26.02.2015 14:56

Juventus moet zonder Pirlo naar Dortmund

Andrea Pirlo is erg kalm tijdens de thuiswedstrijd tegen Inter. De middenvelder zet de lijnen uit bij Juventus. (06-01-2015)
Andrea Pirlo is erg kalm tijdens de thuiswedstrijd tegen Inter. De middenvelder zet de lijnen uit bij Juventus. (06-01-2015)

De return van Juventus in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund wordt nog een tikkeltje zwaarder. De Italianen moeten het de komende drie weken stellen zonder Andrea Pirlo. Het duel in Duitsland komt voor de dragende kracht op het Juve-middenveld net te vroeg.

Juventus had zich al voorbereid op slecht nieuws over Pirlo. De Italiaan moest dinsdag tegen Borussia Dortmund na een dik half uur al naar de kant. Hij had last van z'n kuit. Die kuitblessure zorgt er dus voor dat Pirlo voorlopig niet inzetbaar is bij Juventus. De Italianen wonnen dinsdag met 2-1 van de Duitse opponent.

Ook de topper van maandag tegen AS Roma gaat aan de neus van Pirlo voorbij. Dat is een belangrijk duel voor beide ploegen. AS Roma pakt bij een overwinning de laatste strohalm in de titelstrijd. Bij ieder ander resultaat is het zo goed als beslist en lijkt het erop dat Juventus er met het kampioenschap vandoor gaat. Het verschil tussen beide ploegen in de Serie A is negen punten.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner