02.03.2015 22:53

Keiharde Italiaanse topper eindigt onbeslist

De bal is allang weg, maar Stephan Lichtsteiner (r.) en Seydou Keita gaan nog even door met stoeien tijdens AS Roma - Juventus. (02-03-2015)

AS Roma en Juventus zijn maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in Rome. Gezien de ranglijst zal de Oude Dame het meest tevreden zijn met een punt, aangezien de voorsprong op belager Roma negen punten blijft. Het duel werd ontsiert met harde overtredingen. De scheidsrechter gaf liefst negen keer geel en een keer rood.

AS Roma probeerde meteen de toon te zetten op een typisch Italiaanse manier. Binnen drie minuten hadden Danielle De Rossi en Seydou Keita al een harde overtreding achter de naam staan. Hierna ging Juventus achterover leunen en liet het Roma aan de bal. Deze compacte manier van spelen had alles met de stand op de ranglijst te maken. De thuisploeg was niet bij machte om door de hechte verdediging van Juve te komen. Juve begon zonder Andrea Pirlo, die geblesseerd is. Ook Paul Pogba ontbrak in de basisformatie, aangezien hij niet geheel fit was. Hij zat wel op de bank, maar viel niet in.

De Oude Dame gokte op fouten van Roma en probeerde daarna snel om te schakelen. Er waren enkele dreigende situaties, zonder dat de ploeg echte kansen creëerden. Wel waren de bezoekers het dichtst bij een treffer in de eerste helft. Kostas Manolas voorkwam dat Alvaro Morata een voorzet van Roberto Pereyra kon binnentikken bij de tweede paal. Dit moest hij wel bijna bekopen met een eigen treffer. Hij tikte de bal net naast het doel. Roma wist hier geen enkele doelpoging tegenover te zetten.

Na rust veranderde het spelbeeld. Juve ging aanvallender spelen en had de wedstrijd onder controle. Na een uur spelen kreeg Vasilios Torosidis zijn tweede gele kaart, nadat hij Arturo Vidal op snelheid naar de grond had gewerkt. Uit de toegekende vrije trap scoorde Carlos Tévez op prachtige wijze. Hij krulde de bal over de muur en de bal belandde keurig in het hoekje.

Roma leek niet bij machte om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar nadat Roma drie keer had gewisseld kreeg de ploeg nieuwe energie. Dit leidde tot de gelijkmaker dik tien minuten voor tijd. Een afdraaiende vrije trap van Alessandro Florenzi werd bij de tweede paal tegendraads ingekopt door Seydou Keita. Via Claudio Marchisio ging de bal in het doel. De wedstrijd was weer helemaal open na deze treffer. Toch wisten beide ploegen niet meer te scoren en dus eindigde het duel onbeslist.

Door het gelijkspel blijft het gat tussen koploper Juventus en achtervolger Roma negen punten. Daardoor zal Roma teleurgesteld zijn met het resultaat, ondanks het feit dat de ploeg terug kwam in de wedstrijd met tien man.

Door: Jari Wesselink