03.03.2015 09:12

Rudi García: "We hebben karakter getoond"

Hoewel AS Roma maandag met een gelijkspel tegen Juventus (1-1) niet kon inlopen op de koploper, was trainer Rudi García toch een tevreden man. "We leven weer", zei de Fransman. "Onze reactie was voortreffelijk. We stonden met een man minder en een doelpunt achter, maar toonden daarna karakter."

AS Roma stelde de afgelopen weken keer op keer teleur in de Serie A, maar bereikte in de Europa League wel de laatste zestien door Feyenoord donderdag te verslaan (1-2). Vier dagen later hielden  de Romeinen gelijke tred met Juventus, de fiere koploper in Italië. De Oude Dame nam tegen tien man van AS Roma weliswaar de leiding via Carlos Tévez, maar de thuisclub knokte zich langszij door een treffer van Seydou Keita. Het verschil tussen beide clubs blijft daardoor negen punten.

"Zonde dat we in de slotfase geen tweede treffer wisten te maken, want daar hadden we wel recht op", zei García. "We hebben nog dertien competitieduels te gaan en we moeten sowieso de tweede plek vasthouden. Dan kunnen we Juventus mogelijk nog onder druk gaan zetten." In speelronde 26 wacht Roma zondag een uitwedstrijd tegen laagvlieger Chievo Verona. Een dag later krijgt Juventus middenmoter Sassuolo op bezoek.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner