1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 64. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Seydou Keita 78. / Kopbal  (Alessandro Florenzi)

90'
De ploegen hebben de sensatie bewaard voor de tweede helft. Door de rode kaart voor Torosidis en de rake vrije trap van Tévez, leek De Oude Dame de overwinning binnen te hebben. Toch kwam Roma met tien man terug in de wedstrijd. Een kopbal van Keita ging via Marchisio in het doel. Daardoor eindigt de keiharde topper onbeslist.
90'
90'
Er komen drie minuten bij in Rome!
90'
Wissel in bij Juventus -> Simone Padoin
90'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
89'
Het kan alle kanten nog op in deze absolute slotfase! Roma gaat vol voor de overwinning, maar er is veel ruimte in de omschakeling voor Juve.
84'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Juventus)
Hij maakt twee overtredingen achter elkaar en dat vindt de scheidsrechter voldoende voor de elfde gele kaart van deze wedstrijd. Inclusief de twee prenten van Torosidis.
83'
Wissel in bij Juventus -> Kingsley Coman
83'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
80'
Iturbe kan opstomen en uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar het schot mist doel. Roma heeft nieuwe energie na de gelijkmaker!
79'
Gele kaart voor Radja Nainggolan (AS Roma)
Ook hij ontvangt een gele kaart, na een stevige overtreding.
78'
Doelpunt voor AS Roma, 1:1 door Seydou Keita
De middenvelder wordt vanuit een afdraaiende vrije trap van Alessandro Florenzi bij de tweede paal bediend. Hij kopt de bal tegendraads in. Via Claudio Marchisio belandt de bal in het doel. Dan toch de gelijkmaker!
77'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
Hij is veel te laat met zijn sliding en daardoor gaat Iturbe naar de grond. Het begin kaarten te regenen in Rome!
74'
AS Roma is uitgewisseld. Totti en De Rossi, beide Romeinen, naar de kant. Kijken wat Juan Iturbe en Radja Nainggolan nog kunnen in het laatste kwartier.
73'
Wissel in bij AS Roma -> Radja Nainggolan
73'
Wissel uit bij AS Roma -> Daniele De Rossi
72'
Manolas! Manolas kan koppen na een vrije trap. Hij dwingt Buffon tot een uiterste krachtsinspanning. Geen 1-1.
71'
Gele kaart voor Claudio Marchisio (Juventus)
Hij gaat op de hak van Pjanic staan. Een smerige overtreding en terecht geel!
71'
Wissel in bij AS Roma -> Juan Iturbe
71'
Wissel uit bij AS Roma -> Francesco Totti
68'
De vraag is wat Roma nog kan met tien man. De ploeg staat voor een haast onmogelijke opdracht.
65'
Juve had de wedstrijd na rust al onder controle en was de bovenliggende partij. Door de rode kaart en de treffer zit de ploeg uit Turijn op rozen.
65'
Wissel in bij AS Roma -> Alessandro Florenzi
65'
Wissel uit bij AS Roma -> Adem Ljajić
64'
Doelpunt voor Juventus, 0:1 door Carlos Tévez
En uit de toegekende vrije trap scoort de Argentijnse spits. Hij krult de bal prachtig over de muur en de bal verdwijnt keurig in het hoekje. De Sanctis is kansloos. Het is zijn vijftiende competitietreffer.
62'
Geel-rode kaart voor Vasilios Torosidis (AS Roma)
Tévez geeft de bal mee op Vidal, die anders het zestienmetergebied van Roma in stoomt, maar dit wordt een halt toegeroepen door Torosidis. Vidal kruist voor hem langs en de back van Roma tikt hem aan.
60'
Gele kaart voor Mapou Yanga-Mbiwa (AS Roma)
Waar Morata zojuist geel kreeg voor een overtreding op Yanga-Mbiwa, is het nu andersom. De verdediger van Roma beukt hard in de rug van de spits van Juve. Het gaat nu hard met de kaarten.
60'
Het is voor de voetballiefhebbers te hopen dat Paul Pogba zijn opwachting nog gaat maken dit duel. De Fransman is niet geheel fit en zit daarom op de bank.
57'
Gele kaart voor Miralem Pjanić (AS Roma)
De creatieve middenvelder is te laat met zijn sliding en brengt Pereyra ten val. Het is 3-2 voor Roma wat het aantal gele kaarten betreft.
