15.10.2015 16:45

Klopp hoopvol: "Rennen, vechten en schieten"

Jürgen Klopp hoopt een Liverpool vol vechtlus te zien. Dit gaf de Duitse trainer aan in aanloop naar het uitduel met Tottenham Hotspur. Het duel met de Londenaren betekent de vuurdoop voor de nieuwbakken trainer.

"We moeten als een team aanvallen en verdedigen. We moeten rennen, vechten en schieten", gaf de oefenmeester aan tijdens een persconferentie. Het lijkt er dus op dat hij zijn ploeg op dezelfde tactiek wil prikkelen als zijn tijd bij Borussia Dortmund. De ploeg uit de Bundesliga stond onder zijn leiding bekend als een onvermoeibare ploeg.

"We moeten niet aan de verwachtingen van de buitenwereld denken. Het belangrijkste is om zo veel en lang mogelijk te trainen." De Duitser blijft dus rustig en houdt de druk laag voor zijn eerste optreden. "We hebben goede trainingen achter de rug. De jongens willen graag en begrijpen wat ik wil. Het zou beter zijn als we langer met elkaar samen hadden gewerkt, maar het is geen probleem."

De trainer kan zeer waarschijnlijk nog niet beschikken over de geblesseerde Roberto Firmino en Christian Benteke. Eerder vandaag kreeg Klopp slecht nieuws te horen. Aanvaller Danny Ings is dit seizoen namelijk niet meer inzetbaar voor zijn team, vanwege een ernstige blessure aan de kruisband.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner