AS Roma
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 77. / Schot met links  (Paul Pogba)

90'

Juventus was in de eerste helft al de betere ploeg en beloonde zichzelf na rust. Paulo Dybala scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. AS Roma, dat enkel via Rajda Nainggolan een kans kreeg in de tweede helft, maakte deze wedstrijd geen aanspraak op een punt of meer.
90'
90'
Wissel in bij AS Roma -> Vasilios Torosidis
90'
Wissel uit bij AS Roma -> Alessandro Florenzi
90'
Gele kaart voor Radja Nainggolan (AS Roma)
De Belg begaat een overtreding op het middenveld en maakt aan de scheidsrechter merken dat hij het daar niet mee eens is. De arbiter geeft hem daarvoor een gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
89'
De bal gaat over! Via het muurtje gaat de inzet van Miralem Pjanić over het doel van Gianluigi Buffon. Was dit de laatste kans voor de Romeinen?
88'
Gele kaart voor Patrice Evra (Juventus)
De Fransman krijgt geel voor de handsbal die hij maakte bij het schot van Alessandro Florenzi.
88'
AS Roma krijgt vlak voor tijd een vrije trap op een heel interessante positie. Allessandro Florenzi neemt het doel onder vuur, maar schiet de bal tegen de armen van Patrice Evra. Het is Miralem Pjanić die zometeen van een metertje of twintig mag aanleggen.
86'
Patrice Evra is waarschijnlijk de speler die vandaag het vaakst op doel heeft geschoten. Ook met deze poging scoort hij niet. De linksback trekt naar binnen en haalt vervolgens met zijn chocoladebeen uit. Wojciech Szczęsny hoeft weinig te doen om het schot tegen te houden.
85'
Wat een luxe voor Massimiliano Allegri, die Paulo Dybala eruit haalt en met Álvaro Morata nog een topspits achter de hand heeft.
84'
Wissel in bij Juventus -> Morata
84'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
81'
Edin Džeko maakt de gelijkmaker, maar het doelpunt gaat niet door. De spits van AS Roma heeft in het strafschopgebied een overtreding begaan, die waargenomen is door de Italiaanse arbiter.
80'
Met nog tien minuten te gaan is het nu AS Roma dat moet. De Romeinen zouden tevreden zijn geweest met een gelijkspel, maar dreigen met lege handen naar huis te gaan.
77'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Paulo Dybala
Daar is eindelijk de voorsprong voor Juventus. AS Roma is in de aanval, maar Juventus neemt over en komt er razendsnel uit. Via Paul Pogba komt de bal bij Paulo Dybala terecht, die met een droge schuiver in de lange hoek Wojciech Szczęsny passeert.
76'
Aardig schot van Paul Pogba! De Franse middenvelder beproeft zijn geluk en schiet van een meter of 25. Het schot is hard, maar niet zuiver. Wojciech Szczęsny hoeft niet in actie te komen en ziet de bal een meter naast gaan.
73'
Gemor klinkt van de tribunes op het moment dat Paul Pogba dichter bij de tweede ring dan een medespeler komt. Het lukt de Fransman niet om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken.
72'
Juventus wordt sterker en is nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt. Koploper SSC Napoli won dit weekend van Sampdoria, dus De Oude Dame wil geen punten morsen.
71'
Wissel in bij AS Roma -> Seydou Keita
71'
Wissel uit bij AS Roma -> William Vainqueur
69'
Bijna het openingsdoelpunt! Daar moet Patrice Evra eigenlijk de 1-0 maken. Een voorzet van rechts schiet door en komt bij de Fransman terecht, die vanaf een meter of tien uithaalt. De linskback probeert de bal in de korte hoek te schieten en knalt 'm tegen Wojciech Szczęsny op.
68'
Juan Cuadrado laat zich voor het eerst zien! De vrije trap van Paulo Dybala wordt afgeslagen en komt terecht bij de invaller, die richting de korte hoek schiet. Wojciech Szczęsny brengt redding.
67'
Juventus krijgt een vrije trap op een meter of dertig na een overtreding op Paulo Dybala. De Argentijn zal niet direct het doel onder vuur nemen, maar een medespeler proberen te bedienen.
66'
Een aanvallende wissel van Massimiliano Allegri, die met Juan Cuadrado een speler inbrengt die aanvallender is ingesteld dan Stephan Lichtsteiner.
66'
Wissel in bij Juventus -> Juan Cuadrado
66'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
64'
Radja Nainggolan! Uit het niets komen de Romeinen bijna op voorsprong. Een schot van de Belgische middenvelder gaat via een been van een Juventus-speler rakelings over.
63'
Beide ploegen hebben nog een aantal aanvallende troeven achter de hand. Zo zitten bij Juventus Álvaro Morata, Simone Zaza en Juan Cuadrado op de bank. AS Roma beschikt over onder meer Francesco Totti.
59'
Patrice Evra probeert op de hoek van het strafschopgebied tussen twee spelers van AS Roma door te gaan, maar wordt daarbij gehaakt. De scheidsrechter ziet er echter een overtreding in. Evra blijft even met pijn op de grond liggen, maar staat al snel weer op.
57'
Het tweede bedrijf in deze Italiaanse topper is voorlopig niet zo interessant als voor rust. Juventus heerst nog altijd, maar weet geen gaatje te vinden in de Romeinse muur.
54'
Bijna komt Stephan Lichtsteiner in kansrijke positie! De Zwitser gaat een één-twee aan met Paulo Dybala, maar krijgt de bal bij binnenkomst in het strafschopgebied nét niet terug.
53'
Juventus begint het spel van de eerste helft te herpakken. Via Sami Khedira krijgt de thuisploeg de bal in het strafschopgebied, maar daar wordt Mario Mandžukić niet bereikt.
51'
Gele kaart voor Miralem Pjanić (AS Roma)
50'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Juventus)
Is het een elleboogstoot, of gaat Antonio Rüdiger te makkelijk naar de grond? De scheidsrechter besluit in ieder geval om De Kroatische spits met geel te bestraffen.
48'
AS Roma komt aardig uit de startblokken in de tweede helft. De Romeinen durven iets meer naar voren te voetballen.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

