helft.
68'
Lallana wil een strafschop. Alli legt zijn arm op de rug van de Liverpoolspeler en neemt daarmee een risico. De scheidsrechter wil er echter niet aan, tot woede van Lallana.
66'
Liverpool heeft het felle uit het eerste kwartier van de wedstrijd weer terug en zet de thuisploeg steeds eerder vast. Het is wachten tot de bezoekers echt tot kansen gaan komen.
63'
De wedstrijd is steeds meer een vechtwedstrijd aan het worden. De strijd op het middenveld wordt steeds heftiger. De bal is veelal daar, waardoor van van echte kansen al een tijd geen sprake meer is geweest.
59'
Gele kaart voor Èrik Lamela (Tottenham Hotspur)
Ook de tweede kaart voor de wedstrijd is voor te fel jagen. Lamela raakt zijn tegenstander te fors bij de jacht op de bal en belandt in het boekje van de arbiter.
56'
De schoten van afstand zijn vanmiddag nog niet echt hoogwaardig. Deze keer een poging van Walker voor de Spurs, maar ook dit schot is recht in de handen van de doelman.
54'
Liverpool is ineens met veel mensen voorin aan de bal. Lucas staat vrij op de rand van de zestien en krijgt de bal ook toegespeeld. Zijn schot lijkt echter meer op een terugspeelbal en stelt weinig voor.
50'
Tottenham zet na de rust de toon van voor de thee goed door en blijft de bovenliggende partij.
47'
Zonder wissels zijn beide ploegen begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Een zeer aantrekkelijke eerste helft werd het publiek voorgeschoteld door beide ploegen. Liverpool opende sterk en was het eerste kwartier oppermachtig. Na een grote kans van Origi nam Tottenham het initiatief over. Maar zowel Clinton N'Jie als Harry Kane hadden het vizier niet op scherp, waardoor het nog 0-0 staat bij de rust.
45'
45'
Er komen, door de blessure van Chadli, nog minimaal twee minuten extra bij in de eerste helft.
43'
Een schotje van afstand van Coutinho. Ondanks de stuit is het geen lastige bal voor Lloris.
41'
Nog een paar minuten tot de rust. Weet er iemand de ban te doorbreken, of blijven de ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht houden?
37'
Wat een kansen voor de Spurs! Bij toeval komt de bal voor de voeten van Kane, die oog-in-oog met Mignolet staat. De spits stuit op de doelman. De rebound kan vanaf de rand zestien worden ingeschoten door Alli, maar wordt geblokt door Sakho.
35'
Gele kaart voor James Milner (Liverpool FC)
De eerste kaart van deze wedstrijd is voor Milner. Voor de tweede keer jaagt hij te fanatiek door op Rose en raakt hij zijn tegenstander. De eerste keer kwam hij nog weg met een waarschuwing, deze keer komt het hem op een kaart te staan.
31'
Na iets meer dan een half uur hebben beide ploegen één grote kans op de teller staan. Ondanks dat de kansen dus er nog niet in overvloed zijn, is het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen hebben één helft de overhand gehad en zijn dan ook terecht nog in evenwicht.
28'
Een heerlijke redding van Mignolet! Liverpool verdedigt slordig uit, waardoor Kane kan oppikken. Op links stuurt hij invaller N'Jie weg, die met buitenkant rechts de bal richting de verre hoek mikt. De doelman ven Liverpool houdt de bal prachtig uit zijn doel en voorkomt schade.
25'
Harry Kane, die vorig seizoen alles wat hij aanraakte in goud wist te veranderen, heeft het vanmiddag wederom lastig. Tot dusver staat zijn teller dit seizoen pas op één treffer en ook in deze wedstrijd komt hij amper in het spel voor.
21'
De thuisploeg komt wat meer in de wedstrijd. Tottenham weet het tempo van Liverpool af te remmen en geeft zichzelf daarmee ook meer tijd om aan het voetballen toe te komen.
