06.03.2017 10:40

Redknapp: "Wenger met Ruud Gullit-moment"

Jamie Redknapp denkt dat de dagen van Arsène Wenger bij Arsenal zijn geteld. Volgens hem was de beslissing van de Fransman om Alexis Sanchez buiten de selectie te houden een wanhoopsdaad.

"Sanchez buiten de selectie laten was Wenger's 'Ruud Gullit-moment'", laat Redknapp weten in gesprek met The Daily Mail. "Als trainer van Newcastle United liet Gullit Alan Shearer op de bank voor de Tyne Wear-derby in 1999 en dat bleek zijn ondergang. Drie dagen na de 2-1 nederlaag stapte hij op. Als dingen fout lijken te gaan, kunnen managers wanhopig worden."

Redknapp heeft meerdere voorbeelden om zijn mening te onderbouwen. "Andre Villas-Boas liet Ashley Cole, Frank Lampard en Michael Essien buiten de selectie voor een Champions League-duel met Napoli en Brendan Rodgers liet als trainer van Liverpool Steven Gerrard thuis voor een wedstrijd tegen Real." Niet veel later zouden de wegen tussen trainer en club scheiden.

"Als je de beslissing neemt om je beste speler thuis te laten voor zo'n belangrijke wedstrijd, moet je winnen. Arsenal speelde Liverpool in de kaart en Wenger zal wellicht spijt hebben van zijn beslissing", besluit Redknapp.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner