03.07.2016 19:41

Fener verwelkomt Van der Wiel in Istanbul

Gregory van der Wiel juicht nadat hij namens Paris Saint-Germain de 3-1 maakt tegen FC Metz. (28-04-2015)
Gregory van der Wiel juicht nadat hij namens Paris Saint-Germain de 3-1 maakt tegen FC Metz. (28-04-2015)

Gregory van der Wiel heeft een nieuwe club gevonden. Fenerbahçe maakt via de sociale media melding van de komst van de rechtsachter in Istanbul. Van der Wiel had een aflopend contract bij Paris Saint-Germain.

Van der Wiel was al langer in onderhandeling met Fenerbahçe. Nu lijkt de transfer dan echt aanstaande. Door het aflopende contract van Van der Wiel in Parijs, hoeft Fenerbahçe geen transfervergoeding over te maken naar Paris Saint-Germain.

De 46-vouding international was in Frankrijk op een zijspoor beland. Van der Wiel was geen vaste basiskracht en kwam in de competitie niet verder dan zeventien wedstrijden. In de drie voorgaande seizoenen ging het de geboren Amsterdammer beter af. Toen speelde Van der Wiel jaarlijks meer dan 22 competitiewedstrijden.

De 28-jarige rechtsachter verliet Ajax in 2012 voor het avontuur bij PSG. Hij tekende een contract voor vier seizoenen, dat Van der Wiel ook heeft uitgediend. Zodoende kan hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club. In die zoektocht lijkt Fenerbahçe als nieuwe werkgever uit te komen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner