05.03.2017 10:31

Klopp euforisch: "Allemaal fantastisch"

Liverpool ging in maanden januari en februari door diepe dalen, maar stond er telkens wel als er een ontmoeting met een topclub op het programma stond. Zaterdagavond werd ook Arsenal verslagen (3-1), waarna manager Jürgen Klopp dolbij voor de camera's stond.

"Dit was een van de beste wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld, ook door de kracht van de tegenstander. We deden het ontzettend goed. Na de nederlaag tegen Leicester City (3-1) waren er harde woorden gevallen, dat was geen pretje", aldus Klopp tegenover de BBC. Liverpool won twee van de laatste twaalf wedstrijden voor de ontmoeting met Arsenal, maar recht de rug in topwedstrijden. Geen van de wedstrijden tegen de grote clubs (Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur) werd verloren.

De lofzang van Klopp over de teamprestatie van zijn ploeg gaat nog door. "Iedereen speelde een fantastische wedstrijd. Compact en stabiel spelen is de basis van elke goede wedstrijd." Liverpool pakte een snelle 2-0 voorsprong, waarna Arsenal in de tweede helft orde op zaken wilde stellen. Danny Welbeck maakte de aansluitingstreffer, waarna Georginio Wijnaldum is de slotminuten pas de zege veilig stelde. "We wisten dat Arsenal in de tweede helft terug zou slaan. Doelman Simon Mignolet heeft ons gered."

Door de zege gaat Liverpool over The Gunners heen op de ranglijst naar de vierde plaats. Manager Arsène Wenger voelt nu de hete adem van Manchester United in de nek, in de jacht op een Champions League-ticket. De Fransman was na afloop dan ook uiteraard niet tevreden. "Ons optreden was niet op het niveau zoals we dat verwachtten in de eerste helft. Dat komt door een gebrek aan ritme, we hebben al een tijd niet gespeeld. Het collectieve antwoord in de tweede helft was wel erg sterk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner