17.10.2015 15:46

Klopp debuteert met één punt bij Liverpool

Het debuut van Jürgen Klopp op de bank bij Liverpool is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Saai was het zaterdagmiddag geen moment tussen Tottenham en Liverpool, maar goals vielen er helaas niet.

In Londen trad Tottenham met maar liefst vijf oud Eredivise spelers aan. Al snel moest de thuisploeg echter afscheid nemen van Nacer Chadli, die met een blessure de strijd na tien minuten al moest staken. Hij liep zijn blessure op tijdens het meeverdedigen, wat in het eerste kwartier hoognodig was. Liverpool was heer en meester, maar vergat zichzelf te belonen. Divock Origi kopte van dichtbij nog wel tegen de onderkant van de lat, maar scoren deden de bezoekers niet.

Nadat de Spurs de storm van het eerste kwartier door waren gekomen, werd het zelf sterker. Aan de hand van Christian Eriksen ging de thuisploeg steeds aanvallender voetballen. Onder meer via Harry Kane en de voor Chadli ingevallen Clinton N ‘Jie kreeg Tottenham de nodige kansen, maar Simon Mignolet wist het Liverpoolse doel leeg te houden voor de rust.

Na de rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen bestreden elkaar daar met veel passie, wat tot gevolg had dat de bal amper nog voor een van beide doelen kwam. Wel wist Liverpool beetje bij beetje de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De strijdlust uit het eerste kwartier sloop weer in het spel, waarmee het de thuisploeg zo nu en dan flink vast wist te zetten.

Dit ogenschijnlijke veldoverwicht werd door Liverpool niet omgezet in doelpunten. Aangezien ook Tottenham amper meer gevaarlijk wist te worden, was de 0-0 eindstand uiteindelijk een logische. Met dat ene punt schieten beide ploegen niet zo heel erg veel op. Een zege had voor allebei de aansluiting bij de subtop kunnen betekenen, maar nu moeten beide ploegen vrezen dat de concurrenten verder bij hen weg gaan lopen dit weekend.

Door: Dennis Korpel