18'
Ondanks de dominantie van Liverpool is de kopbal van Origi vooralsnog de enige kans in de wedstrijd. Juist die Origi is vaak net een stapje te laat in de voorhoede bij Liverpool, waardoor het echte gevaar veelal uitblijft.
15'
De thuisploeg komt er in het eerste kwartier totaal niet aan te pas. Veel slordigheden zorgen ervoor dat de Spurs de bal steeds snel weer kwijt ben. Liverpool speelt fel en aanvallend. De hand van Klopp lijkt al direct zichtbaar.
14'
Lallana probeert het met zijn linkerbeen vanaf de rand van de zestien. Zijn schot mist kracht en richting en is uiteindelijk een rollertje in de handen van Lloris.
12'
Daar is dan inderdaad de wissel van Chadli, die amper meer op zijn voet kan leunen.
11'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Clinton N'Jie
11'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Nacer Chadli
10'
Tottenham ontsnapt miraculeus! Origi kopt uit een hoekschop van dichtbij keihard tegen de onderkant van de lat. De bal stuitert onder Lloris door net weer aan de goede kant van de lijn het veld in.
9'
Een hoop hoofdschuddende mensen geven aan dat Chadli niet verder kan. Hij zal zich moeten laten vervangen.
8'
Chadli zit geblesseerd op de grond in zijn eigen zestienmetergebied. De aanvaller is op zijn enkel geraakt in een poging om mee te verdedigen. Hij strompelt naar de zijlijn om daar verdere verzorging te ondergaan.
6'
Liverpool komt veel fanatieker de kleedkamers uit dan de thuisploeg. De bezoekers hebben inmiddels al twee corners mogen nemen en ogen gretiger in de beginfase.
3'
Klopp liet voorafgaand aan de wedstrijd weten dat hij bij Dortmund al graag had willen werken met Origi, maar dat de Belg destijds te duur bleek te zijn. Vandaag is de jonge aanvaller direct zijn eerste spits.
1'
De wedstrijd is onderweg en Klopp maakt zijn eerste wedstrijdminuten als nieuwe Liverpool manager.
1'
Eigenlijk is er maar één verhaal bij de eerste Premier League wedstrijd na de interlandbreak. Het debuut van Jürgen Klopp als manager bij Liverpool. Kan de trainer zijn succes van Dortmund herhalen bij Liverpool en daarmee de Reds terugbrengen naar de glorietijden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Tottenham Hotspur
De Spurs kennen een wisselvallig begin van dit seizoen. Met dertien punten uit de eerste acht wedstrijden staat de ploeg net onder de subtop, maar ook maar kot boven de onderste plekken. In de League Cup is de ploeg inmiddels al uitgeschakeld door rivaal Arsenal. In de Europa League gaat het wel aardig voor de Londense formatie, waar ze in Poule J met vier punten bovenaan staan. De laatste thuiswedstrijd in de competitie was een klinkende 4-1 zege tegen Manchester City. De lijn van die wedstrijd hoopt trainer Mauricio Pochettino vandaag door te kunnen trekken tegen Liverpool.

Klopp, Klopp, Klopp. Dat is het enige waar men het in Liverpool momenteel over heeft. ‘The Normal one’, zoals de nieuwe trainer inmiddels al wordt genoemd, staat voor een grote uitdaging. Liverpool wil de strijd weer aangaan met de topploegen in de Premier League, maar heeft die stap de laatste jaren niet kunnen maken. De trainer lijkt zijn Dortmund filosofie nu al te willen overbrengen naar Liverpool. Op de persconferentie voorafgaand aan deze wedstrijd gaf hij aan zijn ploeg te willen zien rennen, vechten en schieten. Precies de manier waarop hij Duitsland ook zijn ploeg graag zag spelen. Klopp kreeg in zijn eerste dagen al wel direct een tegenslag te verwerken, toen bekend werd dat verdediger Danny Ings de rest van het seizoen is uitgeschakeld door een kruisband blessure.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.