Er zijn nog geen doelpunten gevallen in Turijn, maar saai is de topwedstrijd tussen Juventus en AS Roma niet. De thuisploeg heerst en had al een aantal keer op voorsprong kunnen komen. De Romeinen moeten zich vooralsnog beperken tot het tegenhouden van Juventus.
45'
45'
Vlak voor het verstrijken van de eerste helft krijgt Juventus nog een mogelijkheid! Het is Leonardo Bonucci die Paulo Dybala op het randje van het strafschopgebied bereikt. De Argentijn draait zich meteen om en probeert de bal in de verre kruising te plaatsen, maar Wojciech Szczęsny staat goed opgesteld en brengt redding.
42'
Het einde van de eerste helft nadert. De storm van Juventus is wat gaan liggen, maar De Oude Dame heeft nog steeds de overhand in deze topwedstrijd.
39'
Juventus wil een strafschop, maar het is AS Roma dat de vrije trap krijgt. Onduidelijk is of Luca Banti een overtreding of een buitenspelsituatie heeft geconstateerd.
37'
Daar is AS Roma voor het eerst echt gevaarlijk! Een prachtige voorzet van Lucas Digne gaat richting Edin Džeko, die zijn hoofd echter niet goed tegen de bal zet. Bij de tweede paal staat echter nog Alessandro Florenzi, maar hij is te wild en schiet hoog over.
34'
Sami Khedira met een verrassend schot! De Duitser ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied en waar iedereen een kaats naar Paulo Dybala verwacht, draait hij open en haalt hij uit. De poging komt via een lichaam van een AS Roma-speler bij Wojciech Szczęsny terecht.
32'
Kostas Manolas met een merkwaardige tackle. Hij raakt Mario Mandžukić, maar stopt de bal daarna ook. Scheidsrechter Luca Banti besluit om Manolas het voordeel van de twijfel te geven en niet te fluiten.
31'
Daniele de Rossi is aan het ruziën met Mario Mandžukić. De Italiaan moet oppassen dat hij zich niet uit de tent laat lokken, want hij pakte aan het begin van de wedstrijd al een gele kaart.
30'
Het duel van vanavond is Luciano Spalletti's tweede sinds zijn terugkeer als trainer van AS Roma. Vorige week lukte het de Romeinen niet om hekkensluiter Hellas Verona op eigen terrein te verslaan. Het werd 1-1.
27'
AS Roma heeft vooralsnog weinig in te brengen in Turijn. Edin Džeko wordt vakkundig afgestopt door de driemansverdediging en ook spelers als Mohamed Salah en Alessandro Florenzi laten weinig zien.
24'
Daar legt Juventus de volgende aanval op de mat! De aanval gaat via rechts en eindigt bij Paul Pogba, die de bal meer dan een meter over het doel van Wojciech Szczęsny kopt.
23'
Patrice Evra, tot twee keer toe! Juventus komt steeds dichter bij de voorsprong. Evra krijgt in het strafschopgebied de kans om op doel te schieten, maar zijn eerste schot smoort op een paar meter voor de goal. In de rebound kan hij weer uithalen, maar dat schot gaat naast.
20'
Wát een pass, aanname en afronding! Een lange pass van Andrea Barzagli gaat richting Paulo Dybala, die de bal op fantastische wijze controleert en vervolgens met een stift Wojciech Szczęsny verschalkt. De inzet eindigt op de lat, maar Dybala bleek ook buitenspel te staan. Desalniettemin een prachtige aanval.
18'
Daar is AS Roma voor de eerste keer! Alessandro Florenzi krijgt de bal op de helft van Juventus en ziet zijn kans schoon om uit te halen. Het schot van ongeveer 25 meter is hard, maar wordt vrij eenvoudig gekeerd door Gianluigi Buffon.
17'
AS Roma wordt ver teruggedrongen. Juventus heerst en is op zoek naar een snel openingsdoelpunt. De Romeinen kunnen vooralsnog niets anders doen dan tegenhouden.
14'
Gele kaart voor Antonio Rüdiger (AS Roma)
Antonio Rüdiger begaat binnen korte tijd twee harde overtredingen. Bij de eerste komt hij weg met een waarschuwing, de tweede keer wordt hij wel bestraft. De beuk die hij aan Paulo Dybala uitdeelt kost hem een gele kaart.
12'
Daar is Juventus weer! De thuisploeg heeft het initiatief in deze wedstrijd en komt via Paulo Dybala tot de volgende kans. De Argentijnse aanvaller schiet de bal vanaf een meter of twintig, maar zijn poging wordt aangeraakt en gaat over de achterlijn.
10'
De vrije trap van de Argentijn gaat richting doel, maar Wojciech Szczęsny wordt niet verrast door het schot.
10'
Juventus krijgt een vrije trap op een hele interessante plek. Paulo Dybala mag van een meter of twintig, bijna recht voor het doel, aanleggen.
9'
Gele kaart voor Daniele De Rossi (AS Roma)
Daar komt de ervaren Italiaan heel goed weg. Er is geen bal in de buurt, maar Daniele De Rossi deelt een tik uit aan Mario Mandžukić.
6'
Leonardo Bonucci lost het eerste schot van de wedstrijd. De centrale verdediger van Juventus haalt van een meter of dertig uit en schiet recht in de handen van Wojciech Szczęsny.
5'
En opnieuw brengt Paul Pogba de bal in het strafschopgebied. Dit keer doet hij het met de buitenkant van zijn rechtervoet. Pogba probeert Mario Mandžukić aan te spelen, die richting de eerste paal loopt. De Kroaat wordt echter goed verdedigd.
4'
Paul Pogba probeert voor het eerst deze wedstrijd gevaar te stichten. De middenvelder wordt aan de linkerkant van het veld weggestuurd, kapt zodra hij de bal heeft naar zijn rechterbeen en geeft voor. De voorzet is echter te hard en gaat aan alles en iedereen voorbij.
1'
AS Roma trapt af; de wedstrijd in Turijn is begonnen!
1'
Miralem Pjanić wil waarschijnlijk een rode kaart zien voor Mario Mandžukić en doet zijn beklag bij de scheidsrechter. Dat komt hem op geel te staan.