54'
Gele kaart voor Morata (Juventus)
De spits verliest de bal aan Yanga-Mbiwa. Daarna vloert hij de speler waaraan hij zojuist de bal verloor. De arbiter vindt het goed voor geel.
52'
Lichtsteiner besluit eens uit te halen. Het schot is hard genoeg, maar mist de richting. De bal gaat enkele meters naast. Juve gevaarlijk in de eerste minuten na rust.
50'
Vidal! Adem Ljajić lijdt balverlies en dit wordt hem bijna fataal. Juve kan counteren en Tévez bedient Vidal aan de linkerkant van het strafschopgebied. Op de rand van de zestien haalt Vidal uit. Het tegendraadse schot over de grond gaat rakelings naast.
46'
We zijn weer begonnen in Olimpico! Hopelijk krijgen we een attractieve tweede helft!
46'
45'
De eerste helft heeft nog niet aan de hoge verwachtingen voldaan. AS Roma weet niets te creëren, doordat Juventus compact speelt. De bezoekers gokken op fouten van de thuisploeg en dat heeft enkele gevaarlijke counters opgeleverd, maar ook Juventus heeft geen echte kansen gecreëerd. Manolas was het dichtst bij een treffer, maar dan wel bij een treffer in eigen doel.
45'
45'
Juve dringt Roma terug. Een zeldzaam moment in de eerste helft!
42'
Juve opnieuw gevaarlijk vanuit de omschakeling! Vidal, Tévez en Morata kwamen eruit en uiteindelijk kon Tévez uithalen vanaf twintig meter. Via De Sanctis gaat de stuiterende bal naast.
41'
Gele kaart voor Patrice Evra (Juventus)
Ook Juve heeft zijn eerste kaart te pakken. Evra ontvangt de prent voor een harde tackle.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Het spelbeeld is onveranderd. Roma zoekt, Juve wacht af.
38'
José Holebas zal nauwkeuriger moeten worden in het geven van voorzetten. Opnieuw bereikt hij niemand met een voorzet. Het valt te prijzen dat hij veel mee op komt, maar het is ook handig als dat effectief benut wordt!
35'
Ai, Yanga-Mbiwa bijna weer met een slippertje! Hij speelt kort terug op Morgan De Sanctis, maar de doelman kan net op tijd wegwerken voordat Pereyra bij de bal kan komen.
33'
Morata wordt vrijgespeeld, maar zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied gaat ruim voor het doel langs.
32'
Gele kaart voor Daniele De Rossi (AS Roma)
Het clubicoon geeft Morata een harde tik en vloert hem. Het moet als normaal voelen voor De Rossi, het behalen van een gele kaart. Staat te boek als een keiharde voetballer. Vorige week baarde hij nog opzien met een elleboog in de Kuip.
31'
Het eerste half uur is gespeeld. Roma moet het spel maken en Juve leunt rustig achterover. Juve staat verdedigend goed en Roma heeft moeite om de verdediging van de bezoekers te slechten. Juve is enkele keren gevaarlijk geweest met een uitval.
29'
We hebben het eerste half uur nog weinig van Gervinho gezien. 'De beul van Feyenoord' komt nauwelijks in het spel voor. De Ivoriaan was sowieso nog weinig trefzeker in de Serie A dit seizoen. Pas twee keer scoorde hij.
26'
Mapou Yanga-Mbiwa lijdt gevaarlijk balverlies en daardoor kan Juve er uit komen. Uiteindelijk geeft Evra een harde voorzet vanaf de achterlijn, maar Pereyra mist de bal. Dit zijn de momenten waar de bezoekers op loeren.
25'
Roma kan de verdediging van de bezoekers nog niet doorbreken. Juve staat compact en wacht geduldig zijn kansje af. Logisch, gezien de stand op de ranglijst.
22'
Kostas Manolas bijna in eigen doel! Roberto Pereyra wordt diep gestuurd aan de rechterkant. Hij probeert Morata bereiken bij de tweede paal. Manolas voorkomt dat, maar hij schuift daardoor wel bijna zelf de bal in het doel. De bal gaat rakelings naast.
