24.01.2016 22:37

Juventus zet tegen AS Roma zegereeks voort

Het publiek in Turijn heeft er lang op moeten wachten, maar een kwartier voor tijd is het zover. Paulo Dybala tekent in de Italiaanse topwedstrijd tussen Juventus en AS Roma voor het openingsdoelpunt. (24-01-2016)

Juventus heeft zondagavond een nieuwe overwinning toegevoegd aan een indrukwekkende zegereeks. Het team van trainer Massimiliano Allegri versloeg in Turijn AS Roma met 1-0. Het was voor Juventus alweer de elfde overwinning op rij in de Serie A.

De overwinningsreeks van Juventus begon op 31 oktober met een overwinning op Torino FC (2-1). Daarna werden onder meer AC Milan, Lazio Roma, ACF Fiorentina en nu AS Roma aan de kant gezet. De Oude Dame heeft door de vele zeges de dramatische start van het seizoen goedgemaakt. Juventus stevent iedere club voorbij en hoeft nu alleen nog maar SSC Napoli boven zich te dulden.

Het team van Allegri begon het duel met AS Roma met veel vertrouwde namen, waaronder Paul Pogba, Mario Mandžukić en clubtopscorer Paulo Dybala. De Argentijn kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar schoot via een speler van AS Roma naast. Ook Patrice Evra en Sami Khedira kwamen in kansrijke positie, maar zij konden er in de eerste helft niet voor zorgen dat Juventus op voorsprong kwam. AS Roma werd in het eerste bedrijf ver teruggedrongen en kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Gianluigi Buffon.

Het publiek in Turijn zag in het tweede bedrijf hetzelfde beeld als voor rust. Juventus domineerde, maar kreeg een stuk minder kansen dan in de eerste helft. Evra, die voor rust ook al twee mogelijkheden kreeg, had na zeventig minuten spelen het openingsdoelpunt op zijn schoen. Hij schoot tegen Wojciech Szczęsny aan, maar de Poolse doelman had even later geen antwoord op een poging van Dybala. De clubtopscorer van Juventus schoof de bal op aangeven van Pogba in de lange hoek.

AS Roma kon in de laatste tien minuten van de wedstrijd niet meer op gelijke hoogte komen, waardoor de drie punten voor de club uit Turijn waren. Juventus blijft door de overwinning in het spoor van SSC Napoli, dat nog een voorsprong van twee punten heeft. AS Roma staat nog altijd vijfde en lijkt af te haken in de titelstrijd. AC Milan, Sassuolo Calcio, Empoli FC en Lazio Roma komen steeds dichter bij de club die tien speelrondes geleden nog bovenaan stond in de Serie A.

Door: Vincent Houttuin