In de bekerwedstrijd tegen Lazio Roma kregen Simone Zaza en Álvaro Morata een kans in de aanval, maar trainer Massimiliano Allegri kiest tegen AS Roma weer voor Paulo Dybala en Mario Mandžukić. De andere sterspelers zoals Gianluigi Buffon, Sami Khedira en Paul Pogba starten ook.

Bij AS Roma beginnen William Vainqueur en Antonio Rüdiger in het basiselftal. Vasilios Torosidis en Leandro Castán zijn naar de bank verwezen. Francesco Totti en Seydou Keita beginnen eveneens op de reservebank.

Wie stopt Juventus? De Oude Dame begon het seizoen dramatisch, maar is sinds eind oktober bezig aan een imponerende reeks. Vanavond staat voor de nummer twee van de Serie A het topduel met AS Roma op het programma. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt een uur voor aanvang van het duel de opstellingen hier vinden.

Niet te stoppen

Juventus stond na twaalf speelrondes op de twaalfde plaats en leek af te stevenen op een dramatisch seizoen. Het team van Massimiliano Allegri heeft zich echter uitstekend herpakt en staat weer in de top van de Serie A. De zegereeks van Juventus is indrukwekkend: sinds 31 oktober won de club uit Turijn liefst tien competitieduels op rij. De Oude Dame plaatste zich daarnaast voor de halve finale van de Coppa Italia.

De oogappeltjes van Juventus zijn Paulo Dybala en Paul Pogba. De Franse middenvelder maakte vorig seizoen al furore, Dybala doet dat dit seizoen. De Argentijn kwam in de zomer over van US Palermo en wordt in Italië veelvuldig vergeleken met Lionel Messi. In negentien competitiewedstrijden was Dybala dit seizoen al elf keer trefzeker. Daarnaast gaf hij zeven assists. Alleen Gonzalo Higuaín (twintig goals, drie assists) was dit seizoen vaker direct bij een goal betrokken dan de aanvaller van Juventus.

De weg naar beneden

Toen Juventus in de tiende speelronde in het rechterrijtje stond, was AS Roma de lijstaanvoerder. Waar De Oude Dame haar wedstrijden begon te winnen, ging het juist mis bij de Romeinen. AS Roma liet veel punten liggen, kwalificeerde zich op het nippertje voor de achtste finales van de Champions League en is afgezakt naar de vijfde plaats in de Serie A.

De tegenvallende sportieve resultaten kostte Rudi García de kop. Hij werd elf dagen geleden de laan uitgestuurd en opgevolgd door een oude bekende: Luciano Spalletti. De eerste wedstrijd onder leiding van de Italiaanse trainer werd geen succes. Het thuisduel met hekkensluiter Hellas Verona eindigde in een 1-1 gelijkspel.

AS Roma stunt

In de tweede speelronde namen Juventus en AS Roma het ook tegen elkaar op. Door doelpunten van Miralem Pjanić en Edin Džeko won AS Roma met 2-1. Dybala maakte namens de bezoekers nog de eretreffer.