12.03.2016 09:45

Update: Buffon minuten af van Serie A-record

De goede reeks van Juventus heeft ook positieve gevolgen voor Gianluigi Buffon. De 38-jarige sluitpost mag op zijn oude dag nog een mooi record bijschrijven, aangezien hij al achthonderd minuten zonder een tegentreffer te incasseren onder de lat staat. Overigens gaat het nog niet om een volledig record voor Buffon.

Sebastiano Rossi (1993/1994, 929 minuten) en Dino Zoff (1972/1973, 903 minuten) deden het in het verleden beter, maar speelden in een periode waarin een winstpartij maar twee punten opleverde. Sinds de invoering van het drie punten-systeem is Buffon dus het langst ongeslagen.

Zondagmiddag won Juventus met 2-0 van Atalanta en dit was de negende achtereenvolgende keer dat de Oude Dame geen enkele treffer incasseerde in een Serie A-duel. Buffon werd op 10 januari voor het laatst gepasseerd in de Italiaanse competitie, toen Antonio Cassano (Samdoria) de aansluitingstreffer maakte. Sindsdien lukte het de spelers van Udinese, AS Roma, Chievo Verona, Genoa CFC, Frosinone Calcio, SSC Napoli, Bologna, Inter en zondag dus Atalanta niet om Buffon te passeren.

De veteraan, met een kleine zeshonderd wedstrijden in de Serie A op zijn cv, stevent door de goede reeks af op de vijfde landstitel op rij. De voorsprong op concurrent Napoli bedraagt, met nog tien wedstrijden te spelen, drie punten.

Update: 12-03-2015 09:45:

Gianluigi Buffon, mogelijk de beste keeper die het Italiaanse voetbal ooit gekend heeft, kan dit na zijn carrière mogelijk ook terug vinden in de statistieken. De goalie van Juventus staat op slechts een paar minuten van een mooi Serie A-record.

Juventus kreeg al maanden geen tegendoelpunt te verwerken in de Italiaanse competitie en ook afgelopen speelronde hield Buffon samen met zijn verdediging de nul. Sassuolo Calcio wist de muur uit Turijn niet te slechten en zodoende haalde Buffon Dino Zoff in, die in de jaren zeventig ruim negenhonderd minuten zijn doel schoon hield.

Buffon staat momenteel op 926 'schone' minuten, waardoor hij in de openingsfase van de wedstrijd tegen uitgerekend stadsgenoot Torino FC het volledige record van de Serie A kan overnemen. Sebastiano Rossi hield tussen 1993 en 1994 929 minuten lang een clean sheet.