16'
Het eerste kwartier is verstreken. Beide ploegen zijn er nog niet in geslaagd om gevaarlijk te worden. De twee harde overtredingen binnen drie minuten hebben ook nog geen vervolg gekregen.
13'
Juve speelt vanavond wederom in het 3-5-2 systeem, zoals de ploeg de laatste jaren veelvuldig speelt. Daarin is een belangrijke rol weg gelegd voor Stephan Lichtsteiner en Patrice Evra. Zij zijn de buitenste middenvelders en van hen wordt verwacht dat ze de beide een gehele flank bestrijken.
10'
Juve zal afwachtend gaan spelen, want de druk ligt bij de thuisploeg. Zij moeten winnen, willen ze de strijd om de titel spannend maken. Een overwinning van de Romeinen zou betekenen dat de voorsprong van Juve slinkt naar zes punten.
7'
Arturo Vidal met het eerste schot van de wedstrijd! Patrice Evra pikt een afvallende bal op en bereikt Vidal in het strafschopgebied. De Chileen produceert een schot uit de draai. De bal verdwijnt naast het doel.
5'
Het is ook afwachten hoe beide ploegen hersteld zijn van het doordeweekse duel in Europa. Beide ploegen wonnen. Daar weten ze in Rotterdam alles van.
3'
Ook Seydou Keita maakt een harde overtreding. Het zou wel eens zo'n typisch harde Italiaanse wedstrijd kunnen worden!
1'
Daniele De Rossi zet meteen de toon! Hij maakt een harde overtreding op Arturo Vidal. Zoals we dat van De Rossi kennen.
1'
Er is afgetrapt in een sfeervol Olimpico!
1'
De wedstrijd begint een kwartier later, omdat de spelers van Roma en Juve het in nood verkerende Parma een hart onder de riem willen steken. 21.00 begint de wedstrijd dus.
Opstellingen!
AS Roma begint met tien van de elf spelers die ook tegen Feyenoord aan de aftrap stonden. Alleen doelman Morgan de Sanctis keert terug in de basis. Dit gaat ten koste van Łukasz Skorupski. Koploper Juventus doet het maandagavond zonder Paul Pogba en Andrea Pirlo in de topper tegen AS Roma. Beide steunpilaren verschijnen vanwege een blessure niet aan de aftrap in Stadio Olimpico.
Welkom! Een heuse topper vanavond in de Serie A! Nummer twee AS Roma ontvangt koploper Juventus in Stadion Olimpico. Juventus heeft voorafgaand aan de wedstrijd een ruime voorsprong op de achtervolger, dus AS Roma kan een overwinning goed gebruiken. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

AS Roma kan de spanning in de titelstrijd enigszins terug brengen
AS Roma heeft 48 punten behaald in 24 wedstrijden en dat zijn er negen minder dan de fiere koploper Juventus. Om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om het kampioenschap is een overwinning in eigen huis noodzakelijk. Anders kan Juve zich wederom opmaken voor een kampioenschap in de Serie A. AS Roma kan met een goed gevoel terug kijken op de Europese wedstrijd van afgelopen week. In Rotterdam was Roma met 1-2 te sterk voor Feyenoord. Daardoor zitten Totti en co bij de laatste zestien van de Europa League. In de competitie zijn de resultaten de laatste weken niet zo denderend. Van de laatste zeven wedstrijden won Roma er slechts één. Opvallend genoeg werden de andere zes wedstrijden gelijk gespeeld.

Juve stevent bij een overwinning af op 31e landskampioenschap
Juventus bevindt zich met een riante voorsprong op de eerste plek van de Serie A. Een nieuw kampioenschap zou de vierde op rij zijn. Als Juve weet te winnen in Rome, wordt het gat met Roma vergroot tot twaalf punten. Een voorsprong die niet meer weg te geven lijkt voor de superieure grootmacht uit Turijn. De ploeg is al vijftien wedstrijden ongeslagen in de Serie A. De laatste nederlaag dateert van 29 oktober, op bezoek bij Genoa. Dat is bovendien de enige nederlaag dit seizoen. Ook Juventus won deze week zijn Europese wedstrijd. In eigen huis wist De Oude Dame met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Een gevaarlijke uitslag om mee af te reizen naar Duitsland, maar een doelpunt van Juve zou betekenen dat de Duitsers drie doelpunten moeten maken om door te komen.