24.01.2016 20:16

Juventus begint weer met dodelijk spitsenduo

Op aangeven van Mario Mandžukić (l.) maakt Paulo Dybala (r.) de 0-2 van Juventus tegen Lazio Roma. (04-12-2015)
Op aangeven van Mario Mandžukić (l.) maakt Paulo Dybala (r.) de 0-2 van Juventus tegen Lazio Roma. (04-12-2015)

Juventus-trainer Massimiliano Allegri kiest er in de topwedstrijd tegen AS Roma voor om weer met zijn vertrouwde spitsenduo te starten. Simone Zaza en Álvaro Morata kregen in het bekerduel met Lazio Roma (0-1 winst) speelminuten, maar in de competitie krijgen Paulo Dybala en Mario Mandžukić weer de voorkeur.

Juventus is bezig aan een opmars in de Serie A. De Oude Dame begon het seizoen dramatisch, maar sinds eind oktober leed het team van Allegri geen puntenverlies meer. Tegen AS Roma gaat Juventus voor de elfde overwinning op rij. De Romeinen zijn juist bezig aan een mindere periode. Onder de nieuwe trainer, Luciano Spalletti, moet het tij keren.

Allegri kiest in het topduel met AS Roma voor de bekende namen. Paul Pogba, Claudio Marchisio en Sami Khedira vormen het middenveld. Patrice Evra en Stephan Lichtsteiner zullen de flanken bestrijken. Gianluigi Buffon moet de doelpunten tegenhouden en zal daarbij geholpen worden door Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

AS Roma hoefde midweeks geen bekerwedstrijd te spelen en kon zich volledig richten op het duel in Turijn. Spalleti kiest ervoor om William Vainquer een basisplaats te geven. De Fransman kwam onder Rudi García nauwelijks aan spelen toe. Ten opzichte van het gelijkspel tegen Hellas Verona (1-1) kiest Spalletti voor nog één wijziging: Antonio Rüdiger speelt in plaats van Vasilios Torosidis.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner